Deodorantti vs. antiperspirantti – mitä eroa? – KICKS - KICKS
Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.
  • Ilmainen toimitus yli 29€
    Ilmainen toimitus yli 29€
  • Pisteitä kaikista ostoksista
    Pisteitä kaikista ostoksista
  • Kotiinkuljetus
    Kotiinkuljetus

Tuote lisättiin ostoskoriin

Henkilökohtainen tarjous ei ole aktivoitu
Voimassa viimeistään

ALE on alkanut kicks.fi:ssä! Tee löytöjä täältä!

Deodoranttien ja antiperspiranttien väliset erot

Ilman deodoranttia tai antiperspiranttia kainalot usein kostuvat hiestä ja alkavat haista epämiellyttäviltä. Deodorantit ja antiperspirantit voivat peittää epämiellyttäviä tuoksuja ja usein myös vähentää ja ehkäistä hikoilua. Mutta mitä eroa on deodorantilla ja antiperspirantilla? KICKS ottaa asiasta selvää.
Jaa

Deodorantit ja antiperspirantit: taustatarina

Jos muistelet omaa kauneusrutiiniasi tänä aamuna, käytit todennäköisesti myös deodoranttia tai antiperspiranttia kainaloihisi ennen pukeutumista. Nykyisin deodorantit ja antiperspirantit kuuluvat kiinteästi kylpyhuoneen kaappeihin ja kauneustuotteiden hyllyille, mutta itse asiassa ajatus tuoksuvien sekä hikeä peittävien ja hikoilua vähentävien tuotteiden käyttämisestä kainaloissa syntyi ensimmäisen kerran noin 100 vuotta sitten.

Vaikka ensimmäinen deodorantti lanseerattiin jo vuonna 1888 Yhdysvalloissa ja ensimmäinen antiperspirantti lanseerattiin Amerikan markkinoilla vuonna 1903, molempia pidettiin tarpeettomina ylellisyystuotteina, eikä niistä tullut heti myyntimenestyksiä. Tämä muuttui vuonna 1920, kun amerikkalainen ja erittäin tehokas mainoskampanja julisti amerikkalaisille naisille, että he todennäköisesti haisivat epämiellyttävästi hieltä ja joutuivat siten ilkeiden juorujen kohteeksi. Pahalta haisemisesta ja hikoilusta tuli yhtäkkiä sosiaalinen katastrofi. Mainoskampanjan mukaan ratkaisu oli levittää hikeä imevää ja tuoksuvaa deodoranttia kainaloihin, jolloin saattoi välttyä ikäviltä huhupuheilta. Mehän tiedämmekin jo, että tästä mainoskampanjasta tuli menestystarina. Nykyisen, noin vuosisata myöhemmin, valittavana on lukemattomia antiperspirantteja ja deodorantteja, ja niitä löytyy runsaasti erityisesti KICKSiltä! Tule ostoksille lähimpään KICKS-myymälääsi tai verkkokauppaamme!

Deodorantti vs. antiperspirantti – tämä on niiden ero

Mitä eroa antiperspiranteilla ja deodoranteilla sitten oikein on? Deodorantteja ja antiperspirantteja käytetään samalla tavalla, mutta ne eivät kuitenkaan ole aivan sama asia. Deodorantit sisältävät bakteereja tappavia aineita, jotka suojaavat hienhajulta. Ne voivat myös sisältää hajusteita, jotka auttavat peittämään epämiellyttävän hajun. Antiperspirantissakin voi olla tuoksuvivahteita, mutta se sisältää yleensä myös alumiinisuoloja, jotka tukkivat tilapäisesti hikirauhaset ja vähentävät hien määrää. Lyhyesti sanottuna deodorantin tuoksu peittää, mutta ei estä hien erittymistä, kun taas antiperspirantti voi sekä tuoksua hyvältä että ehkäistä hikoilua.

Pitäisikö minun valita deodorantti vai antiperspirantti?

Tässä ratkaisevat henkilökohtaiset toiveesi ja tarpeesi. Sekä antiperspirantit että deodorantit peittävät tehokkaasti epämiellyttäviä hajuja. Deodorantti ehkäisee ja vähentää kuitenkin hien määrää yleensä huomattavasti vähemmän, koska se ei sisällä alumiinisuoloja. Antiperspirantti voi sekä tuoksua hyvältä että ehkäisee ja torjuu tehokkaasti myös hikoilua. Jos tiedät, että hikoilet paljon tai aiot rasittaa kehoasi, valitse antiperspirantti. Deodorantti sopii puolestaan hyvin käytettäväksi normaalina päivänä koulussa tai töissä.

Jaa
Therése Hallberg, Kauneustoimittaja

Therése Hallberg työskentelee Digital Content Editorina ja kirjoittaa artikkeleita sekä KICKS-verkkosivulle että KICKS Magazineen. Hän on työskennellyt kauneustoimittajana vuodesta 2006. Hän on opiskellut journalismia Lundin ja Tukholman yliopistossa. Lue lisää Therésestä LinkedInistä.

Lue lisää

Jaa artikkeli

Jaa tämä artikkeli ystävillesi, jos pidit tästä artikkelista

/inspiraatio/asiantuntijavinkit/deodoranttien-ja-antiperspiranttien-valiset-erot

Tämä artikkeli on jaettu 0 kertaa

Lisää tuote odotuslistalle

Anna sähköpostiosoite, johon haluat ilmoituksen tuotteen varastoon saapumisesta lähetettävän:

Tilapäisesti loppu

Tuote on tilapäisesti loppu

Klikkaa "lisää odotuslistalle" niin saat sähköpostin kun tuote on taas saatavilla.

KICKS Club: pisteitä kaikista ostoksistasi

Jäsenenä hemmottelemme sinua monilla mahtavilla eduilla!

Kotiintoimitus ovelle

Tilaa pakettisi suoraan kotiovellesi.

Asiantuntijaneuvontaa

Verkossa saat asiantuntevaa neuvontaa koulutetuilta kauneuseksperteiltämme.

KICKS Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja ota selvää uusimmista tarjouksista ja trendeistä.

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2023Asiakaspalvelu puh. 09-3489331