Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.
  • Ilmainen toimitus yli 29€
    Ilmainen toimitus yli 29€
  • Pisteitä kaikista ostoksista
    Pisteitä kaikista ostoksista
  • Kotiinkuljetus
    Kotiinkuljetus

ONLINE ONLY! Kaikki* -20%. Kirjaudu sisään & käytä koodia: KICKS20. *Vain KICKS Club -jäsenille tai jäseneksi liittyville 27.-29.5. osoitteessa kicks.fi. Ei koske BYREDO, DIOR ja Jo Malone -tuotteita eikä lahjakortteja.

Aurinkosuoja – kysymyksiä ja vastauksia

KICKSin suuri aurinkosuojaopas neuvoo, miten nautit kesän paisteisista päivistä ihoasi vaurioittamatta. Nämä pro-vinkit auttavat valitsemaan oikeat tuotteet auringon alle.

Minkä aurinkosuojakertoimen (SPF) tarvitsen?

– Se riippuu sekä ihosi aurinkoherkkyydestä että siitä, kuinka kauan olet auringossa. Useimmiten SPF 30 on riittävä. Toki keskipäivän paahteisimmat tunnit on viisainta viettää varjossa. Tärkeintä on muistaa, ettei suojatuotteen tarkoitus ole pidentää auringossa oloaikaa. Lapset sekä erittäin vaalea- ja herkkäihoiset tarvitsevat aina suojakertoimen 50, kun ovat kesällä ulkona!

Kuinka usein aurinkovoidetta pitää lisätä?

– Yleinen virhe on käyttää liian vähän aurinkosuojatuotetta ja lisätä sitä liian harvoin. Tällöin iho ei saa pakkauksen lupaamaa suojaa. Lisäksi hikoilu, uiminen ja liikkuminen kuluttavat suojaa iholta päivän aikana. Kosmetiikka- ja hygieniateollisuus ry suosittelee tuotteen lisäämistä vähintään kahden välein ja aina uinnin jälkeen. Äläkä pihistele määrässä!

Millainen aurinkovoide sopii parhaiten kullekin ihotyypille?

– Valitse vartalolle ja kasvoille tuotteet, joita on mukava käyttää ja jotka tuntuvat iholla miellyttäviltä! Tällöin tuotteita tulee käytettyä, mikä on tärkeintä. Yhä useammassa kasvojen aurinkovoiteessa on ihotyypin mukainen koostumus, mikä lisää käyttömukavuutta. Herkälle iholle löytyy hajusteettomia koostumuksia, ikääntyneelle iholle anti age -vaikutteisia SPF-tuotteita. Vartalotuotteita on syytä käyttää vain vartalolle, sillä ne voivat tukkia huokosia. Korkea suojakerroin sopii kaikille ihotyypeille, päästä varpaisiin!

Voinko käyttää viime kesänä ostettua aurinkovoidetta?

– Viisainta on ostaa uuden kesän kunniaksi uudet aurinkovoiteet. SPF-tuotteiden parasta ennen -aika on yleensä 6–12 kuukautta avaamisesta, ja lämpimässä säilyttäminen nopeuttaa vanhenemista. Joten säilytä suojatuotteet pimeässä ja viileässä, jotta niiden laatu ja suojausteho säilyy loppuun asti.

Voin käyttää samaa aurinkovoidetta kasvoille ja vartalolle?

– Kyllä se sopii, mikäli tuotteen suojakerroin vastaa tarpeitasi. Kasvoille kehitetyissä suojatuotteissa on saatavilla eri ihotyypeille sopivia koostumuksia, jotka sisältävät enemmän hoitavia ominaisuuksia ja tuntuvat miellyttäviltä käyttää. Erityisen tärkeä ihotyypin mukainen SPF-tuote on rasvoittuvalle iholle, sillä vartalolle tarkoitettu koostumus voi tukkia huokosia. Herkälle iholle sopivat parhaiten hajusteettomat tuotteet.

Ovatko aurinkovoiteiden nanopartikkelit haitallisia?

– Tutkimukset ovat osoittaneet, etteivät aurinkosuojatuotteiden sisältämät nanopartikkelit aiheuta haittaa. Nanopartikkelit muodostavat ihon pinnalle säteitä heijastavan kalvon, mutta ovat kooltaan niin suuria, etteivät imeydy ihon läpi elimistöön.

Antaako päivä- ja meikkivoiteen sisältämä aurinkosuoja riittävän suojan?

– Päivä- ja meikkivoide eivät anna aurinkovoiteen tasoista suojaa. Lisäksi molempia käytetään suojatarpeeseen nähden liian vähän. Aurinkovoidetta pitää olla reilusti, jotta se suojaa kuten lupaa.

Rusketunko, jos käytän aurinkovoidetta?

– Auringon UV-säteet ovat voimakkaita ja läpäisevät niin aurinkovoiteen ja vaatteet kuin pilvetkin. Ihosi ruskettuu vaikka käytätkin SPF-tuotetta, mutta hitaammin. Suojatuotteiden ansiosta aurinkovaurioiden riski pienenee, ja kun melaniinia (ihossa syntyvää väriainetta) kehittyy hitaammin, tulee rusketuksesta kestävämpi. Aurinkosuojan ansiosta päivettynyt look pysyy siis pidempään!

Tarvitsenko aurinkovoidetta, jos olen jo ruskettunut?

– Vaikka olisit ruskettunut ja ihosi olisi tumma, tarvitset suojatuotteen auringon alle! Tumma iho sietää auringon säteitä paremmin kuin vaalea, mutta voi silti palaa ja saada muita aurinkovaurioita. Filtterit suojaavat palamisen ohella ihoa vanhenemiselta sekä vähentävät pigmenttiläiskien ja ihosyövän riskiä.

Miten hoidan parhaiten auringon polttamaa ihoa?

– Viilentävä ja kosteuttava after sun helpottaa oloa, jos vahinko on kaikesta huolimatta päässyt tapahtumaan. After sun -tuotteet myös rauhoittavat ihoa, mikä vähentää hilseilyn ja ärtymisen riskiä. Täältä voit lukea lisää siitä, miten hoidat auringon polttamaa ihoa.

Säteilevät faktat!

Mitä SPF tarkoittaa?

Suojakerroin SPF (Sun Protector Factor) kertoo, miten hyvin tuote suojaa ihoa auringon UV-säteiltä. SPF 15 torjuu noin 93 prosenttia ja SPF 50 lähes 98 prosenttia säteistä.

Miten aurinkovoide toimii?

Aurinkofilttereitä on kahta eri tyyppiä: fysikaalisia ja kemiallisia. Fysikaaliset filtterit toimivat kuin peili heijastaen ultraviolettisäteitä iholta pois. Kemialliset filtterit imevät UV-säteitä itseensä kuin sieni ja muuntavat ne lämmöksi.

Mitä UVA ja UVB ovat?

Yksinkertaistaen UVB-säteet polttavat ja UVA-säteet aiheuttavat ryppyjä. Molemmat lisäävät ihosyövän riskiä ja nopeuttavat ihon ikääntymistä. Siksi tarvitset filtterit sekä UVA- että UVB-säteitä vastaan.

Beauty tests

Näytä lisää
Löydä sinulle sopivimmat aurinkovoiteet
Testaa mikä itseruskettava sopii sinulle parhaiten

Lue lisää

KICKS Club: pisteitä kaikista ostoksistasi

Jäsenenä hemmottelemme sinua monilla mahtavilla eduilla!

Kotiintoimitus ovelle

Tilaa pakettisi suoraan kotiovellesi.

Asiantuntijaneuvontaa

Verkossa saat asiantuntevaa neuvontaa koulutetuilta kauneuseksperteiltämme.

KICKS Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja ota selvää uusimmista tarjouksista ja trendeistä.

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2022Asiakaspalvelu puh. 09-3489331