8 useimmin kysyttyä kysymystä päivä- ja yövoiteesta — KICKSin asiantuntijat vastaavat - KICKS
  • Ilmainen toimitus yli 29€
    Ilmainen toimitus yli 29€
  • Pisteitä kaikista ostoksista
    Pisteitä kaikista ostoksista
  • Kotiinkuljetus
    Kotiinkuljetus

Tuote lisättiin ostoskoriin

Henkilökohtainen tarjous ei ole aktivoitu
Voimassa viimeistään

Muista kirjautua sisään nähdäksesi henkilökohtaiset tarjouksesi!

8 useimmin kysyttyä kysymystä päivä- ja yövoiteesta — KICKSin asiantuntijat vastaavat

Mitä ainesosia sinun kannattaa etsiä valitessasi päivä- tai yövoidetta, ja tarvitsetko todella niitä molempia? KICKSin ihoterapeutti Elisabeth vastaa muutamiin yleisimpiin kysymyksiin päivä- ja yövoiteista.
1
Jaa

Mitä eroa on päivävoiteella ja yövoiteella?

– Päivävoiteen tarkoitus on ennen kaikkea suojata ihoa ja pitää se kosteutettuna iltaan asti. Päivävoide sisältää usein suojaavia antioksidantteja ja vitamiineja, jotka suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta. Jotkut päivävoiteet sisältävät myös SPF-suojakertoimen, joka suojaa ihoa auringon haitallisilta säteiltä sekä bakteereilta ja pakokaasuilta.

Yövoide taas auttaa ihoa korjaamaan itsensä yön aikana. Iho siirtyy korjaus- ja palautumistilaan yön aikana, jolloin se toipuu päivän rasituksista. Yövoide auttaa ihoa korjaamaan vaurioita, ja lisäksi se kosteuttaa, ravitsee ja valmistelee ihoa seuraavaa päivää varten. Yövoiteet sisältävät yleensä aktiivisia ainesosia, koska iho pystyy paremmin imemään tällaisia aineita yön aikana.

Mitkä ominaisuudet tekevät päivävoiteesta hyvän?

– Kyky kosteuttaa! Päivävoide asettuu suojakerroksena ihon päälle, jotta iho ei menetä kosteutta päivän aikana. Antioksidantit ja vitamiinit, kuten C-vitamiini, jotka suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta, ovat myös hyödyllisiä ainesosia. Valitse päivävoide aina ihosi tarpeiden mukaan. Äläkä myöskään unohda suojakerrointa!

Mitä yövoide tekee iholle?

– Yövoide on koostumukseltaan paksumpi ja auttaa korjaamaan ihoa yön aikana vahvistaen sen suojakerrosta. Näin se antaa iholle ravinteita ja vitamiineja, joiden avulla iho saa parhaat edellytykset palautumiseen. Yöllä iho on vastaanottavaisimmillaan ja pystyy myös paremmin hyödyntämään aktiivisia ainesosia, minkä vuoksi kannattaa valita yövoide, jossa on kuorivia AHA-happoja tai retinolia.

Pitääkö rutiinissa olla yövoide?

– Ei, voit itse päättää omien tarpeidesi mukaan, sisällytätkö sen rutiiniisi. On myös olemassa tehokkaita monivaikutteisia voiteita, jotka toimivat sekä päivällä että yöllä. Mutta jos haluat tehdä ihonhoitorutiinistasi mahdollisimman kokonaisvaltaisen, yövoide on hyvä lisä.

Mikä ainesosa tehoaa parhaiten ikääntymisen merkkeihin?

– Retinoli on ainesosa, joka häivyttää ja ehkäisee tehokkaasti juonteita, ryppyjä ja pigmenttimuutoksia. Se on ainesosa, joka osittain kuorii ihoa, mutta se pystyy myös tunkeutumaan syvemmälle ihoon, jossa se auttaa ihoa solujen uudistumisessa ja lisäämään kollageenin tuotantoa. Retinoli ei kuitenkaan sovi kaikille ihotyypeille, koska monet voivat olla sille herkkiä. Voit myös kokeilla voiteita, joissa on AHA-, BHA- tai PHA-happoa: ne ovat myös kuorivia ainesosia mutta hellävaraisempia iholle. On tärkeää, että käytät näitä ainesosia sisältäviä tuotteita vain illalla, koska iho voi herkistyä niille. Muista myös käyttää aina päivällä suojakertoimen sisältävää tuotetta.

Mitä hyvän yövoiteen tulisi sisältää?

– Yövoide kannattaa aina valita oman ihotyypin ja toivottujen tulosten mukaan. Yleensä kannattaa valita yövoiteita, jotka sisältävät ainesosia, jotka korjaavat ja kosteuttavat ihoa, esimerkiksi keramideja ja hyaluronihappoa. Jos haluat korjata tiettyjä ongelmia, kuten vähentää hienoja juonteita ja pigmenttiläiskiä, voit valita yövoiteen, joka sisältää esimerkiksi AHA- tai BHA-happoa tai retinolia.

Kumpi on tärkeämpi, päivä- vai yövoide?

– Sanoisin, että molemmat ovat yhtä tärkeitä. Mutta jos sinulla ei ole erityisiä ongelmia, on olemassa 24 tunnin voiteita, jotka kosteuttavat ihoa ja toimivat sekä päivä- että yövoiteena. Kannattaa muistaa, että yövoiteessa ei tarvitse olla suojakerrointa. Päivällä tulee välttää liian voimakkaita aktiivisia ainesosia, kuten esimerkiksi retinolia.

Mikä on paras ainesosa yövoiteessa?

– Kaikki riippuu siitä, millainen ihotyyppi sinulla on ja millaisia tuloksia haluat saavuttaa. Mutta yleisesti ottaen sanoisin, että kosteuttavat ja uudelleenrakentavat ainesosat, kuten hyaluronihappo tai keramidit, ovat hyviä ainesosia yövoiteessa.

1
Jaa

Lue lisää

Jaa artikkeli

Jaa tämä artikkeli ystävillesi, jos pidit tästä artikkelista

/inspiraatio/asiantuntijavinkit/8-useimmin-kysyttya-kysymysta-paiva--ja-yovoiteesta--kicksin-asiantuntijat-vastaavat

Tämä artikkeli on jaettu 0 kertaa

Lisää tuote odotuslistalle

Anna sähköpostiosoite, johon haluat ilmoituksen tuotteen varastoon saapumisesta lähetettävän:

Tilapäisesti loppu

Tuote on tilapäisesti loppu

Klikkaa "lisää odotuslistalle" niin saat sähköpostin kun tuote on taas saatavilla.

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2024