Opas: Mitä happoja ei kannata käyttää samanaikaisesti? - KICKS
Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.
  • Ilmainen toimitus yli 29€
    Ilmainen toimitus yli 29€
  • Pisteitä kaikista ostoksista
    Pisteitä kaikista ostoksista
  • Kotiinkuljetus
    Kotiinkuljetus

Tuote lisättiin ostoskoriin

Henkilökohtainen tarjous ei ole aktivoitu
Voimassa viimeistään

-25% hiustuotteista! Vain verkkokaupassa, 9.10 saakka.

KICKS kertoo, mitä happoja ei pidä käyttää samanaikaisesti

Kuorintahapot voivat oikein käytettynä tehdä ihosta pehmeämmän, hehkuvan ja terveemmän. Jos kuitenkin käytät erilaisia happoja yhdessä väärällä tavalla, iho voi sen sijaan ärtyä, punoittaa ja jopa vaurioitua. Mitä happoja ei tule käyttää ihonhoidossa samanaikaisesti? KICKS otti asiasta selvää.
Jaa

Miksi ihonhoidossa ei kannata käyttää samanaikaisesti erilaisia happoja?

Haluatko kokeilla erilaisia ihonhoitotuotteita omassa rutiinissasi? Niin mekin! Erilaisten tuotteiden ja ainesosien samanaikainen käyttö on hauskaa ja jännittävää, ja niiden oikeanlainen yhdistäminen voi auttaa saamaan pehmeän ja terveesti hehkuvan, hyvinvoivan ihon. Yksi asia on kuitenkin syytä muistaa: tuotteiden samanaikaisessa käytössä piilee vaara, että saatat vahingossa yhdistää ainesosia ja luoda sekoituksen, joka ei tee ihollesi hyvää. Jos satut käyttämään ihonhoidossa vääränlaisia ainesosia, ihosi voi kuivua ja alkaa kutista tai sitä voi alkaa kirvellä. Sen tasapaino saattaa myös järkkyä, ja siihen voi ilmestyä näppylöitä, tai se voi ärtyä ja alkaa punoittaa tai hilseillä.
Pahimmassa tapauksessa eri ainesosien jatkuva vääränlainen käyttö voi lopulta johtaa ihon kunnon heikkenemiseen ja jopa vaurioitumiseen. Tämä pätee erityisesti niin sanottuihin aktiivisiin ainesosiin, joista yleisimpiä ovat kuorivat hapot AHA, BHA ja PHA, ryppyjä vähentävä retinoli, melaniinin tuotantoa hillitsevä C-vitamiini, pigmenttimuutoksia vaalentava niasiiniamidi ja monivaikutteiset peptidit. Mitä sitten ovat aktiiviset ainesosat? Aktiiviset ainesosat ovat komponentteja, jotka voivat tehdä enemmän kuin vain pehmentää ihoa. Niillä on kyky vaikuttaa ihon luonnollisiin toimintoihin, esimerkiksi talintuotantoon, ihohuokosten rakenteeseen ja pigmenttimuutosten muodostumiseen, ja muuttaa niitä pitkällä aikavälillä. Toisin sanoen aktiivisilla ainesosilla voi olla näkyvä vaikutus ihoon, minkä vuoksi eri ainesosien vääränlainen yhdistäminen saattaa helposti tuottaa ei-toivottuja tuloksia.

Tavallisimpia aktiivisia ihonhoitoainesosia, joita ei tule käyttää ihonhoitorutiinissa samanaikaisesti:

AHA-happo: kuorii ihoa ja tekee sen rakenteesta tasaisemman
BHA-happo/salisyylihappo: poistaa kuolleet ihosolut ja syväpuhdistaa ihohuokoset
PHA-happo: hieman hellävaraisempi kuoriva happo, joka poistaa kuolleet ihosolut ja antaa kosteutta
Retinoli: tehostaa solujen uudistumista ja tekee ihosta nuorekkaamman näköisen
C-vitamiini: ehkäisee pigmenttimuutoksia ja antaa hehkua
Peptidit: tasoittavat juonteita ja tehostavat kollageenin tuotantoa
Bentsoyyliperoksidi: happo, joka kuorii ihoa ja voi tappaa aknea aiheuttavia bakteereja

Mitä happoja ei kannata käyttää samanaikaisesti ihonhoitorutiinissa?

Hoitavia ja pehmentäviä ainesosia, joilla ei ole aktiivisia ominaisuuksia, voi yleensä käyttää ongelmitta yhdessä. Tällainen ainesosa on esimerkiksi kosteutta sitova hyaluronihappo, joka nimestään huolimatta ei ole happo lainkaan. Ihosi voi kuitenkin kuivua ja ärtyä ja sen kunto voi heikentyä, jos sekoitat keskenään aktiivisia ainesosia, kuten AHA-happoa, BHA-happoa, PHA-happoa, retinolia ja C-vitamiinia. Vinkki! Ihonhoitotuotteita, jotka sisältävät jo aktiivisten ainesosien yhdistelmän, voi tietysti käyttää, mutta muista aina noudattaa tuotteiden käyttöohjeita ihoärsytyksen välttämiseksi. Vältä myös eri tuotemerkkien eri happojen yhdistämistä, sillä erilaisten koostumusten emäksisyys, pH-arvo ja vahvuus voivat olla hyvin erilaiset.

AHA-happo

Vältä AHA-hapon käyttöä retinolin kanssa. Ole myös varovainen sekoittaessasi AHA- ja BHA-happoa (salisyylihappoa) välttääksesi ihon ärtymistä. AHA-hapon ja C-vitamiinin yhdistelmää ei myöskään suositella, koska iho ja erityisesti herkkä iho voi ärsyyntyä. AHA-happo voi myös heikentää ihonhoitotuotteen sisältämän C-vitamiinin tehoa.

BHA-happo

Ole varovainen käyttäessäsi salisyylihappoa muiden kuorivien ainesosien (erityisesti bentsoyyliperoksidin) kanssa, sillä silloin iho voi alkaa punoittaa, ärtyä ja hilseillä. Älä myöskään käytä BHA-happoa yhdessä retinolin kanssa.

PHA-happo

Vältä PHA-hapon käyttämistä yhdessä muita happoja suurina pitoisuuksina sisältävien tuotteiden kanssa. Jos sinulla on herkkä iho, älä myöskään käytä PHA-happoa yhdessä retinolin kanssa.

Retinoli

Älä käytä retinolia sisältäviä tuotteita voimakkaiden kuorintatuotteiden ja kasvovesien, AHA-, BHA- ja PHA-happojen (erityisesti silloin, jos ihosi on herkkä), C-vitamiinin ja bentsoyyliperoksidin kanssa, koska iho voi alkaa punoittaa ja ärtyä. Vältä myös retinolia sisältävien tuotteiden sekoittamista keskenään.

C-vitamiini

Vältä C-vitamiinin yhdistämistä muiden kuorivien ainesosien kanssa, sillä se aiheuttaa melko varmasti ihoärsytystä. Älä myöskään sekoita C-vitamiinia retinolin ja bentsoyyliperoksidin kanssa, koska ne voivat heikentää C-vitamiinin tehoa ja aiheuttaa ihoärsytystä. Älä yhdistä C-vitamiinia AHA-happoon, sillä iho voi alkaa punoittaa ja ärtyä – etenkin, jos sinulla on herkempi ihotyyppi.

Niasiiniamidi

Niasiiniamidia eli B3-vitamiinia voidaan yleensä käyttää useimpien ihonhoidon ainesosien kanssa, mutta jotkut asiantuntijat varoittelevat niasiiniamidin ja C-vitamiinin yhdistelmästä, koska se voi heikentää molempien ainesosien tehokkuutta.

Hyaluronihappo

Ei ole aktiivinen ainesosa eikä happo nimestään huolimatta. Itse asiassa hyaluronihappo ei varsinaisesti kuulu tähän luetteloon lainkaan, mutta koska nimi viittaa siihen, että se on happo, ja ainesosa on niin yleinen, olemme sisällyttäneet sen tähän joka tapauksessa väärinkäsitysten välttämiseksi. Hyaluronihappo on mieto syväkosteuttava ainesosa, jota voidaan käyttää kaikenlaisten ihoa hoitavien ainesosien kanssa ja joka sopii kaikille ihotyypeille.

Bentsoyyliperoksidi

Bakteereja tappava ja kuoriva ainesosa, jota käytetään pääasiassa aknen hoitoon kehitetyissä tuotteissa. Vältä sekoittamasta bentsoyyliperoksidia sisältäviä eri tuotteita keskenään. Bentsoyyliperoksidi voi myös heikentää C-vitamiinin tehoa. Vältä sen käyttöä myös yhdessä BHA-hapon/salisyylihapon ja retinolin kanssa, koska ne voivat ärsyttää ihoa ja saada sen kuoriutumaan.

Peptidit

On olemassa monia erilaisia peptidejä, jotka toimivat eri tavalla ja joista jotkut sopivat käytettäväksi paremmin tiettyjen ainesosien kanssa kuin toiset. Koska voi olla vaikea tietää, minkä tyyppisiä peptidejä ihonhoitotuotteesi sisältävät, kannattaa pelata varman päälle ja välttää kokonaan peptidien ja AHA-hapon yhdistelmää.

Jaa
Therése Hallberg, Kauneustoimittaja

Therése Hallberg työskentelee Digital Content Editorina ja kirjoittaa artikkeleita sekä KICKS-verkkosivulle että KICKS Magazineen. Hän on työskennellyt kauneustoimittajana vuodesta 2006. Hän on opiskellut journalismia Lundin ja Tukholman yliopistossa. Lue lisää Therésestä LinkedInistä.

Lue lisää

Jaa artikkeli

Jaa tämä artikkeli ystävillesi, jos pidit tästä artikkelista

/inspiraatio/asiantuntijavinkit/kicks-kertoo-mita-happoja-ei-pida-kayttaa-samanaikaisesti

Tämä artikkeli on jaettu 0 kertaa

Lisää tuote odotuslistalle

Anna sähköpostiosoite, johon haluat ilmoituksen tuotteen varastoon saapumisesta lähetettävän:

Tilapäisesti loppu

Tuote on tilapäisesti loppu

Klikkaa "lisää odotuslistalle" niin saat sähköpostin kun tuote on taas saatavilla.

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2023Asiakaspalvelu puh. 09-3489331