Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.

Tärkeimmät faktat hyaluronihaposta

Asiantuntijavinkki
Ihonhoidossa kaikki puhuvat hyaluronihaposta – mutta mitä se oikein on? Miten se toimii? Miksi se on hyväksi iholle? KICKS selittää ja kertoo tärkeimmät faktat hyaluronihaposta.

Sinäkin olet epäilemättä kuullut puhuttavan hyaluronihaposta (hyaluronic acid englanniksi). Jokainen ihonhoidosta vähääkään kiinnostunut on törmännyt tähän superainesosaan, jota löytyy kasvonaamioista, seerumeista, voiteista ja käytännöllisesti katsoen mistä tahansa erityyppisistä ihonhoitotuotteista. Usein hyaluronihappoa kuvataan kosteusmagneetiksi, mutta miten se oikeasti toimii? Miten se vaikuttaa ihoon? KICKS selittää!

Mitä hyaluronihappo on?

Hyaluronihappo (jonka lyhenne on HA) ei nimestään huolimatta ole happo vaan sokerimolekyyli, joita iho sisältää luonnostaan. Hyaluronihappo auttaa sitomaan kosteutta, jolloin iho on sileä ja täyteläinen. Hyaluronihappoa on myös muualla kehossa ja se varmistaa esimerkiksi, että nivelet ja silmät pysyvät kosteutettuina.

Miten hyaluronihappo vaikuttaa ihoon?
Hyaluronihappo ei toimi kuten muut hapot, jotka poistavat kuolleita ihosoluja ja puhdistavat huokosia syvältä – eihän se kuten sanottu edes ole happo. Hyaluronihapolla on sen sijaan erinomainen kyky imeä ja sitoa kosteutta, mikä puolestaan tekee ihosta kosteutetun ja pehmeän. Puhdas hyaluronihappo voi sitoa vettä jopa 1000 kertaa oman painonsa verran ja jos vettä ei ole, mitä tahansa kosteutta. Tämä selittää sen, että hyaluronihappo on ihon hyvinvoinnin kannalta välttämätöntä ja avainosa monissa ihonhoitotuotteissa.

Miksi käyttäisin hyaluronihappoa sisältäviä ihonhoitotuotteita?
Kun iho ja vartalo ikääntyvät, hyaluronihapon luonnollinen tuotanto vähenee. Tämä alkaa jo 25 vuoden iässä ja johtaa siihen, että ihon kyky sitoa kosteutta heikkenee ajan mittaan. Kun päivittäisessä ihonhoidossa käytetään hyaluronihappoa esimerkiksi kosteusvoiteen muodossa, iho saa kaipaamaansa hyaluronihappoa ulkoa päin, mikä tukee ihon kykyä sitoa kosteutta. Valitettavasti vaikutus on vain tilapäinen, sillä keho hajottaa hyaluronihapon luonnollisesti. Kosteustason säilyttämiseksi hyaluronihappoa sisältäviä tuotteita on käytettävä säännöllisesti osana päivittäistä ihonhoitorutiinia.

Kuka voi käyttää hyaluronihappoa sisältäviä tuotteita?
Kuka tahansa! Jos ihosi on rasvainen, ihosi tuntuu ihanan kosteutetulta ilman rasvaista tunnetta. Jos ihosi on kuiva, tulet todella ihastumaan siihen, kuinka hyaluronihappo auttaa ihoa sitomaan kosteutta. Hyvin täytetyt kosteusvarannot ovat iholle aina hyödylliset, ja koska hyaluronihapolla ei ole huokosia tukkivaa vaikutusta, se sopii kaikille ihotyypeille. Eipä ihme, että hyaluronihappo on niin suosittu ainesosa ihonhoidossa!

Kuinka valita sopiva hyaluronihappo? 
Hyaluronihappo on ainesosa, jota käytetään monessa muodossa tai tarkemmin sanottuna koossa. Mitä pienempiä hyaluronihappomolekyylit ovat, sitä syvemmälle ne tunkeutuvat ihoon. Monet tuotteet sisältävät erikokoisia hyaluronihappoja, jotta niiden vaikutusalue olisi laajempi. Pienet hyaluronihappomolekyylit vaikuttavat välittömästi ja saavat ihon tuntumaan kosteutetulta, pehmeältä ja kimmoisalta, kun taas suuremmat molekyylit tunkeutuvat ihoon hitaammin. Tästä on etua, sillä iho saa kosteutta jatkuvasti koko päivän ja vaikutus säilyy pidempään! 

Hyaluronihappo on niin tehokas ainesosa, joten useimmat eivät tarvitse päivittäiseen ihonhoitorutiiniinsa kuin yhden HA:ta sisältävän tuotteen. Se sopii myös erinomaisesti yhteen muiden ainesosien, kuten retinolin, vitamiinien ja muiden happojen kanssa. Ainoan poikkeuksen muodostavat hapot, joiden pH-arvo on matala, kuten glykolihappo, sillä ne voivat heikentää hyaluronihapon tehoa.

Mistä tiedän, mitkä tuotteet sisältävät hyaluronihappoa?
Jos haluat tarkastaa, sisältääkö tuote hyaluronihappoa, katso onko tuoteselosteessa mainittu hyaluronic acid, sodium hyaluronate, natriumhyaluronat tai sodium hyaluronate crosspolymer.

Lue lisää

Rakkautta talvi-iholle

Asiantuntijavinkki
Kun pakkanen puraisee poskipäitä, on aika päivittää ihonhoitorutiinit talvimoodiin. Näillä neuvoilla ja tuotteilla pidät ihon talvikuivuuden loitolla!

AHA-, BHA- ja PHA-hapot ihonhoidossa

Asiantuntijavinkki
Koko ihonhoitomaailma puhuu yhtäkkiä hapoista. Saatat todennäköisesti itsekin innostua niiden käytöstä, kun onnistut löytämään happokuorinnan, joka toimii ihollasi. KICKS opastaa, miten voit happojen avulla hoitaa ihoasi ja lisätä sen hehkua. Kerromme, mitä sinun tulisi tietää AHA-, BHA- ja PHA-hapoista.

Savinaamio, arkkinaamio tai voidenaamio – kaikki rakastavat kasvonaamioita

Trendi
Vuoden 2017 kuumin ihonhoitotuote on noussut paitsiosta paraatipaikalle. Lyhyessä ajassa vanha kunnon kasvonaamio on tehnyt komean comebackin osaksi ihonhoitorutiineja. Selvitimme syyn paluuseen!

Kaikki haluavat arkkinaamion

Asiantuntijavinkki
Arkkinaamio on ihonhoitoon ihastuneiden uusi lempituote. Selvitimme miksi – ja autamme sinua valitsemaan sen oikean!

Glamglow tähtipölyä purkissa

Haastattelu
Suositut ja moneen kertaan palkitut Glamglownaamiot ovat valloittaneet koko maailman. KICKS kävi Hollywoodissa tutustumassa menestystarinaan.

Kasvonaamiot: syväpuhdistavat, virkistävät ja syväkosteuttavat suosikit

Toimi näin
Kasvonaamiot ovat palanneet ihonhoitorutiineihin. Nämä uuden sukupolven tehonaamiot ratkaisevat kaikki iho-ongelmat. Mikä niistä sopii sinulle?

Vitamiineja iholle!

Asiantuntijavinkki
Vitamiinit tekevät hyvää keholle ja terveydelle. Ihonhoitotuotteiden ainesosina ne hoitavat niin harakanvarpaita ja pigmenttiläiskiä kuin kuivaa, herkkää ihoa. Mikä vitamiini sopii sinulle?

Sileä & säteilevä iho kuorinnalla

Toimi näin
Mikä on nopein ja helpoin tapa saada raikas, sileä ja hehkeä iho? No kuorinta tietenkin! KICKS neuvoo, miten löydät sopivat tuotteet – ja miten niitä käytät.

Tämä on multi-masking

Toimi näin
Naamiot ovat ihonhoidon tähti tuotteita ja multimasking-menetelmän avulla saat niistä parhaan mahdollisen hyödyn. KICKS-kosmetologi Elisabeth Sätherlund kertoo, mistä on kyse.

Räätälöi ihonhoitorutiinisi: löydä parhaat tuotteet ihotyypillesi

Asiantuntijavinkki
Löydä juuri sinulle sopivat kasvojenhoitotuotteet ihotyyppisi perusteella. Täältä löydät tietoa ihotyypistäsi ja ohjeita parhaiden ihonhoitotuotteiden valintaan juuri sinun ihollesi – sekä ohjeet niiden käyttöön vaihe vaiheelta.
  • Ilmainen toimitus yli 29€
    Ilmainen toimitus yli 29€
  • Pisteitä kaikista ostoksista
    Pisteitä kaikista ostoksista
  • Kotiinkuljetus
    Kotiinkuljetus

KICKS Club: pisteitä kaikista ostoksistasi

Jäsenenä hemmottelemme sinua monilla mahtavilla eduilla!

Kotiintoimitus ovelle

Tilaa pakettisi suoraan kotiovellesi.

Asiantuntijaneuvontaa

Verkossa saat asiantuntevaa neuvontaa koulutetuilta kauneuseksperteiltämme.

KICKS Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja ota selvää uusimmista tarjouksista ja trendeistä.

KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2021Asiakaspalvelu puh. 09-3489331