Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.
  • Ilmainen toimitus yli 29€
    Ilmainen toimitus yli 29€
  • Pisteitä kaikista ostoksista
    Pisteitä kaikista ostoksista
  • Kotiinkuljetus
    Kotiinkuljetus

Christmas Calendar! Jopa 30–50% alennusta joka päivä jouluun asti. Katso kaikki luukut täältä!

Kemiallisen & mekaanisen kuorinnan erot

Asiantuntijavinkki
Kuorinta on yksi tehokkaimmista keinoista päästä eroon kuolleista ihosoluista, tehdä aknearvista vähemmän näkyviä ja antaa iholle raikas hehku. Mutta mikä kuorinta sopii parhaiten omalle iholle? KICKS selvittää erot kemiallisen ja mekaanisen kuorinnan välillä – ja kertoo, kumpaa juuri sinun kannattaa käyttää.

Erilaiset kasvokuorinnat, hapot ja vartalokuorinnat ovat olennainen osa ihonhoitorutiinia kaikille ihonhoidosta kiinnostuneille. Kuorimalla ihon säännöllisesti voi parantaa esimerkiksi aknea ja supistaa laajentuneita ihohuokosia. Se on myös yksi nopeimmista tavoista antaa iholle säteilevää hehkua ja pehmeää sekä kasvojen että vartalon ihon pintaa. Kaikille kuorintatuotteille on yhteistä se, että ne kuorivat ihon pintaa ja poistavat kuolleita ihosoluja, jolloin esiin tulee uutta tervettä ihoa. Kuorintatuotteissa on kuitenkin yksi selvä ero. Tässä selitämme mekaanisen kuorinnan ja kemiallisen kuorinnan (jota kutsutaan myös happokuorinnaksi) välisen eron.

Mitä on kemiallinen kuorinta / happokuorinta?

Kemiallinen kuorinta eli happokuorinta kuorii ihon pintaa esimerkiksi hedelmistä, maidosta tai kasveista peräisin olevan hapon avulla. Ihonhoidossa suosittuja happoja ovat esimerkiksi salisyylihappo (BHA-happo), glykolihappo (AHA-happo) ja glukonolaktoni (PHA-happo). Valintasi määräytyy sen mukaan, mitä juuri sinun ihosi tarvitsee. Kemiallisen kuorinnan voi tehdä myös hoitolassa. Hoitolassa käytettävissä tuotteissa on vahvempi pitoisuus happoa kuin kotikäyttöön tarkoitetuissa tuotteissa.

Mitä on mekaaninen kuorinta?

Toisin kuin kemialliset kuorinnat, mekaaniset kuorinnat sisältävät rakeita, jotka kuorivat ihon pintaa ihoa hierottaessa. Rakeet voivat olla peräisin esimerkiksi sokerista, pähkinöistä, helmistä tai siemenistä. Koostumus on usein voidemaisempi kuin happokuorinnassa, ja tuote huuhdellaan pois levityksen jälkeen. Aiemmin kuorivat rakeet saattoivat olla pieniä muovipaloja, niin kutsuttua mikromuovia. Mikromuovit ovat kuitenkin olleet lailla kiellettyjä vuodesta 2018 lähtien, ja muovi on korvattu ympäristöystävällisemmillä vaihtoehdoilla.

Mitä hyötyä on ihon kuorimisesta?

Ihosi uusiutuu jatkuvasti ja luo 30 000–40 000 uutta ihosolua päivittäin. Vanhoja soluja kuolee sitä mukaa kuin uusia soluja muodostuu. Ihosolut vaihtuvat uusiin noin 30 päivän välein. Tämä solujen uusiutumisprosessi muuttuu sitä hitaammaksi mitä vanhemmiksi tulemme. Vanhat ihosolut ovat kerroksena ihon pinnalla ja saavat ihon näyttämään elottomalta ja kuivalta. Kuorinnan avulla uudet terveet ihosolut tulevat pintaan ja iho näyttää nopeasti terveemmältä. Toinen kuorinnasta saatava hyöty on se, että se usein kosteuttaa ihoa. Lisäksi jotkut AHA-hapot parantavat ihon kosteustasoa. Kun ihonhoitorutiiniin sisällyttää kuorinnan, sen jälkeen käytettävät tuotteet, kuten seerumi ja kasvovesi, imeytyvät ihoon paremmin.

Mekaaninen vai kemiallinen kuorinta – kumpi sopii minulle paremmin?

Se, sopiiko sinulle paremmin mekaaninen vai kemiallinen kuorinta, määräytyy ihotyyppisi mukaan. Kun valitset happokuorinnan, valitse happotyyppi sen mukaan, onko sinulla kypsä, kuiva, herkkä vai rasvainen iho. KICKSin suuresta happo-oppaasta voit lukea lisää siitä, millä hapolla on paras vaikutus ihoosi. Mekaanista kuorintaa rakeilla ei suositella lainkaan erityisen herkälle iholle. Jos sinulla on ruusufinni, ihottuma tai akne, älä kuori rakeilla, kun iho-ongelma on puhjenneena.

Kasvojen kuorinta

Osta täällä

Lue lisää

Rakkautta talvi-iholle

Asiantuntijavinkki
Kun pakkanen puraisee poskipäitä, on aika päivittää ihonhoitorutiinit talvimoodiin. Näillä neuvoilla ja tuotteilla pidät ihon talvikuivuuden loitolla!

AHA-, BHA- ja PHA-hapot ihonhoidossa

Asiantuntijavinkki
Koko ihonhoitomaailma puhuu yhtäkkiä hapoista. Saatat todennäköisesti itsekin innostua niiden käytöstä, kun onnistut löytämään happokuorinnan, joka toimii ihollasi. KICKS opastaa, miten voit happojen avulla hoitaa ihoasi ja lisätä sen hehkua. Kerromme, mitä sinun tulisi tietää AHA-, BHA- ja PHA-hapoista.

Savinaamio, arkkinaamio tai voidenaamio – kaikki rakastavat kasvonaamioita

Trendi
Vuoden 2017 kuumin ihonhoitotuote on noussut paitsiosta paraatipaikalle. Lyhyessä ajassa vanha kunnon kasvonaamio on tehnyt komean comebackin osaksi ihonhoitorutiineja. Selvitimme syyn paluuseen!

Kaikki haluavat arkkinaamion

Asiantuntijavinkki
Arkkinaamio on ihonhoitoon ihastuneiden uusi lempituote. Selvitimme miksi – ja autamme sinua valitsemaan sen oikean!

Glamglow tähtipölyä purkissa

Haastattelu
Suositut ja moneen kertaan palkitut Glamglownaamiot ovat valloittaneet koko maailman. KICKS kävi Hollywoodissa tutustumassa menestystarinaan.

Kasvonaamiot: syväpuhdistavat, virkistävät ja syväkosteuttavat suosikit

Toimi näin
Kasvonaamiot ovat palanneet ihonhoitorutiineihin. Nämä uuden sukupolven tehonaamiot ratkaisevat kaikki iho-ongelmat. Mikä niistä sopii sinulle?

Vitamiineja iholle!

Asiantuntijavinkki
Vitamiinit tekevät hyvää keholle ja terveydelle. Ihonhoitotuotteiden ainesosina ne hoitavat niin harakanvarpaita ja pigmenttiläiskiä kuin kuivaa, herkkää ihoa. Mikä vitamiini sopii sinulle?

Sileä & säteilevä iho kuorinnalla

Toimi näin
Mikä on nopein ja helpoin tapa saada raikas, sileä ja hehkeä iho? No kuorinta tietenkin! KICKS neuvoo, miten löydät sopivat tuotteet – ja miten niitä käytät.

Tämä on multi-masking

Toimi näin
Naamiot ovat ihonhoidon tähti tuotteita ja multimasking-menetelmän avulla saat niistä parhaan mahdollisen hyödyn. KICKS-kosmetologi Elisabeth Sätherlund kertoo, mistä on kyse.

Räätälöi ihonhoitorutiinisi: löydä parhaat tuotteet ihotyypillesi

Asiantuntijavinkki
Löydä juuri sinulle sopivat kasvojenhoitotuotteet ihotyyppisi perusteella. Täältä löydät tietoa ihotyypistäsi ja ohjeita parhaiden ihonhoitotuotteiden valintaan juuri sinun ihollesi – sekä ohjeet niiden käyttöön vaihe vaiheelta.

KICKS Club: pisteitä kaikista ostoksistasi

Jäsenenä hemmottelemme sinua monilla mahtavilla eduilla!

Kotiintoimitus ovelle

Tilaa pakettisi suoraan kotiovellesi.

Asiantuntijaneuvontaa

Verkossa saat asiantuntevaa neuvontaa koulutetuilta kauneuseksperteiltämme.

KICKS Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja ota selvää uusimmista tarjouksista ja trendeistä.

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2021Asiakaspalvelu puh. 09-3489331