Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.
  • Ilmainen toimitus yli 29€
    Ilmainen toimitus yli 29€
  • Pisteitä kaikista ostoksista
    Pisteitä kaikista ostoksista
  • Kotiinkuljetus
    Kotiinkuljetus

Kaunis bikiniraja ilman punaisia näppylöitä – näin se onnistuu!

Sileän bikinirajan saaminen ilman punaisia näppylöitä kaupan päälle voi tuntua helpommin sanotulta kuin tehdyltä. Onneksi on olemassa niksejä, joilla sheivaus onnistuu ja näppylät jäävät historiaan. KICKS opastaa miten.

Miksi saan punaisia näppylöitä sheivatessa?

Punaiset näppylät, joita usein tulee sheivauksen yhteydessä erityisesti bikinirajaan, ovat itse asiassa sisäänpäin kasvavia karvoja. Karva alkaa kasvaa sisäänpäin, kun terävät, juuri ajellut karvat puhkaisevat ihon ja alkavat kasvaa ihon sisään. Iho ei pidä tästä lainkaan, vaan se reagoi muuttumalla ärtyneeksi, punaiseksi ja usein kutiavaksi. Toinen yleinen (ja yhtä ei-toivottu) sheivauksen vaikutus on ihon vaurioituminen. Niin käy, kun sheiveri poistaa ihon ulointa kerrosta, jolloin bakteerit pääsevät tunkeutumaan ihoon. Tuloksena on tässäkin tapauksessa punaisia näppyjä sekä ärtynyt ja tulehtunut iho.

Miten vältyn punaisilta näppylöiltä, kun sheivaan bikinirajan?

Onko aika ottaa esiin sheiveri? Pehmeän ja siistin bikinirajan saa helpommin, kun panostaa hyviin välineisiin, tarkkaan harkittuihin ainesosiin ja hyödyllisiin tapoihin sekä ennen sheivausta että sen jälkeen. Tässä on viisi vinkkiä ärtyneen ja punanäppyisen ihon ehkäisemiseksi.


1. Panosta hyvään sheiveriin

Sheivereissä on oikeasti eroja. Jos haluat minimoida riskin ihon ärtymisestä ja näppylöiden muodostumisesta, kannattaa valita sheiveri, jossa on useita teriä. Mitä enemmän sheiverissä on teriä, sitä enemmän se antaa painetta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokainen terä voi leikata vähemmällä voimalla mutta suuremmalla teholla. Näin ollen kaikista karvoista eroon pääsemiseksi riittää, että alue höylätään kerran. Kannattaa myös valita sheiveri, jossa on kosteuttava nauha. Se auttaa pehmentämään ihoa jokaisen vedon jälkeen. Äläkä unohda, että kertakäyttöisiä höyliä kutsutaan syystä kertakäyttöisiksi, joten niitä ei ole tarkoitettu käytettäväksi kuukausitolkulla. Mitä kuluneempi sheiveri on, mitä vähemmän siinä on teriä ja jos siitä puuttuu kosteuttava nauha, sitä suurempi on riski, että iho muuttuu punaiseksi ja ärtyneeksi sheivauksen seurauksena.

2. Valmistele iho ennen sheivausta

Sillä, että valmistelee ihon ennen sheivausta, voi olla suuri merkitys. Mene mielellään ensin kuumaan suihkuun, koska lämmin vesi auttaa pehmentämään ihon ulointa kerrosta, jolloin karvat on helpompi ajaa ilman ihon vaurioitumista. Halutessasi voit myös tehdä hellävaraisen kuorinnan ihoalueelle, jonka aiot ajaa. Kuorinta poistaa kuolleita ihosoluja ja "nostaa ylös" sisäänpäin kasvaneita karvoja. Sen ansiosta myös sheiveri pääsee lähemmäksi ihoa. Huuhtele kuorinta-aine pois ennen sheivauksen aloittamista.

3. Sheivausgeeli on aina hyvä idea

Ajattelitko sheivata karvat levittämättä ensin sheivausgeeliä tai -vaahtoa? Mietipä uudestaan! Karvojen sheivaus ilman pehmentävää geeliä lisää sekä ärtymisen että sisäänpäin kasvavien karvojen riskiä. Levitä geeliä runsaasti, koska tarkoituksena on tehdä pehmeä ja liukas pinta sheiverille. Myös geelien välillä on eroja. Kannattaa valita vaihtoehto, joka sisältää kosteuttavia ainesosia, kuten kookosöljyä, sheavoita tai oliiviöljyä. Muista myös aloe vera, jolla on rauhoittava vaikutus juuri ajellulle iholle. Psst! Jos sinulla ei ole kotona sheivausgeeliä, voit lainata miesten parranajoon tarkoitettua vastaavaa tuotetta. Hätätilanteessa käytä apuna hiustenhoitoainetta. Hiustenhoitoaineissa on usein suunnilleen sama koostumus kuin sheivausgeelissä, ja ne sisältävät usein myös kosteuttavia ainesosia. Jos et halua käyttää partavaahtoa tai hiustenhoitoainetta, varmista ainakin, että ihosi on märkä. Kuivan ihon sheivaus lisää ärtymisen ja punaisten näppyjen riskiä.

4. Höylää oikeaan suuntaan

Sheiverin liikuttaminen iholla sattumanvaraisesti edestakaisin on huono idea, koska se vain raapii ihoa ja tekee siitä punaisen ja ärtyneen. Myös sisäänpäin kasvaneiden karvojen ja punaisten näppyjen riski kasvaa merkittävästi, jos höyläät kaikkiin suuntiin ja reunoihin. Höylää sen sijaan samaan suuntaan, mieluiten karvojen kasvusuuntaan, niin vähennät ärtymisen riskiä.
Haluatko sheivata mahdollisimman hellävaraisesti? Pidä sheiveriä varovasti ihoa vasten ja paina juuri tarpeeksi. Höylää sitten pehmeillä ja varmoilla vedoilla, jotka eivät ole liian nopeita. Suosituksena on yksi höylänveto ihoaluetta kohti. Siksi kannattaa käyttää sheiveriä, jossa on useita teriä ja jolla saa siten poistettua kaikki karvat yhdellä höyläyksellä.

5. Rauhoita ja kosteuta ihoa jälkeenpäin

Kun olet saanut sheivattua, kylmä pyyhe ihoa vasten muutaman minuutin ajan tai rauhoittava ihonhoitotuote voi estää ihon ärtymisen. Levitä iholle kosteuttavaa vartalovoidetta sheivauksen jälkeen. Valitse mieluiten tuote, jossa on rauhoittavia ainesosia, kuten aloe veraa tai E-vitamiinia. Muista myös puhdistaa sheiveri usein (mieluiten jokaisen käytön jälkeen), jotta siitä ei tule lian ja bakteerien kasvualustaa.

Saako punaiset näppylät pois bikinirajasta?

Kyllä, mutta valitettavasti menee muutama päivä, ennen kuin ne katoavat kokonaan. Unohda sheiveri hetkeksi ja kosteuta ihoa joka päivä mieluiten sekä aamulla että illalla ihonhoitotuotteilla, jotka rauhoittavat ja kosteuttavat. Synteettisestä materiaalista valmistettujen tiukkojen vaatteiden välttäminen voi myös saada punaiset näpyt katoamaan hieman nopeammin. Löysät vaatteet ja puhtaasta puuvillasta valmistetut alusvaatteet ovat parhaita ystäviäsi, kun haluat päästä eroon punaisista näpyistä ja vaurioituneesta ihosta.

Lue lisää

KICKS Club: pisteitä kaikista ostoksistasi

Jäsenenä hemmottelemme sinua monilla mahtavilla eduilla!

Kotiintoimitus ovelle

Tilaa pakettisi suoraan kotiovellesi.

Asiantuntijaneuvontaa

Verkossa saat asiantuntevaa neuvontaa koulutetuilta kauneuseksperteiltämme.

KICKS Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja ota selvää uusimmista tarjouksista ja trendeistä.

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2022Asiakaspalvelu puh. 09-3489331