Kemiallinen vs. mekaaninen kuorinta – nämä ovat eroavaisuudet - KICKS
  • Ilmainen toimitus yli 29€
    Ilmainen toimitus yli 29€
  • Pisteitä kaikista ostoksista
    Pisteitä kaikista ostoksista
  • Kotiinkuljetus
    Kotiinkuljetus

Tuote lisättiin ostoskoriin

Henkilökohtainen tarjous ei ole aktivoitu
Voimassa viimeistään

Muista kirjautua sisään nähdäksesi henkilökohtaiset tarjouksesi!

Kemiallisen & mekaanisen kuorinnan erot

Kuorinta on yksi tehokkaimmista keinoista päästä eroon kuolleista ihosoluista, tehdä aknearvista vähemmän näkyviä ja antaa iholle raikas hehku. Mutta mikä kuorinta sopii parhaiten omalle iholle? KICKS selvittää erot kemiallisen ja mekaanisen kuorinnan välillä – ja kertoo, kumpaa juuri sinun kannattaa käyttää.
1
Jaa

Erilaiset kasvokuorinnat, hapot ja vartalokuorinnat ovat olennainen osa ihonhoitorutiinia kaikille ihonhoidosta kiinnostuneille. Kuorimalla ihon säännöllisesti voi parantaa esimerkiksi aknea ja supistaa laajentuneita ihohuokosia. Se on myös yksi nopeimmista tavoista antaa iholle säteilevää hehkua ja pehmeää sekä kasvojen että vartalon ihon pintaa. Kaikille kuorintatuotteille on yhteistä se, että ne kuorivat ihon pintaa ja poistavat kuolleita ihosoluja, jolloin esiin tulee uutta tervettä ihoa. Kuorintatuotteissa on kuitenkin yksi selvä ero. Tässä selitämme mekaanisen kuorinnan ja kemiallisen kuorinnan (jota kutsutaan myös happokuorinnaksi) välisen eron.

Mitä on kemiallinen kuorinta / happokuorinta?

Kemiallinen kuorinta eli happokuorinta kuorii ihon pintaa esimerkiksi hedelmistä, maidosta tai kasveista peräisin olevan hapon avulla. Ihonhoidossa suosittuja happoja ovat esimerkiksi salisyylihappo (BHA-happo), glykolihappo (AHA-happo) ja glukonolaktoni (PHA-happo). Valintasi määräytyy sen mukaan, mitä juuri sinun ihosi tarvitsee. Kemiallisen kuorinnan voi tehdä myös hoitolassa. Hoitolassa käytettävissä tuotteissa on vahvempi pitoisuus happoa kuin kotikäyttöön tarkoitetuissa tuotteissa.

Mitä on mekaaninen kuorinta?

Toisin kuin kemialliset kuorinnat, mekaaniset kuorinnat sisältävät rakeita, jotka kuorivat ihon pintaa ihoa hierottaessa. Rakeet voivat olla peräisin esimerkiksi sokerista, pähkinöistä, helmistä tai siemenistä. Koostumus on usein voidemaisempi kuin happokuorinnassa, ja tuote huuhdellaan pois levityksen jälkeen. Aiemmin kuorivat rakeet saattoivat olla pieniä muovipaloja, niin kutsuttua mikromuovia. Mikromuovit ovat kuitenkin olleet lailla kiellettyjä vuodesta 2018 lähtien, ja muovi on korvattu ympäristöystävällisemmillä vaihtoehdoilla.

Mitä hyötyä on ihon kuorimisesta?

Ihosi uusiutuu jatkuvasti ja luo 30 000–40 000 uutta ihosolua päivittäin. Vanhoja soluja kuolee sitä mukaa kuin uusia soluja muodostuu. Ihosolut vaihtuvat uusiin noin 30 päivän välein. Tämä solujen uusiutumisprosessi muuttuu sitä hitaammaksi mitä vanhemmiksi tulemme. Vanhat ihosolut ovat kerroksena ihon pinnalla ja saavat ihon näyttämään elottomalta ja kuivalta. Kuorinnan avulla uudet terveet ihosolut tulevat pintaan ja iho näyttää nopeasti terveemmältä. Toinen kuorinnasta saatava hyöty on se, että se usein kosteuttaa ihoa. Lisäksi jotkut AHA-hapot parantavat ihon kosteustasoa. Kun ihonhoitorutiiniin sisällyttää kuorinnan, sen jälkeen käytettävät tuotteet, kuten seerumi ja kasvovesi, imeytyvät ihoon paremmin.

Mekaaninen vai kemiallinen kuorinta – kumpi sopii minulle paremmin?

Se, sopiiko sinulle paremmin mekaaninen vai kemiallinen kuorinta, määräytyy ihotyyppisi mukaan. Kun valitset happokuorinnan, valitse happotyyppi sen mukaan, onko sinulla kypsä, kuiva, herkkä vai rasvainen iho. KICKSin suuresta happo-oppaasta voit lukea lisää siitä, millä hapolla on paras vaikutus ihoosi. Mekaanista kuorintaa rakeilla ei suositella lainkaan erityisen herkälle iholle. Jos sinulla on ruusufinni, ihottuma tai akne, älä kuori rakeilla, kun iho-ongelma on puhjenneena.

1
Jaa

Lue lisää

Jaa artikkeli

Jaa tämä artikkeli ystävillesi, jos pidit tästä artikkelista

/inspiration/experttips/kemiallisen--mekaanisen-kuorinnan-erot

Tämä artikkeli on jaettu 0 kertaa

Lisää tuote odotuslistalle

Anna sähköpostiosoite, johon haluat ilmoituksen tuotteen varastoon saapumisesta lähetettävän:

Tilapäisesti loppu

Tuote on tilapäisesti loppu

Klikkaa "lisää odotuslistalle" niin saat sähköpostin kun tuote on taas saatavilla.

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2024