KICKS vastaa: Voiko vartalovoidetta käyttää kasvoille? – KICKS - KICKS
Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.
  • Ilmainen toimitus yli 29€
    Ilmainen toimitus yli 29€
  • Pisteitä kaikista ostoksista
    Pisteitä kaikista ostoksista
  • Kotiinkuljetus
    Kotiinkuljetus

Tuote lisättiin ostoskoriin

Henkilökohtainen tarjous ei ole aktivoitu
Voimassa viimeistään

Voiko vartalovoidetta käyttää kasvoille?

Tuntuuko kasvojesi iho kuivalta ja kiristävältä, mutta sinulla ei ole kasvovoidetta? Kosteuttava vartalovoide sopii varmaankin myös kasvoille? KICKS kertoo, voiko vartalovoidetta käyttää myös kasvojen iholle.
Jaa

Voiko vartalovoidetta käyttää kasvoille?

Kyllä ja ei. Jos kasvojesi iho tuntuu kuivalta ja kiristävältä eikä sinulla ole kasvovoidetta tai kosteuttavaa seerumia, vartalovoide voi helpottaa nopeasti kuivan ja halkeilevan ihon kiristävää tunnetta. Tästä huolimatta kasvoille kehitetyn kosteusvoiteen ja vartalon ihoa kosteuttavan vartalovoiteen välillä on suuria eroja. Ensinnäkin kasvojen iho on huomattavasti ohuempi ja herkempi kuin vartalon iho, minkä vuoksi vartalovoiteilla on yleensä hieman paksumpi koostumus, joka voi tuntua hieman liian täyteläiseltä kasvojen iholle. Toiseksi vartalovoiteet eivät yleensä ole ei-komedogeenisia, minkä johdosta ne voivat tukkia ihohuokosia ja aiheuttaa kasvoilla epäpuhtauksia. Vartalovoidetta voi siis käyttää kasvojen kosteusvoiteena vain tilapäisesti silloin, jos kasvovoidetta ei ole saatavilla.

● Vartalovoide voi tilapäisesti auttaa pehmentämään kasvojen ihoa, mutta se ei ole sama kuin kosteuttava kasvovoide.
● Vartalovoiteen ja kasvovoiteen välillä on suuria eroja.
● Koska vartalon iho on kasvojen ihoa paksumpi, vartalovoiteet ovat yleensä koostumukseltaan paljon runsaampia ja sisältävät enemmän pehmentäviä ainesosia kuin kasvojen kosteusvoiteet.
● Koska vartalovoiteet eivät yleensä ole ei-komedogeenisia, toisin kuin monet kasvovoiteet, niillä voi olla ihohuokosia tukkiva vaikutus ja ne voivat aiheuttaa iholla näppylöitä.

Mitä eroa on vartalovoiteella ja kasvovoiteella?

Niillä on useita eroja. Kasvojen kosteusvoiteet ja vartalovoiteet sisältävät usein erilaisia ainesosia. Kasvojen kosteusvoiteet on yleensä kehitetty tietyille ihotyypeille ja tiettyihin iho-ongelmiin. Voit siis valita kasvovoiteen, joka sisältää runsaasti esimerkiksi pigmenttejä vaalentavaa C-vitamiinia, aknea lievittävää salisyylihappoa tai nuorekkuutta lisäävää retinolia. Vartalovoide voi sisältää myös aktiivisia ainesosia mutta yleensä pääasiassa kosteuttavia ja pehmentäviä ainesosia, jotka lähinnä vain kosteuttavat ihoa. Jos vartalovoide sisältää eteerisiä öljyjä tai hajusteita, se voi myös vaikuttaa ihoon epäsuotuisasti, varsinkin jos ihosi on herkkä. Vinkki! Jotkut vartalovoiteet sisältävät kuorivia happoja tai viljojen ainesosia, minkä vuoksi ne ovat aivan liian voimakkaita kasvojen iholle. Lue sen vuoksi vartalovoiteen pakkausseloste huolellisesti ennen sen levittämistä kasvoille.

● Vartalovoiteet ja kasvojen kosteusvoiteet sisältävät eri pitoisuuksia erilaisia ja eri vahvuisia ainesosia.
● Kasvojen kosteusvoiteista voit helposti valita sekä ihotyypillesi että ihosi kunnolle parhaiten sopivan tuotteen.
● Kosteusvoide voi sisältää esimerkiksi nuorekkuutta lisäävää retinolia, kirkastavaa C-vitamiinia tai aknea ehkäisevää salisyylihappoa huolellisesti tasapainotettuina määrinä.
● Vartalovoide voi sisältää myös aktiivisia ainesosia, mutta sen päätarkoitus on kosteuttaa vartalon paksumpaa ihoa.
● Jos sinulla on herkkä iho, hajusteita tai eteerisiä öljyjä sisältävä vartalovoide voi aiheuttaa allergisen reaktion.
● Tarkista, että vartalovoide ei sisällä kuorivia ainesosia, sillä ne voivat ärsyttää kasvojen herkkää ihoa.

Miksi vartalovoidetta ei kannata käyttää kasvoille?

Kasvojen iho on huomattavasti ohuempi ja herkempi kuin vartalon iho, minkä vuoksi myös kasvovoiteiden koostumus on yleensä huomattavasti ohuempi ja ne sisältävät huolellisesti tasapainotetun pitoisuuden tiettyjä ainesosia. Koska vartalon iho taas on huomattavasti paksumpi, vartalovoiteilla on usein paljon runsaampi ja paksumpi koostumus, sillä vartalon iho tarvitsee erityisen runsaasti kosteuttavia ainesosia. Kasvojen kosteusvoiteet on myös usein kehitetty eri ihotyypeille ja erilaisiin iho-ongelmiin, kun taas vartalovoiteissa on yleensä kosteuttavia ja pehmentäviä ainesosia, jotka sopivat useimmille ihotyypeille. Kuten aiemmin mainittiin, vartalovoiteiden ainesosat voivat aiheuttaa ihohuokosten tukkeutumista, näppylöitä ja allergisia reaktioita kasvojen iholla.

● Kasvojen iho on huomattavasti ohuempi ja herkempi kuin vartalon iho, minkä vuoksi myös kasvojen kosteusvoiteilla on ohuempi koostumus, joka sisältää erilaisia ainesosia ja aktiivisia komponentteja.
● Kosteusvoiteet voi olla kehitetty eri ihotyypeille ja erilaisiin iho-ongelmiin, kun taas kosteuttavat vartalovoiteet on kehitetty ennemminkin sopimaan mahdollisimman monen iholle.
● Vartalovoide voi aiheuttaa näppylöitä ja allergisia reaktioita kasvoissa.

Jaa
Therése Hallberg, Kauneustoimittaja

Therése Hallberg työskentelee Digital Content Editorina ja kirjoittaa artikkeleita sekä KICKS-verkkosivulle että KICKS Magazineen. Hän on työskennellyt kauneustoimittajana vuodesta 2006. Hän on opiskellut journalismia Lundin ja Tukholman yliopistossa. Lue lisää Therésestä LinkedInistä.

Lue lisää

Jaa artikkeli

Jaa tämä artikkeli ystävillesi, jos pidit tästä artikkelista

/inspiraatio/asiantuntijavinkit/voiko-vartalovoidetta-kayttaa-kasvoille

Tämä artikkeli on jaettu 0 kertaa

Lisää tuote odotuslistalle

Anna sähköpostiosoite, johon haluat ilmoituksen tuotteen varastoon saapumisesta lähetettävän:

Tilapäisesti loppu

Tuote on tilapäisesti loppu

Klikkaa "lisää odotuslistalle" niin saat sähköpostin kun tuote on taas saatavilla.

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2023Asiakaspalvelu puh. 09-3489331