Mitä on oksibentsoni & miten se toimii aurinkovoiteissa? - KICKS
Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.
  • Ilmainen toimitus yli 29€
    Ilmainen toimitus yli 29€
  • Pisteitä kaikista ostoksista
    Pisteitä kaikista ostoksista
  • Kotiinkuljetus
    Kotiinkuljetus
Mitä on oksibentsoni ja miten se toimii aurinkovoiteissa?

Mitä on oksibentsoni ja miten se toimii aurinkovoiteissa?

Oksibentsoni on kemiallinen UV-suodatin ja suosittu ainesosa lukuisissa aurinkovoiteissa. Mutta miten se todella suojaa ihoa haitallisilta UV-säteiltä? KICKS kertoo, mitä oksibentsoni on ja miten se toimii aurinkovoiteessasi.
Jaa

Nykyään on saatavilla useita erilaisia aurinkosuojatuotteita. Ne kaikki sisältävät UV-suodattimia ja tehoaineita, jotka suojaavat ihoa haitallisilta säteiltä eri tavoin. Ei ole helppo selvittää, mitkä aineet tekevät mitäkin – ja vielä vähemmän, millä tavalla ne todella suojaavat haitallisilta säteiltä. Oksibentsoni on yksi tällainen aktiivinen aine, joka suojaa voimakkailta UV-säteiltä – mutta monet eivät tiedä, millä tavoin se tapahtuu. KICKS selvittää kaiken, mitä sinun tulee tietää tästä aurinkosuojasta.

Mitä oksibentsoni on?

Oksibentsoni, joka tunnetaan myös nimellä bentsofenoni-3, on monien aurinkosuojatuotteiden aktiivinen ainesosa, joka suojaa ihoa haitallisilta UV-säteiltä. Oksibentsoni tulee alun perin bentsofenoni-aineesta. Bentsofenoni on voidaan hajottaa erilaisiksi kemiallisiksi yhdisteiksi.

Miten oksibentsoni toimii?

Kemialliset UV-suodattimet tunkeutuvat ihon läpi, toisin kuin fyysiset aurinkosuojat, jotka kerrostuvat suojakerrokseksi ihon päälle ja heijastavat auringonsäteet pois. Koska oksibentsoni kuuluu kemiallisiin UV-suodattimiin, se suojaa absorboimalla haitallisia UV-säteitä ja muuttamalla ne lämmöksi. Lämpö poistuu sitten iholta ja säteet eivät siten pääse polttamaan ihoa. Oksibentsonia yhdistetään usein muiden auringolta suojaavien aineiden kanssa, koska se ei yksinään käytettynä ole tarjoa riittävää suojaa.

Oksibentsoni aurinkovoiteissa

Oksibentsoni on erityisen yleinen aurinkovoiteissa, koska se tarjoaa tehokkaan suojan sekä UVA- että UVB-säteitä vastaan. Ainesosaluettelossa sitä kutsutaan yleisesti nimellä bentsofenoni-3, mutta niminä voi olla myös Milestab 9, Eusolex 4360, Escalol 567 tai KAHSCREEN BZ-3. Se toimii aurinkovoiteissa samalla tavalla nimestä riippumatta. Koska oksibentsoni saa iholla aikaan kemiallisen reaktion ja suojaa ihoa eri tavalla kuin fyysiset aurinkosuojat, sitä on vain kemiallisissa UV-suojissa. Oksibentsonia sisältävä aurinkovoide ei anna välitöntä suojaa, joten sinun on odotettava noin 20 minuuttia ennen auringossa oleskelemista, jos haluat välttää polttamasta itseäsi. Parhaan suojan saamiseksi aurinkovoidetta pitää levittää uudelleen säännöllisin väliajoin.

Oksibentsoni kauneudenhoitotuotteissa

Oksibentsonia on myös monista muissa kauneustuotteissa, kuten sampoossa, huulirasvassa ja ripsivärissä. Se muun muassa suojaa tuotteita auringonvalolta ja sitä kuvataan yleensä stabiloijaksi. Jos tuote altistuu auringonvalolle eikä sisällä oksibentsonin kaltaista stabiloijaa, se saattaa vaihtaa väriä ja muuttua tehottomammaksi.

Jaa

Lue lisää

KICKS Club: pisteitä kaikista ostoksistasi

Jäsenenä hemmottelemme sinua monilla mahtavilla eduilla!

Kotiintoimitus ovelle

Tilaa pakettisi suoraan kotiovellesi.

Asiantuntijaneuvontaa

Verkossa saat asiantuntevaa neuvontaa koulutetuilta kauneuseksperteiltämme.

KICKS Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja ota selvää uusimmista tarjouksista ja trendeistä.

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2023Asiakaspalvelu puh. 09-3489331