Pintakuiva/kosteusköyhä iho - KICKS
 • Ilmainen toimitus yli 29€
  Ilmainen toimitus yli 29€
 • Pisteitä kaikista ostoksista
  Pisteitä kaikista ostoksista
 • Kotiinkuljetus
  Kotiinkuljetus

Tuote lisättiin ostoskoriin

Henkilökohtainen tarjous ei ole aktivoitu
Voimassa viimeistään

SALE! Nyt voit löytää uusia suosikkeja 70% alennushintaan!

Pintakuiva/kosteusköyhä iho

Pintakuivuus tarkoittaa, että ihosta puuttuu kosteutta, mikä on hyvin yleistä ja voi esiintyä satunnaisesti ihotyypistä riippumatta. Sitä aiheuttavat monet tekijät, mutta useimmiten suojaavan kosteusvoiteen puute, väärin valitut ihonhoitotuotteet, erityisen kylmä ilmasto tai liiallinen auringonotto ilman oikeita suojakertoimia.
Jaa

Kokeillaksesi, onko ihosi pintakuiva, nosta nenänpäätäsi ylöspäin tai nipistä poskeasi hellävaraisesti. Jos huomaat heti pienten juonteiden ilmaantuvan, ihosi on todennäköisesti pintakuiva. Ihosi myös tuntuu huomattavan kireältä. 

Yleinen virhe erityisesti rasvaisesta ihosta tai aknesta kärsivillä on käyttää tuotteita, jotka kuivattavat ihoa liikaa. Tämä aiheuttaa ihon kuivumista ja kireyttä, sekä ihon kiiltelyä päivän mittaan. Ihon kosteusköyhä uloin kerros luo esteen, jonka läpi tali ei pääse ulos kuten normaalisti, vaan ihohuokoset tukkiutuvat, ja syntyy finnejä. Tämä taas saattaa aiheuttaa tarpeen käyttää entistä kuivattavampia tuotteita iholle. Jopa valkopäät ovat yleisiä pintakuivalla iholla, sillä ne syntyvät kun vanhat, keratinisoituneet ihosolut nousevat pintaan ja aiheuttavat tukoksen.

TESTAA, ONKO IHOSI PINTAKUIVA:

Purista ihoa poskesta tai paina nenänpäätä kevyesti ylöspäin - jos iholle muodostuu pieniä juonteita, on iho luultavasti pintakuiva. Jos myös seuraavat väittämät pitävät paikkansa, ihosi on mitä todennäköisimmin pintakuiva:

 • Iho tuntuu kireältä ja epätasapainoiselta
 • Iho tuntuu kuivalta, vaikka sinulla on normaali, seka- tai rasvainen iho
 • Iltapäivällä meikki tuntuu karanneen iholta
 • Iho on kiiltelevä/rasvainen, mutta samalla kiristävä/kuiva


HOITO

Kuori ihoasi säännöllisesti kuorintatuotteella poistaaksesi vanhoja ihosoluja, jotta hoitavat ja kosteuttavat tuotteet imeytyvät paremmin. Muista valita ihotyypillesi toimiva kuorintatuote. AHA-hapot soveltuvat useimmille ihotyypeille, sillä ne hajottavat ihosolujen välisiä siteitä ja irroittavat kuivaa pintasolukkoa pois. Tuloksena on tasaisempi, pehmeä ja kirkas ihon pinta. AHA-hapot voivat myös nostaa ihon kosteuspitoisuutta.

Käytä kosteuttavaa seerumia päivä- tai yövoiteesi alla antaaksesi paljon kaivattua lisäkosteutusta syvemmälle ihoon. Muista käyttää kosteuttavaa kasvonaamiota silloin tällöin, mieluiten iltaisin. Suojele ihoasi kylmältä ja viimalta pehmentävällä voiteella.

On myös tärkeää, että puhdistustuotteesi sopii kyseiseen ihon tilaan. Kokeile puhdistusmaitoa, joka sekä kosteuttaa että pehmentää häiritsemättä ihon omaa pH-tasapainoa. 

Myös rasvainen, kiiltelevä tai akneen taipuvainen iho voi olla pintakuiva ja vaatia kosteutta. Kun et halua käyttää raskaita voiteita, ovat kevyet geelivoiteet hyviä vaihtoehtoja, ja vaikutusta täydentää voiteen alle levitetty kosteuttava seerumi.

Jaa

Lue lisää

KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2024