Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.

MEMBERS ONLY! Anastasia Lash Brag Mascara & Loose powders -30%!

”Uskalla kysyä – ja kuunnella, kun läheisesi voi huonosti”

Haastattelu
KICKS käynnisti vuonna 2016 S.H.A.R.E.-hankkeen, jonka tarkoitus on kohentaa mielenterveyden häiriöihin liittyvää tietämystä ja murtaa aiheeseen liittyviä tabuja. Yksi osa hanketta on mentoriohjattu työharjoittelu. Se on suunnattu nuorille naisille, joilla on kokemusta mielenterveysongelmista. Anna Josephson kertoo, millaisia kokemuksia työharjoittelusta on saatu.

Anna Josephson työskentelee Tjejzonenorganisaatiossa, joka on KICKSin S.H.A.R.E.- hankkeen yhteistyökumppani Ruotsissa. Tjejzonen vastaa KICKSin henkilökunnan mentorikoulutuksesta työharjoitteluohjelmaa varten, harjoittelijoiden valinnasta sekä sopivien harjoittelija–mentori-työparien muodostamisesta. Anna on ollut hankkeessa mukana alusta alkaen.

Millaisia kokemuksia KICKSin tarjoamasta työharjoittelusta on saatu?
– On ollut upeaa huomata, miten nuoret naiset, joilla voi olla hyvinkin raskaita elämänvaiheita takanaan, ovat työharjoittelun myötä saaneet itseluottamusta. Työharjoittelun ansiosta mielenterveyden häiriöistä on alettu puhua vapaammin, paitsi mentorin ja harjoittelijan myös kollegoiden kesken. Aivan fantastista on ollut seurata sitä, miten mentorit ovat kasvaneet rooliinsa tukihenkilöinä ja kertoneet omista läsnäolon ja kuuntelun kokemuksistaan muille.

Mitä mentorien valmennus pitää sisällään?
– Päivän kestävän koulutuksen aikana mentorit saavat yleiskatsauksen muun muassa nuorisopsykologiasta, mielenterveyden häiriöistä ja keskusteluterapiasta. Lisäksi meillä on mentorikoulutusohjelma verkossa. Tavoitteena on, että mentori tuntee olonsa varmaksi ja itsensä mahdollisimman valmiiksi tehtävään. Harjoittelujakson aikana tapaamme mentoreita vähintään kahdesti. Keskustelemme kokemuksista ja tunteista, tuemme ja kannustamme heitä. Ja mikäli matkan varrella herää kysyttävää, mentori voi olla yhteydessä meihin tai yhteyshenkilöön KICKSillä.

Mikä on ollut antoisinta ja haastavinta mentoreiden koulutuksessa?
– Mentoreiden positiivinen asenne ja sitoutuminen on ilahduttanut suuresti. Mentorit ovat suhtautuneet avoimesti ja tiedonhaluisesti mielenterveysongelmia koskeviin kysymyksiin. Aihe koskettaa tavalla tai toisella jokaista meistä: joko omakohtaisesti tai läheisen kautta. Mielenterveyden häiriöistä on tarvetta puhua ja niitä koskevia tabuja halutaan murtaa. Haastavinta on ollut saada mentorit uskomaan, että he riittävät sellaisina kuin ovat. Että jo heidän olemassaolonsa on suuri apu harjoittelijoille.

Riittääkö pelkkä mentorin olemassaolo muutoksen tekijäksi?
– Koulutuksen ja tapaamisten myötä mentori saa toki tukevammat eväät toimintansa tueksi. Mutta samalla haluamme korostaa sitä, miten harjoittelijan rinnalla kulkeminen ja harjoittelu jo sinällään mahdollistavat muutoksen parempaan. Sillä on suuri merkitys, että löytyy henkilö, joka kuuntelee ja tukee, eikä tuomitse tai yritä ratkoa ongelmia.

Minkä mielenterveyden ongelmiin liittyvän neuvon antaisit meille kaikille?
– Kun huomaat, että läheisesi voi henkisesti huonosti, uskalla kysyä mistä kenkä puristaa – ja kuunnella häntä. Se auttaa eteenpäin ja voi antaa voimia sekä rohkeutta muutokselle.

Lue lisää

Hankkeen seuraava vaihe - KICKS aloittaa mentoriohjelman

Haastattelu
Työskentely KICKS-myymälässä on monen nuoren naisen unelma. Pian se on mahdollista uuden mentoriohjelman avulla. Nuorille naisille tarkoitettu työharjoittelu on osa KICKS-ketjun ja Suomen Mielenterveysseuran yhteistä S.H.A.R.E.-hanketta – ja voi jopa toimia väylänä työelämään.

Näin tuet läheistä, jolla on mielenterveysongelmia

Haastattelu
Joka toisella suomalaisella on jossain elämänsä vaiheessa mielenterveysongelmia. Suomen Mielenterveysseuran asiantuntija kertoo, miten voit auttaa sairastunutta läheistäsi.

S.H.A.R.E.-hanke: KICKS osoittaa sosiaalista vastuuta

Haastattelu
Mielenterveysongelmat lisääntyvät yhteiskunnassamme. Pohjolan kauneusalan johtava toimija KICKS haluaa osoittaa vastuuta ja olla muutoksentekijänä tärkeässä asiassa. Sen teemme S.H.A.R.E.-hankkeen avulla.

Totta ja tarua mielenterveyden ongelmista

Haastattelu
Mielenterveyden ongelmiin ja häiriöihin liittyy runsaasti virheellisiä käsityksiä. Erikoispsykologi Maarit Lassander Suomen Mielenterveysseurasta antaa myyteille kyytiä ja kannustaa sekä auttamaan että hakemaan apua.
  • Ilmainen toimitus yli 29€
    Ilmainen toimitus yli 29€
  • Kotiinkuljetus
    Kotiinkuljetus

KICKS Club: pisteitä kaikista ostoksistasi

Jäsenenä hemmottelemme sinua monilla mahtavilla eduilla!

Kotiintoimitus ovelle

Tilaa pakettisi suoraan kotiovellesi.

Asiantuntijaneuvontaa

Verkossa saat asiantuntevaa neuvontaa koulutetuilta kauneuseksperteiltämme.

KICKS Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja ota selvää uusimmista tarjouksista ja trendeistä.

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2021Asiakaspalvelu puh. 09-3489331