Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.
  • Ilmainen toimitus yli 29€
    Ilmainen toimitus yli 29€
  • Pisteitä kaikista ostoksista
    Pisteitä kaikista ostoksista
  • Kotiinkuljetus
    Kotiinkuljetus

Juuri nyt! Tuplapisteet Conscius-kategoriamme suosituimmista brändeistä!

Ärtyykö iho sheivauksen jälkeen? Näin pääset eroon sheivausnäppylöistä

Samettipehmeäksi ajeltu ihosi on yhtäkkiä punainen ja ärtynyt. Sheivausnäppylät ovat tosiasia. Älä silti murehdi! KICKS listaa viisi tapaa hoitaa ja ehkäistä ärtynyttä ihoa sheivauksen jälkeen.

Jos ajelet bikinirajat, jalat, kasvot tai kainalot, olet todennäköisesti törmännyt sheivausnäppylöihin. On lievästi sanottuna ärsyttävää, kun sheivauksen jälkeen sileyden sijasta tuloksena onkin näppyläinen, punainen ja ärtynyt iho. Onneksi on joitakin tehokkaita tapoja päästä näppylöistä eroon. Tässä jaamme parhaat vinkkimme sheivausnäppylöiden ehkäisyyn ja hoitoon.

Mikä aiheuttaa sheivausnäppylät?

Sheivausnäppylöitä esiintyy ensisijaisesti paikoissa, joissa ihoa ajellaan. Usein juuri jaloissa, kainaloissa ja bikinirajassa. Mutta niitä voi esiintyä myös ylähuulissa, kasvoissa ja käsivarsissa. Näppylöitä ilmesty iholle siksi, että ajelun jälkeen ihokarvat alkavatkin kasvaa sisäänpäin. Se puolestaan aiheuttaa tulehduksen karvatupissa, mikä näkyy punaisena näppylänä iholla.

Viisi tapaa hoitaa ja estää sheivausnäppylöitä

 

Vaihda sheiverin terä

Yleisin syy näppylöihin on se, että käyttämässäsi sheiverissä on vanha ja tylsä terä. Vanha terä kerää myös likaa ja bakteereja, mikä puolestaan aiheuttaa ihoärsytystä. Sametinpehmeän lopputuloksen saavuttamiseksi (ilman näppylöitä) on siksi parasta vaihtaa sheiverin terä säännöllisin väliajoin. Kuinka usein terä on paras vaihtaa? Joka toinen viikko on hyvä mittari. Jos sheivaat usein, terä kannattaa vaihtaa joka viikko.

Kuorinta ennen sheivausta

Kuorimalla ihon ennen sheivausta voit minimoida näppyläriskin. Kuorinta poistaa tehokkaasti ihon pinnalle asettuneet kuolleet ihosolut ja saa sheiverin liukumaan iholla sujuvammin. Pienempi kitka on hellävarainen iholle, jolloin näppylöitä ei synny.

Käytä sheivausvoidetta

Kun sheiveriä painetaan ja vedetään ihoa vasten, syntyy kitkaa, mikä voi aiheuttaa näppylöiden syntymistä ja ennen kaikkea ärsyttää ihoa. Kun käytät sheivausvoidetta, vähennät kitkaa ja helpotat sheiverin liukumista tasaisesti iholla – mikä helpottaa myös vaikeapääsyisten alueiden ajoa.

Maksimaalista kosteutta

Turvallinen tapa välttää sheivausnäppylöitä on kosteuttaa ihoa syvästi sheivauksen jälkeen. Levitä siis iholle voidetta tai öljyä, joka maksimoi kosteuden! Erinomaisia kosteuttajia, joita kannattaa suosia, ovat hyaluronihappo ja arganöljy.

Levitä rauhoittavaa after shave -voidetta sheivauksen jälkeen

After shave -voiteella on rauhoittava vaikutus, ja siksi sitä kannattaa levittää iholle sheivauksen jälkeen. Kosteuttava voide sheivauksen jälkeen vähentää punoitusta ja ärsytystä ja ehkäisee ihokarvojen kääntymistä sisäänpäin. Aloe vera ja kurkku ovat superainesosia, jotka rauhoittavat ihoa sheivauksen jälkeen.

Ärtynyt säärien iho sheivauksen jälkeen

Huomaatko yleensä pieniä punaisia täpliä ihollasi jalkojen sheivauksen jälkeen? Et ole ainut! Myös sääriin voi ilmaantua näppylöitä sheivauksen jälkeen. Levittämällä jalkoihin kosteuttavaa voidetta voit vähentää ihoärsytystä ja estää uusien näppylöiden ilmaantumisen. Punoitusta voi myös lievittää käyttämällä voidetta, joka sisältää rauhoittavia ainesosia, kuten aloe veraa ja kurkkua.

Lue lisää

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2022Asiakaspalvelu puh. 09-3489331