Maiju Voutilaisen vinkit vaikeista ajoista selviämiseen - KICKS
Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.
 • Ilmainen toimitus yli 29€
  Ilmainen toimitus yli 29€
 • Pisteitä kaikista ostoksista
  Pisteitä kaikista ostoksista
 • Kotiinkuljetus
  Kotiinkuljetus

Morphe -20%! Voimassa 26.3 saakka, ainoastaan verkkokaupassa. 

Maiju Voutilaisen vinkit vaikeista ajoista selviämiseen

Psyykkisen terveyden vahvistaminen on KICKSille sydänasia. Puhumalla mielenterveydestä haluamme lisätä tietoa ja edistää henkistä hyvinvointia. Maiju Voutilainen edustaa KICKSin mielenterveyttä edistävää aloitetta Beautiful Mindsia. Nyt Maiju kertoo omista kokemuksistaan.

"Sairastuin masennukseen 2015. Silloin elämä tuntui etäiseltä ja oli vaikea saada iloa mistään. Tavalliset arjen askareetkin tuntuivat raskailta ja ahdistus alkoi rajoittaa jokapäiväistä elämää. Mitään selkeää yhtä syytä masentumiselle ei ollut, mutta siihen vaikuttivat varmasti sen hetkinen merkityksettömyyden tunne koulun ja töiden päättymisen jälkeen, sekä ankara suhtautuminen itseeni.

Sinnittelin kauan yksin, sillä en uskonut olevani ”tarpeeksi masentunut” hakeakseni apua. Lopulta kun vajosin tarpeeksi syvälle, rohkaistuin viimein soittamaan terveyskeskukseen. Siitä lähti tie kohti psykoterapiaa, jonka sain päätökseen tänä vuonna.

Tulen varmasti aina hyppäämään tunteiden mukaan aika täysillä. Aiemmin kun minulla ei ollut keinoja niiden käsittelemiseen, oli vaikea löytää tietä ulos ja ahdistus oli välillä lamauttavaa. Uskon, että tulen aina jollain tavalla taistelemaan tämän asian kanssa, mutta nykyään osaan pyytää herkemmin apua ja olen oppinut myös erilaisia keinoja käsitellä tunteita sekä helpottaa vaikeaa oloa.

Minua on auttanut paljon se, että pyrin olemaan tuomitsematta itseäni liian ankarasti, vaikka se voi joskus olla aika vaikeaa. Silloin yritän ajatella itseäni lapsena tai hyvänä ystävänä, ja näin huomaan, että on helpompaa olla itselleen armollinen. Toinen hyvä vinkki on ilmaista tunteita kirjoittamalla tai puhumalla. Kirjoitan sanoituksia tunteistani ja pidän sitä erittäin hyödyllisenä. Luonnossa kävely ja hengitysharjoitukset ovat myös hyviä tapoja rauhoittua ja olla läsnä hetkessä. On tärkeää rauhoittua, kun tuntuu, että seinät romahtavat ympärillä.

Tässä muutamia esimerkkejä ja vinkkejä siitä, miten pidän huolta mielestäni ja mielenterveydestäni:

 • Vinkki 1. Ole myötätuntoinen itseäsi kohtaan. Vältä olemasta niin ankara itsellesi. Tämä helpottuu, jos ajattelee itseään lapsena tai ystävänä.
 • Vinkki 2. Sanoita tunteesi! Sanoitusten antaminen tunteillesi auttaa käsittelemään niitä. Voit tehdä sitä esimerkiksi puhumalla tai kirjoittamalla. Itse kirjoitan runoja tunteistani.
 • Vinkki 3. Ulkoilu raikkaassa ilmassa! Joskus seinät romahtavat päällesi, jos pysyt sisällä liian kauan. Mielelle tekee hyvää mennä kävelylle ulos tai luontoon.

Tässä on yksi runoista, jonka olen kirjoittanut silloin, kun ajat ovat olleet vaikeita ja seinät ovat kaatuneet päälle. Mielestäni tämä kuvaa hyvin sitä tunnetta:

en kykene puhumaan, en liikkumaan,
vaikka tiedän olevani täsmälleen tässä.
kylmällä lattialla tuijotan kattoa."

KICKS Club: pisteitä kaikista ostoksistasi

Jäsenenä hemmottelemme sinua monilla mahtavilla eduilla!

Kotiintoimitus ovelle

Tilaa pakettisi suoraan kotiovellesi.

Asiantuntijaneuvontaa

Verkossa saat asiantuntevaa neuvontaa koulutetuilta kauneuseksperteiltämme.

KICKS Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja ota selvää uusimmista tarjouksista ja trendeistä.

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2023Asiakaspalvelu puh. 09-3489331