Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.

ALE! Löydä uusia kauneussuosikkeja!

Näin tuet läheistä, jolla on mielenterveysongelmia

Haastattelu
Joka toisella suomalaisella on jossain elämänsä vaiheessa mielenterveysongelmia. Suomen Mielenterveysseuran asiantuntija kertoo, miten voit auttaa sairastunutta läheistäsi.

Mistä näen, jos läheiselläni on ongelmia mielenterveyden kanssa?
– Jokainen meistä voi aika ajoin huonosti, se kuuluu elämään. Mielenterveyden häiriö voi puhjeta kriisin, sairauden tai raskaan pettymyksen seurauksena. Aina ei tosin välttämättä löydy mitään selkeää syytä.
– Mielenterveyden häiriöiden merkkejä voivat olla muun muassa pitkään jatkunut matala mieliala, pitkittynyt stressi, ahdistus, keskittymisvaikeudet ja uniongelmat. Voi ilmetä myös fyysisiä oireita, kuten vatsakipua, selkä- tai päänsärkyä sekä toistuvia vilustumisia.
– Myös suhtautuminen ruokaan voi muuttua: syödään liikaa tai liian vähän, kuvailee asiantuntija Maarit Lassander Suomen Mielenterveysseurasta, joka on KICKSin yhteistyökumppani S.H.A.R.E.-hankkeessa.

Mitä voin tehdä, kun huomaan läheiseni voivan huonosti?
– Sen sijaan että kieltäisit ongelman olemassaolon tai välttäisit kanssakäymistä henkilön kanssa, osoita hänelle, että välität. Se on parasta mitä voit tehdä.
– On normaalia tuntea pelkoa, kun läheisellä on ongelmia mielenterveyden kanssa. Mutta on aina parempi tehdä jotain kuin ei mitään, se voi pelastaa elämän.
– Tutkimukset ovat osoittaneet, että liikunta auttaa: kävelyretki kolmesti viikossa voi kohentaa psyykkistä hyvinvointia. Kenties voit pyytää läheistäsi mukaan rauhallisen lajin pariin ilman suorituspaineita, Maarit Lassander neuvoo.
– Kannattaa myös kysyä, voitko olla avuksi esimerkiksi etsimällä keskusteluapua, tulemalla mukaan tapaamisiin tai olemalla muuten tukena.

Mitä voin sanoa läheiselle, jolla on mielenterveysongelmia?
– Tärkeää on uskaltaa ottaa asia puheeksi – mitä aiemmin sen parempi. Yritä kuunnella enemmän kuin puhua, Lassander sanoo.
– Kysy, kuinka läheisesi voi. Älä painosta, vaan kerro olevasi käytettävissä, mikäli hän haluaa puhua. Sinun ei tarvitse antaa neuvoja, riittää kun kuuntelet. Mikäli epäilet, että läheiselläsi on itsetuhoisia ajatuksia, kysy asiaa suoraan. Se ei johda tekoihin vaan voi vähentää painetta. Uskalla kuunnella, mitä läheisesi vastaa ja kannusta häntä pyytämään ammattiapua.

Mitä minun ei tule tehdä?
– Mielenterveyden häiriöstä kärsivän tukeminen voi olla raskasta. On tärkeää, ettet uppoudu liiaksi läheisesi ongelmiin. Et voi tukea läheistäsi, jos itse alat voida huonosti stressin ja ahdistuksen takia. Sinäkin voit tarvita apua jaksaaksesi.
– Huolehdi siitä, että olet läsnä ystävänä, et terapeuttina, Maarit Lassander painottaa.

Lue lisää

Hankkeen seuraava vaihe - KICKS aloittaa mentoriohjelman

Haastattelu
Työskentely KICKS-myymälässä on monen nuoren naisen unelma. Pian se on mahdollista uuden mentoriohjelman avulla. Nuorille naisille tarkoitettu työharjoittelu on osa KICKS-ketjun ja Suomen Mielenterveysseuran yhteistä S.H.A.R.E.-hanketta – ja voi jopa toimia väylänä työelämään.

”Uskalla kysyä – ja kuunnella, kun läheisesi voi huonosti”

Haastattelu
KICKS käynnisti vuonna 2016 S.H.A.R.E.-hankkeen, jonka tarkoitus on kohentaa mielenterveyden häiriöihin liittyvää tietämystä ja murtaa aiheeseen liittyviä tabuja. Yksi osa hanketta on mentoriohjattu työharjoittelu. Se on suunnattu nuorille naisille, joilla on kokemusta mielenterveysongelmista. Anna Josephson kertoo, millaisia kokemuksia työharjoittelusta on saatu.

S.H.A.R.E.-hanke: KICKS osoittaa sosiaalista vastuuta

Haastattelu
Mielenterveysongelmat lisääntyvät yhteiskunnassamme. Pohjolan kauneusalan johtava toimija KICKS haluaa osoittaa vastuuta ja olla muutoksentekijänä tärkeässä asiassa. Sen teemme S.H.A.R.E.-hankkeen avulla.

Totta ja tarua mielenterveyden ongelmista

Haastattelu
Mielenterveyden ongelmiin ja häiriöihin liittyy runsaasti virheellisiä käsityksiä. Erikoispsykologi Maarit Lassander Suomen Mielenterveysseurasta antaa myyteille kyytiä ja kannustaa sekä auttamaan että hakemaan apua.
  • Ilmainen toimitus yli 29€
    Ilmainen toimitus yli 29€
  • Kotiinkuljetus
    Kotiinkuljetus

KICKS Club: pisteitä kaikista ostoksistasi

Jäsenenä hemmottelemme sinua monilla mahtavilla eduilla!

Kotiintoimitus ovelle

Tilaa pakettisi suoraan kotiovellesi.

Asiantuntijaneuvontaa

Verkossa saat asiantuntevaa neuvontaa koulutetuilta kauneuseksperteiltämme.

KICKS Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja ota selvää uusimmista tarjouksista ja trendeistä.

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2021Asiakaspalvelu puh. 09-3489331