Pieni retinolikoulu - KICKS
  • Ilmainen toimitus yli 29€
    Ilmainen toimitus yli 29€
  • Pisteitä kaikista ostoksista
    Pisteitä kaikista ostoksista
  • Kotiinkuljetus
    Kotiinkuljetus

Tuote lisättiin ostoskoriin

Henkilökohtainen tarjous ei ole aktivoitu
Voimassa viimeistään

SALE! Nyt voit löytää uusia suosikkeja 70% alennushintaan!

Pieni retinolikoulu

Olet varmasti kuullut retinolista, joka on ihonhoidon puhutuin ja kehutuin ainesosa. Mutta tiedätkö, miksi ihonhoidon suosikkiaineosa on niin tehokas? Ja miten sitä käytetään? Kerromme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää retinolista.
2
Jaa

Retinoli on yksi A-vitamiinin muoto ja ihonhoidon monipuolinen tähtiainesosa, jolla voidaan hoitaa useita eri ihon haasteita. Haluat sitten hoitaa juonteita, hyperpigmentaatiota, aknea tai laajentuneita ihohuokosia – retinoli on raaka-aine, joka sinun kannattaa lisätä ihonhoitorutiiniisi. Aluksi iho saattaa reagoida retinoliin negatiivisesti kuivuudella ja punoituksella, mutta kun retinolia sisältävät tuotteet otetaan käyttöön vähitellen ja ihon antaa tottua niihin pikkuhiljaa, saavutetaan myös upeita tuloksia – ihoa ärsyttämättä! Tämä superaine on kosmetiikan yksi tehokkaimmista raaka-aineista, jolla ennaltaehkäistään ihon ikääntymisen merkkejä. Retinolin tehokkuus ja monipuolisuus perustuu etenkin sen erityisen pieneen molekyylikokoon, jonka ansiosta se pystyy imeytymään syvälle ihoon, jolloin vaikutus on tehokkaimmillaan. Lisäksi retinoli toimii tehokkaana antioksidanttina vahvistaen ihon suojausta vapaita radikaaleja vastaan. Olemme listanneet alle kahdeksan kultaista sääntöä, joilla onnistut retinolin käytön kanssa:

Kenelle retinoli sopii?

Solujen uusiutumisprosessi ihossa hidastuu noin 35-vuotiaana ja ikääntymisen merkkejä alkaa ilmetä. Retinolin taika on siinä, että se vaikuttaa juuri solujen uusiutumiseen, ja saa ihon uskomaan, että se on nuorempi. Siksi se on tehokkain kypsälle iholle. Se sopii myös akneen taipuvaiselle iholle, sillä se tasapainottaa talintuotantoa ja hillitsee bakteerien kasvamista. Raskaana olevien, imettävien, ruusufinnistä kärsivien ja erittäin herkkäihoisten tulee välttää retinolia.

KULTAISET SÄÄNNÖT

Valitse oikein - A-vitamiinia sisältäviä tuotteita on lukuisia erilaisia ja niiden koostumukset ja pitoisuudet vaihtelevat. Haluatko tuotteen akneiholle vai silottamaan ryppyjä? Jos olet kuivaihoinen, ehkäpä öljy olisi paras ratkaisu. Käytä aikaa sopivan tuotteen valintaan tai pyydä apua kosmetologeiltamme, niin saat parhaan lopputuloksen.

Aloita rauhallisesti - aloita retinolin käyttö hitaasti ja vähitellen. Aloita retinolituotteen käyttö ensin joka toisena tai joka kolmantena iltana ja mieluummin pienellä pitoisuudella. Kun iho tottuu retinoliin, voit vaihtaa tuotteen tehokkaampaan retinolivalmisteeseen. Yksi vaihtoehto aluksi on myös sekoittaa retinolia sisältävää tuotetta omaan kosteusvoiteeseesi tai seerumiisi, jotta iho voi ensin tottua raaka-aineeseen pienempänä pitoisuutena, ja voit seurata ihon reaktiota uuteen raaka-aineeseen. Käytä retinolia aluksi 1-2 kertaa viikossa noin kuukauden ajan. Jos iho tuntuu hyvältä, voit lisätä käyttökertoja vähitellen.

Pysyttele hoitorutiinissa - retinolia on tärkeää käyttää säännöllisesti ja pidemmällä aikavälillä, jotta tuloksia alkaa näkyä. Jos käytät retinolituotteita vain silloin tällöin kun muistat, niin myöskään tuloksia ei saada aikaiseksi.

Varovasti happojen kanssa - retinoli stimuloi ihosolujen uusiutumista, minkä vuoksi iho voi hilseillä käytön alkuvaiheessa. Jos yhdistät tämän voimakkaan raaka-aineen kuoriviin happoihin, voi iho alkaa helposti tuntua tavallista herkemmältä ja ohuemmalta. Suosi silloin ihonhoitorutiinissasi mieluummin mietoja happoja aamulla ja käytä retinolia illalla.

Pelaa varman päälle - kun käytät retinolia, suosittelemme sisällyttämään ihonhoitorutiiniin myös erityisen rauhoittavia ja kosteuttavia ainesosia, jotka samalla vahvistavat ihoasi. Rauhoittavan seerumin tai voiteen lisääminen rutiiniisi voi siis olla hyvä idea.

Retinolia silmänympärysiholle - voit usein käyttää retinolia myös silmänympärysiholla, mutta valitse mieluusti nimenomaan tälle ohuelle ihoalueelle tarkoitettu tuote erikseen, ja käytä sitäkin vain iltaisin.

Tärkeä viimeinen vaihe - käytä aina laajakirjoista, vähintään SPF 30 aurinkosuojaa päiväsaikaan. Ilman aurinkosuojaa et saavuta parhaimmiltakaan raaka-aineilta toivomiasi tuloksia. Auringolle altistuminen suojaamatta on yksinkertaisesti aina vaarallista iholle, ja vaikka retinoli ei tee ihosta aurinkoherkkää, on ainesosa herkkä auringolle ja voi muuttua epävakaaksi auringossa. Ole siksi aina varovainen aurinkosuojasi kanssa työskennellessäsi aktiivisen ihonhoidon kanssa tulosten ylläpitämiseksi ja maksimoimiseksi.

Jokaiselle ei ole jotakin - kaikkien iho ei valitettavasti siedä retinolia, vaan toiset voivat olla yliherkkiä tälle tehokkaalle raaka-aineelle. Usein näin on, jos sinulla on erityisen kuiva iho, atooppinen iho tai ruusufinni. Retinoli ei sovi käytettäväksi raskauden tai imetyksen aikana. Jos et huomaa vaikutuksia käytettyäsi retinolia useiden kuukausien ajan, tai ihosi punoittaa ja hilseilee jatkuvasti – totuus on, että retinoli ei ole sinun juttusi.

A-VITAMIININ YLEISIMMÄT MUODOT

A-vitamiinia on useita eri muotoja, ja retinoli on yksi viidestä tavallisimmasta. Kaavoilla on yhteisiä ominaisuuksia, mutta myös ainutlaatuisia piirteitä, jotka tekevät kustakin kaavasta hieman erityisen sopivan erilaisiin iho-olosuhteisiin.

Retinyylipalmitaatti on A-vitamiinin mieto esterimuoto, joka saattaa esiintyä useilla nimillä - rakkaalla lapsella on monta nimeä! Jotta ihosolujen reseptorit pystyisivät vastaanottamaan vitamiinin, se on muunnettava tretinoiinihapoksi, minkä Retinyl Palmitate tekee kolmen muuntumisen jälkeen ihossa. Jokainen muunnos heikentää vitamiinia, mikä tekee kokeillusta ja testatusta muodosta miedon vaihtoehdon herkemmälle iholle.

Retinoli on A-vitamiinin puhutuin muoto, aktiivinen mutta kaikille sopiva. Kahden ihossa tapahtuvan muuntumisen jälkeen Retinoli muuttuu Tretinoiinihapoksi, ja solujen reseptorit voivat ottaa sitä vastaan.

Retinaldehydi, joka tunnetaan myös nimellä Retinal. Sama nimi ja A-vitamiini kuin Medik8:n tehokkaissa tuotteissa. Crystal Retinal 1, 3, 6, 10. Rakenne on 11 kertaa aktiivisempi ihossa kuin retinoli ja vaatii vain yhden muuntumisen. Ainoa A-vitamiinin muoto, joka on antibakteerinen, mikä tekee siitä ihanteellisen akneen taipuvaiselle iholle.

R-retionaatti (retinyl retinoate) on muoto, joka muodostuu, kun Retinol-alkoholi ja Tretinoiinihappo risteytyvät, mikä tarkoittaa, että ihossa ei tarvita muunnosta. Se, että muoto on mieto ja sopii herkälle iholle, tekee siitä ainutlaatuisen voimakkaan risteytymisensä kanssa. Löytyy muun muassa r-Retinoate Day & Night Eye Serum silmäseerumista.

Hydroxypinacolone Retinoate (HPR) on A-vitamiiniperheen nuorin tähti. Esterimuoto, joka on peräisin suoraan Tretinoiinihaposta. Se ei siis vaadi minkäänlaista muuntumista ihossa. Hellävarainen mutta tehokas! Löydät muodon Retinoate Repair Sleeping Maskista.

Jos olet kiinnostunut retinolista, mutta olet epävarma, kuinka sitä käytetään ja millä tuotteella kannattaisi aloittaa, ota yhteyttä meihin, niin yksi kosmetologeistamme auttaa sinua!

Retinolia sisältävät tuotteet

2
Jaa
Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2024