Pigmenttiläiskät – näin hoidat ja ehkäiset niitä - KICKS
Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.
  • Ilmainen toimitus yli 29€
    Ilmainen toimitus yli 29€
  • Pisteitä kaikista ostoksista
    Pisteitä kaikista ostoksista
  • Kotiinkuljetus
    Kotiinkuljetus

Kuinka voin hoitaa & ehkäistä pigmenttiläiskiä?

Ystävä vai vihollinen – miten suhtaudut pigmenttiläiskiin? Jos olet päättänyt jättää hyvästit pigmenttiläiskille, KICKS kertoo, miten toimit niiden ehkäisemiseksi ja hoitamiseksi.
Jaa

Pieni tässä, vähän suurempi tuolla. Pigmenttiläiskiä voi esiintyä oikeastaan kaikkialla iholla, sekä kasvoilla että vartalolla, ja usein juuri silloin, kun sitä vähiten odottaa. Kasvot, ylähuuli, kädet ja hartiat ovat niitä paikkoja, joihin pigmenttiläiskät yleensä ilmaantuvat ensimmäisenä. Ja vaikka tummat täplät eivät olekaan vaarallisia, monet haluavat päästä niistä eroon. KICKS on selvittänyt kaiken, mitä haluat tietää pigmenttiläiskistä – mikä niitä aiheuttaa ja miten voit tehdä niistä vähemmän näkyviä (jos niin haluat)!

Mitä pigmenttiläiskät ovat?

Pigmenttiläiskä ovat yhteisnimitys erilaisille iholla esiintyville tummille täplille. Läiskien ulkonäkö voi vaihdella sen mukaan, minkä tyyppisiä ne ovat. Yhteistä useimmille pigmenttiläiskille on, että ihon melaniinisolut (solut, jotka aiheuttavat ihon rusketuksen) ovat muuttuneet yliaktiivisiksi ja työntävät tummaa pigmenttiä liikaa näkyviin.

Mistä pigmenttiläiskät johtuvat?

Nyt tiedät, mitä pigmenttiläiskät ovat – mutta mikä niitä oikeastaan aiheuttaa? Pigmenttiläiskiä on monenlaisia, joten myös niiden alkuperälle on useita selityksiä. Pigmenttiläiskiä voi ilmaantua myös raskauden yhteydessä, ja silloin ne liittyvät hormoneihin. Pigmenttiläiskät myös yleistyvät ikääntymisen myötä. Seuraavassa kerrotaan joitakin yleisiä syitä.

Hormonaaliset pigmenttiläiskät

Hormonaaliset pigmenttiläiskät ovat yleisiä raskauden tai sairauden yhteydessä. Esimerkiksi raskauden aikana elimistön estrogeenitasot ovat koholla, mikä puolestaan voi osaltaan vaikuttaa pigmenttiläiskien ilmaantumiseen. Pigmenttiläiskiä voi esiintyä myös silloin, kun keho on hormonaalisessa epätasapainossa eräiden lääkkeiden käytön yhteydessä. Esimerkiksi ehkäisypillerit voivat laukaista pigmenttiläiskien ilmaantumisen.

Tulehduksen jälkeiset pigmenttiläiskät

Myös tulehdus voi laukaista pigmenttiläiskien ilmaantumisen. Ihotulehdus voi johtua esimerkiksi finneistä, haavoista ja liiallisesta auringonotosta (UV-vauriot). Tulehdus antaa ihon melaniinisoluille signaalin tuottaa lisää melaniinia, mikä puolestaan aiheuttaa iholle tummia pigmenttiläiskiä (se on osa kehon immuunijärjestelmää).

Pigmenttiläiskät kasvoilla ja suun ympärillä: hoida niitä näin

Pigmenttitäplät ovat erityisen yleisiä kasvoilla – ja myös ylähuulessa ja suun ympärillä. Kasvojen pigmenttiläiskistä halutaan usein päästä eroon – nehän näkyvät parhaiten juuri siinä. Paras tapa häivyttää läiskiä on käyttää ihonhoitotuotteita, jotka on tarkoitettu pigmentaation hoitoon. Tässä on luettelo eräistä parhaista ainesosista tummien läiskien hoitoon.

Rauhoita lakritsijuuriuutteella

Lakritsijuuriuute, joka tunnetaan myös nimellä glycyrrihiza, rauhoittaa melaniinisoluja, mikä ehkäisee uusien pigmenttiläikkien muodostumista.

Kuori glykolihapolla

Arvostettu ihonhoitoaine, jolla voi vaikuttaa pigmenttiläiskiin, on glykolihappo. Glykolihappo kuorii miedosti mutta tehokkaasti ja on siksi erinomainen käytettäväksi herkälle iholle.

Tasoita kojihapolla

Etsitkö ainesosaa, joka tasoittaa ihon sävyä luonnollisesti? Silloin kojihappo on täydellinen valinta sinulle! Kojihappo on useista eri sienilajeista valmistettu antioksidantti. Se rauhoittaa melaniinin tuotantoa ja tasoittaa siten pigmentaatiota, aknearpia ja ikääntymisen myötä tulevia läiskiä.

Vaimenna C-vitamiinilla

C-vitamiini on ainesosa, jonka tiedetään vaalentavan pigmenttiläiskiä tehokkaasti. Se myös vähentää pigmentin tuotantoa ja pitää ei-toivotut läiskät loitolla.

Vaalenna arbutiinilla

Myös arbutiini on luonnollinen ihoa tasoittava ainesosa. Se vaalentaa läiskiä ja aknearpia ärsyttämättä herkkää ihoa.

Miten estää uusien pigmenttiläiskien syntymisen?

Vaikka pigmenttiläiskiä voi hoitaa ja saada ne vähemmän näkyviksi, on aina helpompi ehkäistä niiden ilmaantuminen. Koska pigmenttiläiskillä voi olla erilaisia syitä, ei ole takeita niiden pysymisestä poissa ikuisesti, mutta näillä menetelmillä pääset pitkälle.

Älä nuukaile suojakertoimessa

Sisällyttämällä suojakertoimen ihonhoitorutiiniisi voit helposti estää pigmenttiläiskien syntymisen. Käytä laajakirjoista aurinkosuojatuotetta joka päivä. Muista levittää sitä koko kasvoille nuukailematta.

Suojaa huulet

Yleinen syy pigmenttiläiskien ilmaantumiseen suun ympärille ja erityisesti ylähuulelle on se, että monet unohtavat levittää aurinkovoidetta juuri näille alueille. Suojaa siis tämä alue aurinkovoiteella, joka on erityisesti tarkoitettu huulille.

Älä koske haavoihin ja näppyihin

Tiedämme, että se on helpommin sanottu kuin tehty. Kun ikävä näppylä tuijottaa sinua kylpyhuoneen peilistä, on vaikea vastustaa kiusausta puristaa sitä. Koska ihon tulehdus voi aiheuttaa uusia pigmenttiläiskiä, on paras kuitenkin jättää ne rauhaan. Jos sinulla on akneen taipuvainen iho, voit sen sijaan hoitaa sitä ihotyyppisi mukaisilla ihonhoitotuotteilla.

Jaa

Lue lisää

KICKS Club: pisteitä kaikista ostoksistasi

Jäsenenä hemmottelemme sinua monilla mahtavilla eduilla!

Kotiintoimitus ovelle

Tilaa pakettisi suoraan kotiovellesi.

Asiantuntijaneuvontaa

Verkossa saat asiantuntevaa neuvontaa koulutetuilta kauneuseksperteiltämme.

KICKS Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja ota selvää uusimmista tarjouksista ja trendeistä.

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2023Asiakaspalvelu puh. 09-3489331