Suuri opas: Tätä on slugging - KICKS
Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.
 • Ilmainen toimitus yli 29€
  Ilmainen toimitus yli 29€
 • Pisteitä kaikista ostoksista
  Pisteitä kaikista ostoksista
 • Kotiinkuljetus
  Kotiinkuljetus

Morphe -20%! Voimassa 26.3 saakka, ainoastaan verkkokaupassa. 

Slugging – KICKS kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tulee tietää ihonhoidon suurimmasta ilmiöstä

Slugging-trendissä iho peitetään vaseliinilla, jota käytetään naamion tavoin ihon superkosteuttajana. KICKS kertoo kaiken, mitä sinun tulee tietää slugging-trendistä!
1
Jaa

Mitä on slugging?

Slugging on ihonhoitotrendi, jossa vaseliinia (jota kutsutaan myös petrolatumiksi) levitetään kasvoille illalla ihonhoitorutiinin viimeisenä vaiheena. Sluggingin tarkoituksena on estää ihon kosteuden haihtuminen yön aikana, jolloin vaseliini luo ihollesi suojakerroksen ja säilyttää siten kosteuden kasvoillasi. Kun levität vaseliinia iholle, kasvoistasi tulee yhtä kosteat ja ”limaiset” kuin jos käyttäisit etanan limaa, mistä johtuu trendin nimi ”slugging” (”slug” tarkoittaa suomeksi etanaa). Slugging on merkittävä trendi muun muassa TikTokissa, jossa sillä on yli 230 miljoonaa osumaa, ja sen uskotaan olevan peräisin Etelä-Koreasta. Länsimaissa slugging teki suuren läpimurron syyskuussa 2020. Alussa sluggingissa oli kyse vain kasvojen kapseloinnista vaseliiniin, mutta nyt trendi on kehittynyt edelleen ja käsittää myös hiusten ja kynsien sluggingin eli niin sanotun ”hair sluggingin” ja ”nail sluggingin”.

Millä tavalla slugging toimii?

Petrolatum eli vaseliini on kellertävä tai täysin värjäämätön ja hajusteeton aine, joka koostuu eri hiilivetyjen seoksesta. Ainetta alettiin käyttää 1890-luvun lopulla Yhdysvalloissa, ja sitä käytetään edelleen laajalti ihonhoidossa. Sen paksu koostumus ja se, että se ei hapetu joutuessaan kosketuksiin ilman kanssa, mahdollistavat sen, että vaseliini muodostaa kestävän kerroksen iholle. Kerros ei vain suojaa kasvojasi alhaisilta lämpötiloilta, lialta, bakteereilta ja muilta ulkoisilta tekijöiltä, vaan se auttaa myös "lukitsemaan" kosteuden ihoon. Kun siis päätät iltarutiinisi vaseliinilla, kasvojesi iho pystyy säilyttämään suuremman osan kosteudestaan sekä elpymään ja korjaamaan siihen syntyneitä vaurioita yön aikana.

Miksi minun pitäisi kokeilla sluggingia?

Jos haluat kosteuttaa ihoasi ja auttaa sitä säilyttämään kosteutensa entistä paremmin, mikä sekä ehkäisee kuivumista että edistää ihon hyvinvointia, slugging on kokeilemisen arvoinen ihonhoitoniksi. Slugging voi olla myös hyvä hoitokeino, jos sinulla on herkkä iho, joka tuntuu usein kuivalta, ärtyneeltä ja kireältä. Jos kärsit ekseemasta, voit saada sluggingilla upeita tuloksia. Kokeile trendihoitoa ensin varovasti nähdäksesi, toimiiko se ihollasi.

Skin slugging kolmella helpolla vaiheella

Slugging-hoidon tekeminen kasvoille on helppoa. Tarvitset vain tavalliset ihonhoitotuotteesi ja vaseliinia.

 • Aloita pesemällä kasvosi puhtaiksi päivän meikistä ja muusta liasta.
 • Jatka levittämällä tavallisia ihonhoitotuotteitasi, joita yleensä käytät iltarutiinisi aikana, eli esimerkiksi seerumia, silmänympärysvoidetta ja kosteusvoidetta. Koska jotkut ihonhoitoasiantuntijat uskovat, että aktiiviset ainesosat eivät ole hyväksi käytettynä yhdessä slugging-hoidon kanssa, voit jättää retinolin ja kuorivat hapot rutiinistasi pois ja käyttää sen sijaan mietoja ja hellävaraisia ihonhoitotuotteita.
 • Viimeistele ihonhoitorutiinisi voitelemalla kasvosi vaseliinilla. Slugging-käsittelyyn riittää noin herneen verran vaseliinia: siinä ei päde ajatus ”mitä enemmän, sitä parempi”. Jos käytät liikaa vaseliinia, vuodevaatteesi voivat tahriintua.

Sopiiko slugging kaikille?

Slugging on toimiva menetelmä, jos sinulla on kuiva ja ärtynyt iho, joka tarvitsee lisäkosteutta. Jos sinulla taas on rasvainen tai akneen taipuvainen iho, sluggingilla voi sen sijaan olla huonoja vaikutuksia, koska menetelmä voi lisätä talintuotantoa ja tukkeuttaa ihohuokosia, mikä puolestaan voi aiheuttaa enemmän iho-ongelmia. Onko sinulla sekaiho? Levitä vaseliinia ainoastaan kasvojesi kuiviin kohtiin, ja jätä muu osa kasvoistasi ilman vaseliinia. Vinkki! Joidenkin ihonhoitoasiantuntijoiden mukaan slugging ja aktiiviset ainesosat, kuten retinoli ja kuorintahapot, ovat huono yhdistelmä. Toisin sanoen, jos aiot kokeilla slugging-menetelmää, on turvallisempaa käyttää sen kanssa mietoja ja hellävaraisia voiteita.

Onko minun käytettävä vaseliinia, jos aion kokeilla slugging-menetelmää?

Ei välttämättä. Vaikka monet ihonhoidon asiantuntijat uskovat, että vaseliinilla saavutetaan parhaat tulokset, voit käyttää myös muita tuotteita. Käytä rasvaisempia voiteita ja balsameita, joilla on täyteläisempi koostumus ja jotka sisältävät keramideja ja sheavoita.

1
Jaa
Therése Hallberg, Kauneustoimittaja

Therése Hallberg työskentelee Digital Content Editorina ja kirjoittaa artikkeleita sekä KICKS-verkkosivulle että KICKS Magazineen. Hän on työskennellyt kauneustoimittajana vuodesta 2006. Hän on opiskellut journalismia Lundin ja Tukholman yliopistossa. Lue lisää Therésestä LinkedInistä.

Lue lisää

KICKS Club: pisteitä kaikista ostoksistasi

Jäsenenä hemmottelemme sinua monilla mahtavilla eduilla!

Kotiintoimitus ovelle

Tilaa pakettisi suoraan kotiovellesi.

Asiantuntijaneuvontaa

Verkossa saat asiantuntevaa neuvontaa koulutetuilta kauneuseksperteiltämme.

KICKS Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja ota selvää uusimmista tarjouksista ja trendeistä.

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2023Asiakaspalvelu puh. 09-3489331