Akne - aiheuttajat ja hoito - KICKS
 • Ilmainen toimitus yli 29€
  Ilmainen toimitus yli 29€
 • Pisteitä kaikista ostoksista
  Pisteitä kaikista ostoksista
 • Kotiinkuljetus
  Kotiinkuljetus

Tuote lisättiin ostoskoriin

Henkilökohtainen tarjous ei ole aktivoitu
Voimassa viimeistään

SALE! Nyt voit löytää uusia suosikkeja 70% alennushintaan!

Akne - aiheuttajat ja hoito

Epäpuhtaudet ja akne ovat hyvin yleisiä ongelmia, ja niitä ilmenee useimmiten kasvoilla, rinnan alueella, selässä ja /tai olkapäillä johtuen lisääntyneestä talin erityksestä näillä alueilla. Yleisesti aknea esiintyy murrosiän aikana, kun sukupuolihormoneita alkaa erittyä.
1
Jaa

Nämä sukupuolihormonit stimuloivat talirauhasia tuottamaan liikaa talia. Talin liikatuotanto yhdessä vanhojen ihosolujen kanssa aiheuttaa tukoksen ihohuokoseen, ja näin muodostuu mustapää eli komedo. Kun mustapää joutuu kontaktiin bakteerin kanssa, ihoille voi syntyä tulehdustila ja näin syntyy finni (kutsutaan myös papulaksi tai pustulaksi). Tällainen tulehdustila voi edetä myös syvemmälle aiheuttaen kystan.

Mistä akne johtuu?

Aknen syntyyn voi vaikuttaa useampi asia: ihon uloin kerros stratum corneum eli marraskesi paksuuntuu, talin eritys lisääntyy ja bakteerien sekä tulehdusten määrä iholla lisääntyy. Hormonit ja perintötekijät aiheuttavat usein aknea. Uskotaan, että tietyt hiilihydraatit, suuri määrä maitotuotteita ja tupakointi voivat pahentaa aknea. 

Kuinka aknea hoidetaan?

Joskus akne kehittyy niin pahaksi, että lääkehoito on välttämätöntä oireiden vähentämiseksi ja arpien ennaltaehkäisemiseksi. Lääkkeet kuten isotretinoiini, bentsoyyliperoksidi ja antibiotit voivat kuivattaa ihoa ja lisäävät aurinkoherkkyyden riskiä iholla.

Oikeanlaisilla ihonhoitotuotteilla voidaan auttaa lievittämään lääkehoidon sivuvaikuksia, mutta myös vähentää epäpuhtauksia. Puhdistavilla ja ihoa hoitavilla tuotteitta voidaan stimuloida ihosolujen uudistumista, vähentää bakteeri-infektioita ja rauhoittaa tulehduksia.

Luota näihin raaka-aineesiin: 

 • BHA (salisyylihappo): antibakteerisia ja tulehdusta vähentäviä ominaisuuksia. Raaka-aine on myös rasvaliukoinen, minkä ansiosta se soveltuu hyvin rasvaisemmalle iholle sekä tukkeutuneille huokosille. 
 • Niasiiniamidi (B3-vitamiini) vähentää ihon tulehdusriskiä, hillitsee aknebakteeria ja auttaa vähentämään ihon arpeutumista.
 • Mantelihappo on AHA-happo, joka tunnetaan antibakteerisista ominaisuuksistaan sekä kuorivasta vaikutuksesta.
 • Atselaiinihappo on antibakteerinen antioksidantti, joka rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja auttaa kontrolloimaan talin eritystä.
 • A-vitamiini eli esim. retinoate tai retinol on reseptilääke isotretinoiinin, A-vitamiinin esiasteen, miedompi muoto.

Vinkkejä akneiholle

 • Puhdista aina meikkisi ennen nukkumaan menoa.
 • Älä pese kasvojasi liikaa. Hellävarainen puhdistus kahdesti päivässä ihoa kuivattamatta riittää.
 • Älä käytä rakeellisia kuorintoja, kuorintahansikkaita, tai mitään ihoa ärsyttävää, mikä voisi pahentaa aknea. 
 • Suojaudu auringolta! Valitse öljytön ja kevyt aurinkosuojatuote.
 • Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä - älä puristele epäpuhtauksia!

Tuotesuosituksemme akneen taipuvalle iholle

1
Jaa
Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2024