Mikä on ekseema? - KICKS
 • Ilmainen toimitus yli 29€
  Ilmainen toimitus yli 29€
 • Pisteitä kaikista ostoksista
  Pisteitä kaikista ostoksista
 • Kotiinkuljetus
  Kotiinkuljetus

Tuote lisättiin ostoskoriin

Henkilökohtainen tarjous ei ole aktivoitu
Voimassa viimeistään

SALE! Nyt voit löytää uusia suosikkeja 70% alennushintaan!

Mikä on ekseema?

Ekseema eli ihottuma on yleisnimitys ryhmälle ihosairauksia, joissa esiintyy ihon pintaosien tulehdusta ja ihoesteen heikkenemistä. Ekseema ilmenee oireina, kuten kuivina, kutisevina ihottumina. Ihottuma näyttäytyy usein punaisena vaalealla iholla, kun taas tummemmalla iholla ekseemaa on vaikeampi havaita. Ihottuma saattaa usein olla havaittavissa harmaina tai violetteina alueina. Tarkista ihonhoitorutiinisi askel askeleelta ekseeman lievittämiseksi.
1
Jaa

IHOTTUMATYYPIT

Ekseemaa on erityyppistä, ja sen yleisiä syitä ovat kuiva ja herkkä iho, ärsyttävät aineet, allergiat, vaihtelevat ilmasto-olosuhteet, mutta myös perimä. Ekseemaa voi esiintyä missä tahansa kehon osassa, mutta sen sijainti riippuu usein ekseeman tyypistä.  

ATOOPPINEN IHOTTUMA

Atooppinen ekseema tai atooppinen ihottuma on usein perinnöllinen, ja alkaa usein varhaislapsuudessa. Se on krooninen tulehduksellinen ihosairaus, joka voi oireilla vaihdellen koko elämän ajan. Ei ole harvinaista, että atooppisen ihottuman yhteydessä esiintyy muita allergioita tai astmaa. Ekseema on ihon reaktio vaarattoman aineen ylireagointiin.

Vahvista ihon hyviä bakteereja ja ihon suojaa. Monilla atoopikoilla hyvien bakteerien monimuotoisuus on iholla vähentynyt. Heikentynyt ihoeste voi myös johtua synnynnäisestä immuunijärjestelmän häiriöstä, joka johtaa kuiviin, kutiaviin ihottumiin.

KOSKETUSIHOTTUMA

 • Allerginen kosketusihottuma - Kosketusallergia tarkoittaa, että ihottuma johtuu allergisesta reaktiosta tiettyyn aineeseen. Ekseemaa esiintyy siellä, missä aine on ollut kosketuksissa ihon kanssa. Yleisiä aineita ovat nikkeli, säilöntäaineet ja hajusteet. Kosketusihottuma voi kehittyä ajan myötä.
 • Ei-allerginen kosketusekseema - Kun ihon luonnollinen suoja hajoaa, se voi aiheuttaa ekseemaa. Ei-allerginen kosketusihottuma ei pohjaudu allergiaan, vaan iho ärsyyntyy esimerkiksi hankauksesta, kuten runsaasta käsienpesusta tai toistuvista ihoon kohdistuvista "traumoista", jotka ovat yleisiä käsillä työskenteleville. Kädet ovat yleinen alue ei-allergiselle kosketusihottumalle.

Kosketusihottumassa on oleellista koittaa välttää ekseemaa aiheuttavaa ainetta. Käsien ihoa vahvistava kaksikko on SENSAIn Cellular Performance Treatment Gloves yhdessä pehmentävän Hand Cream -käsivoiteen kanssa.

TALI-IHOTTUMA 

Tunnetaan myös nimellä seborrooinen ekseema. Esiintyy usein päänahassa tai muilla alueilla, joilla on paljon talirauhasia. Hiivasieni ja stressi ovat yleisiä syitä. Päänahan seerumi tasapainottaa hiuspohjan optimaalista terveyttä. Se rauhoittaa ja torjuu päänahan kuivuutta. Yritä välttää muotoilutuotteita ja runsaita koostumuksia, jotka voivat pahentaa ekseemaa. 

AURINKOIHOTTUMA

Esiintyy aurinkoisina vuodenaikoina, ja on yleisintä vaalealla ja herkällä iholla. Aurinkoekseema on eräs auringon aiheuttamien vaurioiden muoto, ja se ilmenee vaihtelevina oireina, kuten kutisevina kohtina. 

IHONHOITOVINKKEJÄ EKSEEMAN LIEVITTÄMISEKSI

Kaikissa eri ekseeman muodoissa ensisijaisesti tulisi huolehtia ihon säilyttämisestä pehmeänä. Ekseeman hoidossa kannattaa keskittyä pehmentämään ja kosteuttamaan ihoa säännöllisesti, ja kiinnittää huomiota tuotteisiin, jotka sisältävät tulehdusta ehkäiseviä ja ihon suojaa vahvistavia ainesosia.

 • Öljyjen käyttäminen suihkussa sekä pehmentää ihoa että pitää ihoesteen ehjänä. Shower Oil -suihkuöljy muuttuu silkkiseksi emulsioksi päästessään kosketuksiin veden kanssa.
 • Kylmällä säällä voit lisätä voiteen päälle ihoestettä vahvistavaa öljyä, joka antaa iholle lisäsuojaa. 
 • Ihottuma huulissa sekä silmien ja huulten ympärillä ovat yleisiä. Creamy Eye Treatment with Avocado on ravitsevaa avokadoöljyä sisältävä täyteläinen silmänympärysnaamio, joka sopii täydellisesti yön yli käytettäväksi. Lip & Body Treatment Balm muodostaa suojaavan suojakerroksen kuiville huulille. Monikäyttöinen voide koko perheelle.

Artikkelin tuotteet

1
Jaa
Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2024