Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.

Käyttämämme materiaalit

förpackningar.jpg

Kemikaalirajoitukset

Voimassa olevan lainsäädännön lisäksi KICKSillä on omat kemikaalirajoituksensa. Olemme päättäneet, mitkä aineet eivät ole sallittuja KICKSin omissa tuotteissa, eivätkä siten vastaa lain vaatimuksia. KICKSille on tärkeää asettaa korkeat vaatimukset asiakkaiden terveydelle ja ympäristölle vaarantamatta tuotteiden toimintaa.

 

Pakkaukset

Suurin osa KICKSin omista pakkauksista on muovia, joka on usein väriltään mustaa. Muovi on monessa suhteessa erittäin hyvä materiaali, sillä se on kestävää, muovattavaa ja kevyttä. Perinteisesti muovit valmistetaan kuitenkin fossiilisesta öljystä. Hiilijalanjäljen vähentämiseksi meille on tärkeää, että pakkauksemme on valmistettu kierrätettävistä materiaaleista, jotta pakkauksiin käytetty öljy voidaan käyttää useita kertoja. Alalla on pitkään ollut vallalla uskomus, että kaikki muovipakkaukset ovat olleet kierrätettäviä materiaaleja, mutta nykyään materiaalien kierrätysjärjestelmän monimutkaisuutta ymmärretään paremmin. Lajittelulaitteen on erittäin vaikeaa tunnistaa musta muovi ja muut tummat värit. Vaikka musta muovi voitaisiin lajitella, muovia ei voida erotella tehokkaasti, koska se sisältää niin paljon värejä, mikä vaikeuttaa uusien muovipakkausten valmistamista. KICKS on sen vuoksi päättänyt muuttaa pakkausten ulkonäköä ja luopua mustasta väristä ja tehdä siten materiaaleista kierrätettäviä. Tämä työ on käynnissä, ja koko tuotevalikoiman korvaaminen vie useita vuosia. KICKS tekee myös aktiivisesti yhteistyötä muiden kauneusalan toimijoiden kanssa muutoksen aikaansaamiseksi. Tavoitteena on varmistaa, että kaikki pakkaukset on valmistettu kierrätettävistä väreistä.

palmoja.jpg

Palmuöljy

Eettisiin ongelmiin liittyvä raaka-aine on palmuöljy, jota uutetaan öljypalmun pähkinöistä. Niitä kasvatetaan trooppisten alueiden suurilla viljelmillä. Palmuöljyn viljely on huonosti säänneltyä, ja laajamittainen viljely on johtanut laajoihin ympäristövaikutuksiin, mikä aiheuttaa usein vaikeuksia viljelyalueiden ihmisille. Samanaikaisesti palmuöljy on upea raaka-aine; osittain siksi, että se on erittäin monikäyttöinen ja osittain siksi, että öljypalmu tuottaa ylivoimaisesti maankäytöllisesti tehokkaimman öljysadon. Sen tuotantoon tarvitaan puolet vähemmän maata muihin öljykasveihin, esim. kookospähkinään tai rypsiin verrattuna, tuottaakseen saman määrän öljyä. Me KICKSissä emme usko, että palmuöljyn boikotointi on oikea ratkaisu, vaan kyse on kehityksestä kohti palmuöljyn kestävää tuotantoa. Siksi KICKS on osa monialaista Swedish Initiative for Sustainable Palm (SISPO) -aloitetta, jonka tavoitteena on siirtyminen kohti kestävämmin tuotettua, sertifioitua ja jäljitettävää palmuöljyä kosmetiikassa ja hygieniatuotteissa. Yhdessä voimme vaatia ja siten vaikuttaa raaka-aineiden toimittajiin sertifioidun palmuöljyn käyttämiseksi.

 

Tavoitteena on, että vähintään 90 prosenttia tuotteissamme olevasta palmuöljystä on sertifioitu RSPO-määränvalvonnan mukaisesti vuoteen 2020 mennessä.

Palmuöljyä löytyy monista ainesosista; tässä on luettelo yleisimmistä:

Alkylpolyglycoside (APG)

Caprylic/capric Trigylceride

Cetyltrimethylammonium chloride

Cocamide MEA (fatty acid-derived)

Cocamiede DEA (fatty acid derived)

Elaeis Guineensis

Etyl Palmitate

Fatty Isethionates (SCI)

Glyceryl

Hydrated Palm Glycerides

Isopropylmyristate

Laureth-7

Laurylamine oxide

Octyl Palmitate

Palm Fruit Oil

Palm Kernel

Palm Kernel Oil

Palm olein

Palm Stearine

Palmate, Palmitate

Palmitic Acid

Palmitoyl Oxostearamide

Palmitoyl Tetrapeptide-3

Palmityl Alcohol

Sodium Kernelate

Sodium Laureth Sulfate

Sodium Lauryl Lactylate/Sulphate

Sodium Lauryl Sulfate

Sodium Palm Kernelate

Stearamidopropyldimethylamine

Stearate

Steareth-2

Stearic Acid

Vegetable Fat

Vegetable Oil

 

Eläinetiikka

KICKS ei käytä eläinkokeita tuotteidensa tai niiden ainesosien testaamiseen. Vuodesta 2004 lähtien valmiiden kosmetiikkatuotteiden testaaminen eläimillä on ollut kiellettyä EU/ETA-alueella, ja kielto laajeni koskemaan myös kosmetiikan ainesosia vuonna 2013. Tämä tarkoittaa sitä, että eläimillä testattuja tuotteita ei saa myydä EU/ETA-alueella tapahtuipa testaus missä hyvänsä.

Euroopan kosmetiikkateollisuus on vuosien ajan kehittänyt vaihtoehtoisia testausmenetelmiä, joissa ei käytetä eläimiä. Tämä työ on ollut menestyksekästä, joten teollisuus ei näin ollen tarvitse eläinkokeita tuotteiden turvallisuuden osoittamiseksi. Käytetyt vaihtoehtoiset menetelmät ovat myös yleensä halvempia, nopeampia ja tarkempia.

Maksa myöhemmin, Pilko maksut, Verkkomaksu ja Kortti.
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2020Asiakaspalvelu puh. 09-3489331