Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.
  • Ilmainen toimitus yli 29€
    Ilmainen toimitus yli 29€
  • Pisteitä kaikista ostoksista
    Pisteitä kaikista ostoksista
  • Kotiinkuljetus
    Kotiinkuljetus

FINAL SALE!

Miten nenän mustapäistä pääsee eroon?

Toimi näin
Mustapäitä voi esiintyä sekä poskilla, leuassa, nenässä että selässä – vähän joka puolella kehoa. Nenä vaikuttaa kuitenkin olevan mustapäiden suosikkipaikka. Mutta miten niistä pääsee eroon? KICKS vinkkaa kuusi tehokasta kotihoitoa, joilla saat nenästä sileän.

Jos ihosi on rasvainen, ongelmanasi saattavat olla pienet mustat pisteet eli mustapäät. Toisaalta mustapäitä voi olla kenellä tahansa ihotyypistä riippumatta. Mustapäät ovat usein pienempiä kuin neulansilmä ja niitä voi olla lähes mahdotonta huomata kauempaa. Siitä huolimatta monet etsivät epätoivoisesti erilaisia tapoja päästä niistä eroon. Mikä on paras tapa? Tässä on muutamia tehokkaita menetelmiä, jotka tekevät nenän ihosta tasaisen.

Mikä on mustapää?

Ennen kuin tutustumme tehokkaisiin tapoihin päästä eroon mustapäistä, on tärkeää ymmärtää, mitä ne ovat ja miksi ne syntyvät. Mikä on siis mustapää? Mustapäät, joiden lääketieteellinen nimi on komedo, ovat talirauhasia, jotka ovat tukkeutuneet kuolleista ihosoluista ja talista. Tali eli sebum on ihon pinnalla oleva öljyinen aine, joka kosteuttaa ja voitelee ihoa. Monet kuvittelevat, että talirauhasen aukossa näkyvä musta piste on likaa. Tämä on kuitenkin vain myytti. Mustapää näyttää tummalta tai mustalta, koska sen sisältö hapettuu joutuessaan kosketuksiin ilman kanssa.

Kuusi tapaa päästä eroon nenän mustapäistä

Nyt kun tiedät, mitä mustapäät ovat ja mikä ne aiheuttaa, on helpompi ymmärtää, miten niistä pääsee eroon. Seuraavassa esittelemme parhaat tavat päästä eroon mustapäistä.

Tehokas puhdistus

Öljy, lika sekä meikin ja ihonhoitotuotteiden jäämät jäävät ihon pinnalle päivän ajaksi, mikä aiheuttaa mustapäitä, jos ihoa ei puhdisteta tehokkaasti. Siksi hyvin puhdistetut kasvot ovat kaiken A ja O, jos haluat ehkäistä mustapäiden syntymistä ja päästä niistä eroon. Puhdista kasvot aamulla ja illalla sekä hikoilun jälkeen, jotta ihohuokoset eivät tukkeudu.

Lisää happoa!

Tehokas tapa päästä eroon nenän mustapäistä on käyttää happoja sisältävää tuotetta. Happo nimittäin ehkäisee ihohuokosten tukkeutumista kuorimalla ihon pintaa, mikä puolestaan hajottaa kuolleita ihosoluja. Kun ihosolut hajoavat, ne eivät pääse kertymään ihohuokosiin, mikä ehkäisee mustapäiden muodostumista. BHA on erityisen tehokas. Se on rasvaliukoinen happo, joka tunkeutuu ihohuokosiin ja liuottaa talia.

Liuskat poistavat epäpuhtauksia

Strip-liuskoja, joita kutsutaan myös mustapäälaastareiksi, voi käyttää, jos ihohuokoset halutaan puhdistaa tietystä kohdasta, kuten nenästä. Laastari tarttuu ihoon ja poistaa mustapäitä. Kun laastari vedetään pois, mustapäiden sisältö seuraa mukana ja ihohuokoset puhdistuvat.

Älä kuori!

Yleinen ihonhoitoon liittyvä uskomus on se, että kasvokuorinta olisi tehokas tapa päästä eroon mustapäistä. Tosiasiassa rakeita sisältävä mekaaninen kuorinta ei pure mustapäihin. Vaikka kuorinta-aine sopii hyvin kuolleiden ihosolujen poistamiseen, se ei pysty puhdistamaan huokosia sisältä päin. Siksi on parempi panostaa kuorivaan happoon, jos haluat päästä eroon mustapäistä.

Käytä supertehokasta retinolia

Retinoli on yksi ihonhoitomaailman tehokkaimmista ainesosista, joka tekee ihostasi sekä pehmeämmän että nuorekkaamman. Lisäksi se tehoaa mainiosti mustapäihin. Retinoli supistaa ihohuokosia ja saa ne näyttämään pienemmiltä, mikä puolestaan vaikeuttaa mustapäiden erottamista paljaalla silmällä. Superainesosa tehostaa myös kollageeninmuodostusta ja solujen uusiutumista. Näin muut ihonhoitotuotteet imeytyvät paremmin ihoon, sillä tukkeutuneet ihohuokoset eivät ole esteenä.

Älä unohda aurinkosuojaa

Nauti auringon lämpimistä säteistä turvallisesti käyttämällä päivittäin aurinkosuojaa. Näin myös ehkäiset ihohuokosten laajenemista. Jos et suojaa nenää voimakkailta säteiltä, ihon kimmoisuus vähenee, mikä puolestaan laajentaa huokosia ja suurentaa niitä. On myös tärkeää käyttää aurinkosuojaa, joka ei tuki ihohuokosia. Etsi siksi ns. ei-komedogeenisia aurinkosuojatuotteita.

Kasvojenhoito

Osta täällä

Lue lisää

Rakkautta talvi-iholle

Asiantuntijavinkki
Kun pakkanen puraisee poskipäitä, on aika päivittää ihonhoitorutiinit talvimoodiin. Näillä neuvoilla ja tuotteilla pidät ihon talvikuivuuden loitolla!

AHA-, BHA- ja PHA-hapot ihonhoidossa

Asiantuntijavinkki
Koko ihonhoitomaailma puhuu yhtäkkiä hapoista. Saatat todennäköisesti itsekin innostua niiden käytöstä, kun onnistut löytämään happokuorinnan, joka toimii ihollasi. KICKS opastaa, miten voit happojen avulla hoitaa ihoasi ja lisätä sen hehkua. Kerromme, mitä sinun tulisi tietää AHA-, BHA- ja PHA-hapoista.

Savinaamio, arkkinaamio tai voidenaamio – kaikki rakastavat kasvonaamioita

Trendi
Vuoden 2017 kuumin ihonhoitotuote on noussut paitsiosta paraatipaikalle. Lyhyessä ajassa vanha kunnon kasvonaamio on tehnyt komean comebackin osaksi ihonhoitorutiineja. Selvitimme syyn paluuseen!

Kaikki haluavat arkkinaamion

Asiantuntijavinkki
Arkkinaamio on ihonhoitoon ihastuneiden uusi lempituote. Selvitimme miksi – ja autamme sinua valitsemaan sen oikean!

Glamglow tähtipölyä purkissa

Haastattelu
Suositut ja moneen kertaan palkitut Glamglownaamiot ovat valloittaneet koko maailman. KICKS kävi Hollywoodissa tutustumassa menestystarinaan.

Kasvonaamiot: syväpuhdistavat, virkistävät ja syväkosteuttavat suosikit

Toimi näin
Kasvonaamiot ovat palanneet ihonhoitorutiineihin. Nämä uuden sukupolven tehonaamiot ratkaisevat kaikki iho-ongelmat. Mikä niistä sopii sinulle?

Vitamiineja iholle!

Asiantuntijavinkki
Vitamiinit tekevät hyvää keholle ja terveydelle. Ihonhoitotuotteiden ainesosina ne hoitavat niin harakanvarpaita ja pigmenttiläiskiä kuin kuivaa, herkkää ihoa. Mikä vitamiini sopii sinulle?

Sileä & säteilevä iho kuorinnalla

Toimi näin
Mikä on nopein ja helpoin tapa saada raikas, sileä ja hehkeä iho? No kuorinta tietenkin! KICKS neuvoo, miten löydät sopivat tuotteet – ja miten niitä käytät.

Tämä on multi-masking

Toimi näin
Naamiot ovat ihonhoidon tähti tuotteita ja multimasking-menetelmän avulla saat niistä parhaan mahdollisen hyödyn. KICKS-kosmetologi Elisabeth Sätherlund kertoo, mistä on kyse.

Räätälöi ihonhoitorutiinisi: löydä parhaat tuotteet ihotyypillesi

Asiantuntijavinkki
Löydä juuri sinulle sopivat kasvojenhoitotuotteet ihotyyppisi perusteella. Täältä löydät tietoa ihotyypistäsi ja ohjeita parhaiden ihonhoitotuotteiden valintaan juuri sinun ihollesi – sekä ohjeet niiden käyttöön vaihe vaiheelta.

KICKS Club: pisteitä kaikista ostoksistasi

Jäsenenä hemmottelemme sinua monilla mahtavilla eduilla!

Kotiintoimitus ovelle

Tilaa pakettisi suoraan kotiovellesi.

Asiantuntijaneuvontaa

Verkossa saat asiantuntevaa neuvontaa koulutetuilta kauneuseksperteiltämme.

KICKS Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja ota selvää uusimmista tarjouksista ja trendeistä.

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2022Asiakaspalvelu puh. 09-3489331