Mitä C-vitamiini on ihonhoidossa? - KICKS
  • Ilmainen toimitus yli 29€
    Ilmainen toimitus yli 29€
  • Pisteitä kaikista ostoksista
    Pisteitä kaikista ostoksista
  • Kotiinkuljetus
    Kotiinkuljetus

Tuote lisättiin ostoskoriin

Henkilökohtainen tarjous ei ole aktivoitu
Voimassa viimeistään

Vain tänään! –20% yli 60 euron ostoksista koodilla JUNE20. Voimassa jäsenille ja jäseneksi liittyville, ainoastaan verkkokaupassa.

C-vitamiini: Hehkua ja tasaisempaa ihon sävyä varten

C-vitamiini on hyvin suosittu ja monipuolinen ainesosa, josta puhutaan usein ihonhoidon yhteydessä, mutta tiedätkö, mitä C-vitamiini oikeastaan tekee ihollesi?
Jaa

C-vitamiini, eli askorbiinihappo on vesiliukoinen vitamiini, jota löytyy pääasiassa hedelmistä ja vihanneksista. Se on hyväksi immuunijärjestelmälle, ehkäisee vilustumista ja infektioita ja vaikuttaa tulehdusta ehkäisevästi. C-vitamiini osallistuu myös kollageenisynteesiin eli kollageenin muodostumiseen, joka on sidekudoksemme pääkomponentti. Vitamiini helpottaa myös useiden ravintoaineiden, kuten raudan, sinkin, kuparin, kalsiumin ja B9-vitamiinin (foolihapon) imeytymistä. Sitä käytetään ihonhoidossa tasoittamaan hyperpigmentaatiota, suojaamaan vapailta radikaaleilta ja tasoittamaan ihon rakennetta ja pintajuonteita.

MIHIN C-VITAMIINIA TARVITAAN?

C-vitamiini on luonnossa esiintyvä antioksidantti, joka neutraloi vapaita radikaaleja. Vitamiinilla on myös tärkeitä tehtäviä ihossa, kuten estää ihoa kuivumasta, osallistua ihon kollageenisynteesiin ja ihon uudistumiseen. Sitä esiintyy luonnostaan kaikissa ihokerroksissa, mutta sitä on enemmän orvaskedessä kuin dermiksessä. Ihon C-vitamiinipitoisuuksiin ei voi vaikuttaa pelkästään syömällä hedelmiä ja vihanneksia. Vitamiinin ulkoisella levittämisellä voidaan torjua saasteiden ja auringonvalon aiheuttamia vaurioita.

Se on myös tehokas lisäämään kollageenin määrää, mutta myös parantamaan kollageenin kykyä supistua. Vahvistettu kollageenirakenne johtaa kiinteämpään ihoon, vähemmän näkyviin ryppyihin, sekä tasaiseen ihon sävyyn, jossa on enemmän hehkua.

C-VITAMIINI IHONHOIDOSSA

Puhdas askorbiinihappo on epävakaata vesiliuoksessa ja hapettuu nopeasti. Kosmeettiseen käyttöön C-vitamiini stabiloidaan yleensä vedettömään rasvaliuokseen tai silikonipohjaan, ja ihoon imeytymisen parantamiseksi on kehitetty muotoja, jotka sopivat paremmin ihollemme.

Ihanteellisen C-vitamiinijohdannaisen pitäisi tunkeutua helposti ihoon ja vapauttaa L-askorbiinihappoa, C-vitamiinin aktiivista muotoa, riittävästi kollageenisynteesin lisäämiseksi. Sen pitäisi myös olla vakaampi ja vähemmän ärsyttävä kuin puhdas askorbiinihappo. Esimerkkejä kahdesta johdannaisesta, joita löydät ihonhoitotuotteista, ovat askorbyylipalmitaatti ja magnesiumaskorbyylifosfaatti.

ASKORBYYLIPALMITAATTI

Askorbyylipalmitaatti on laajimmin käytetty C-vitamiinin rasvaliukoinen johdannainen ihonhoidossa. Se ei ärsytä ja on vakaampi kuin puhdas muoto. Lisäksi askorbyylipalmitaatti on rasvaliukoinen antioksidantti ja vähintään yhtä tehokas kuin E-vitamiini suojaamaan ihoa hapettumiselta. Ihonhoidossa käytetty askorbyylipalmitaatti ei kuitenkaan voi lisätä kollageenisynteesiä yhtä hyvin.

Vinkkejä askorbyylipalmitaattia sisältävistä tuotteista:


MAGNESIUMASKORBYYLIFOSFAATTI

Magnesiumaskorbyylifosfaatti on vesiliukoinen C-vitamiinijohdannainen. Se ei ärsytä ja on vakaampi kuin puhdas muoto. Se lisää myös ihon kollageenisynteesiä, jopa paljon pienemmillä pitoisuuksilla. Tämä johdannainen on hyvä herkälle iholle.

Vinkkejä magnesiumaskorbyylifosfaattia sisältävistä tuotteista:

Jaa

Lue lisää

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2024