Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.
  • Ilmainen toimitus yli 29€
    Ilmainen toimitus yli 29€
  • Pisteitä kaikista ostoksista
    Pisteitä kaikista ostoksista
  • Kotiinkuljetus
    Kotiinkuljetus

Näin vältät finnit aurinkoisina kesäpäivinä

Mitä kesä olisikaan ilman auringon aiheuttamia finnejä? Aivan mahtavaa, jos meiltä kysytään. Siksi olemme koonneet tänne parhaat vinkkimme lämpimien ja aurinkoisten päivien viettoon ilman finnejä.

Pitkän ja lämpimän rantapäivän jälkeen ihosi tarvitsee erityistä huolenpitoa. Olet toivottavasti käyttänyt sekä kasvoilla että vartalolla korkeaa aurinkosuojakerrointa uimisen ja hikoilun välillä. Aurinkovoiteella on monia etuja – varsinkin jos haluat minimoida kasvojen ja vartalon ihossa mahdollisesti esiintyvien auringon aiheuttamien finnien riskin. Jos sinulla on akneen taipuvainen iho, tietyt aurinkosuojatuotteet voivat lisäksi tukkia ihohuokoset, mikä puolestaan voi aiheuttaa finnejä. Siksi on tärkeää valita omalle ihotyypille sopiva aurinkosuoja. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joilla voit ehkäistä auringon aiheuttamia finnejä!

Valitse korkea suojakerroin

Jos haluat välttää aurinkoaknea tai finnejä, on tärkeää valita aurinkosuoja, jossa on mahdollisimman korkea suojakerroin. Korkea aurinkosuojakerroin suojaa ihoa auringon aiheuttamilta finneiltä ja pienentää ihosyövän ja ihon vanhenemisen riskiä. Parhaan mahdollisen suojan saamiseksi aurinkovoiteessa pitää olla vähintään suojakerroin 30, mikä estää noin 97 prosenttia auringon säteilystä. SPF 50 estää 98 prosenttia säteistä. Lisää aurinkosuojaa joka toinen tunti.

Käytä kevyttä aurinkovoidetta

Jos sinulla on akneen taipuvainen iho tai saat helposti finnejä auringossa oleskelemisesta, kannattaa valita koostumukseltaan kevyt aurinkovoide, joka ei tuki ihohuokosia. Käytä erityisesti rasvoittuvalle iholle suunniteltua öljytöntä aurinkovoidetta. Vältä vartalotuotteiden käyttöä kasvoilla. Vartalotuotteet ovat yleensä koostumukseltaan rasvaisia, mikä voi tukkia huokoset ja aiheuttaa näppyjä. Voit myös etsiä ei-komedogeenisiä aurinkosuojatuotteita, jotka eivät tuki ihohuokosia.

Aurinkoa sopivasti

Pieninä annoksina auringonpaiste on hyväksi iholle. Se vähentää tulehdusta ja auttaa tuottamaan D-vitamiinia, joka on elintärkeää kaikille elimistön soluille. Jos aurinkoa ottaa liikaa, eikä käytä aurinkosuojaa, iholle voi muodostua auringon aiheuttamia finnejä. Siksi kannattaa varmistaa, että oleskelee auringossa mahdollisimman turvallisesti – ja käyttää runsaasti aurinkovoidetta.

Kaksinkertainen puhdistus poistaa aurinkovoiteen jäämät

Kaksinkertainen puhdistus on kaksivaiheinen kasvojen puhdistusrutiini, joka syväpuhdistaa ihon. Se on välttämätön vaihe pitkän, lämpimän kesäpäivän jälkeen. Yhdessä lika, hiki ja kuolleet ihosolut muodostavat ihon pinnalle kalvon, joka tukkii ihohuokoset. Seurauksena voi olla finnejä ja näppyjä. Käytä ensimmäisessä vaiheessa öljypohjaista puhdistustuotetta, joka poistaa meikin, aurinkovoiteen ja ihonhoitotuotteet. Seuraavassa vaiheessa levitetään vesipohjaista puhdistustuotetta, joka poistaa hikeä ja likaa. Jos olet viettänyt koko päivän auringossa ja ihollasi on aurinkovoidetta, pese iho suihkusaippualla rantakäynnin jälkeen.

Pysyttele varjossa, kun aurinko paistaa voimakkaimmin

Kun auringon säteet ovat voimakkaimmillaan, ne ovat myös haitallisimpia. Vältä siksi auringossa oleskelemista klo 11–15 välisenä aikana. Pysyttele varjossa, pukeudu ilmaviin, suojaaviin vaatteisiin ja käytä korkeaa aurinkosuojaa, niin vältyt ihovaurioilta ja auringon aiheuttamilta finneiltä. Jos sinulla on taipumus saada aurinkoaknea kasvoihisi, voit täydentää kesätyyliäsi isolla hellehatulla. Aurinkohattu varmistaa, että kasvot pysyvät varjossa.

Beauty tests

Näytä lisää
Löydä sinulle sopivimmat aurinkovoiteet
Come clean: mikä kasvojenpuhdistustuote sopii sinulle?

Lue lisää