Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.
  • Ilmainen toimitus yli 29€
    Ilmainen toimitus yli 29€
  • Pisteitä kaikista ostoksista
    Pisteitä kaikista ostoksista
  • Kotiinkuljetus
    Kotiinkuljetus

Tärkeimmät faktat hyaluronihaposta

Ihonhoidossa kaikki puhuvat hyaluronihaposta – mutta mitä se oikein on? Miten se toimii? Miksi se on hyväksi iholle? KICKS selittää ja kertoo tärkeimmät faktat hyaluronihaposta.

Sinäkin olet epäilemättä kuullut puhuttavan hyaluronihaposta (hyaluronic acid englanniksi). Jokainen ihonhoidosta vähääkään kiinnostunut on törmännyt tähän superainesosaan, jota löytyy kasvonaamioista, seerumeista, voiteista ja käytännöllisesti katsoen mistä tahansa erityyppisistä ihonhoitotuotteista. Usein hyaluronihappoa kuvataan kosteusmagneetiksi, mutta miten se oikeasti toimii? Miten se vaikuttaa ihoon? KICKS selittää!

Mitä hyaluronihappo on?

Hyaluronihappo (jonka lyhenne on HA) ei nimestään huolimatta ole happo vaan sokerimolekyyli, joita iho sisältää luonnostaan. Hyaluronihappo auttaa sitomaan kosteutta, jolloin iho on sileä ja täyteläinen. Hyaluronihappoa on myös muualla kehossa ja se varmistaa esimerkiksi, että nivelet ja silmät pysyvät kosteutettuina.

Miten hyaluronihappo vaikuttaa ihoon?

Hyaluronihappo ei toimi kuten muut hapot, jotka poistavat kuolleita ihosoluja ja puhdistavat huokosia syvältä – eihän se kuten sanottu edes ole happo. Hyaluronihapolla on sen sijaan erinomainen kyky imeä ja sitoa kosteutta, mikä puolestaan tekee ihosta kosteutetun ja pehmeän. Puhdas hyaluronihappo voi sitoa vettä jopa 1000 kertaa oman painonsa verran ja jos vettä ei ole, mitä tahansa kosteutta. Tämä selittää sen, että hyaluronihappo on ihon hyvinvoinnin kannalta välttämätöntä ja avainosa monissa ihonhoitotuotteissa.

Miksi käyttäisin hyaluronihappoa sisältäviä ihonhoitotuotteita?

Kun iho ja vartalo ikääntyvät, hyaluronihapon luonnollinen tuotanto vähenee. Tämä alkaa jo 25 vuoden iässä ja johtaa siihen, että ihon kyky sitoa kosteutta heikkenee ajan mittaan. Kun päivittäisessä ihonhoidossa käytetään hyaluronihappoa esimerkiksi kosteusvoiteen muodossa, iho saa kaipaamaansa hyaluronihappoa ulkoa päin, mikä tukee ihon kykyä sitoa kosteutta. Valitettavasti vaikutus on vain tilapäinen, sillä keho hajottaa hyaluronihapon luonnollisesti. Kosteustason säilyttämiseksi hyaluronihappoa sisältäviä tuotteita on käytettävä säännöllisesti osana päivittäistä ihonhoitorutiinia.

Kuka voi käyttää hyaluronihappoa sisältäviä tuotteita?

Kuka tahansa! Jos ihosi on rasvainen, ihosi tuntuu ihanan kosteutetulta ilman rasvaista tunnetta. Jos ihosi on kuiva, tulet todella ihastumaan siihen, kuinka hyaluronihappo auttaa ihoa sitomaan kosteutta. Hyvin täytetyt kosteusvarannot ovat iholle aina hyödylliset, ja koska hyaluronihapolla ei ole huokosia tukkivaa vaikutusta, se sopii kaikille ihotyypeille. Eipä ihme, että hyaluronihappo on niin suosittu ainesosa ihonhoidossa!

Kuinka valita sopiva hyaluronihappo? 

Hyaluronihappo on ainesosa, jota käytetään monessa muodossa tai tarkemmin sanottuna koossa. Mitä pienempiä hyaluronihappomolekyylit ovat, sitä syvemmälle ne tunkeutuvat ihoon. Monet tuotteet sisältävät erikokoisia hyaluronihappoja, jotta niiden vaikutusalue olisi laajempi. Pienet hyaluronihappomolekyylit vaikuttavat välittömästi ja saavat ihon tuntumaan kosteutetulta, pehmeältä ja kimmoisalta, kun taas suuremmat molekyylit tunkeutuvat ihoon hitaammin. Tästä on etua, sillä iho saa kosteutta jatkuvasti koko päivän ja vaikutus säilyy pidempään! 

Hyaluronihappo on niin tehokas ainesosa, joten useimmat eivät tarvitse päivittäiseen ihonhoitorutiiniinsa kuin yhden HA:ta sisältävän tuotteen. Se sopii myös erinomaisesti yhteen muiden ainesosien, kuten retinolin, vitamiinien ja muiden happojen kanssa. Ainoan poikkeuksen muodostavat hapot, joiden pH-arvo on matala, kuten glykolihappo, sillä ne voivat heikentää hyaluronihapon tehoa.

Mistä tiedän, mitkä tuotteet sisältävät hyaluronihappoa?

Jos haluat tarkastaa, sisältääkö tuote hyaluronihappoa, katso onko tuoteselosteessa mainittu hyaluronic acid, sodium hyaluronate, natriumhyaluronat tai sodium hyaluronate crosspolymer.

Lue lisää

KICKS Club: pisteitä kaikista ostoksistasi

Jäsenenä hemmottelemme sinua monilla mahtavilla eduilla!

Kotiintoimitus ovelle

Tilaa pakettisi suoraan kotiovellesi.

Asiantuntijaneuvontaa

Verkossa saat asiantuntevaa neuvontaa koulutetuilta kauneuseksperteiltämme.

KICKS Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja ota selvää uusimmista tarjouksista ja trendeistä.

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti