Ihonhoito kesäkuntoon - KICKS
Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.
  • Ilmainen toimitus yli 29€
    Ilmainen toimitus yli 29€
  • Pisteitä kaikista ostoksista
    Pisteitä kaikista ostoksista
  • Kotiinkuljetus
    Kotiinkuljetus
Ihonhoito kesäkuntoon

Ihonhoito kesäkuntoon

Kesä ei tarkoita ainoastaan kevyempiä tuotteita ja ylimääräistä aurinkosuojaa. KICKSin kosmetologi Melina Häyrinen kertoo, mistä ainesosista on hyötyä kesäisissä ihonhoitotuotteissa.
Jaa

Mihin ainesosiin kannattaa panostaa ihonhoidossa kesällä?
– Yksi hyvä ainesosa on C-vitamiini, joka on tehokas antioksidantti. Se haalistaa pigmenttimuutoksia, stimuloi kollageenituotantoa ja suojaa vapailta radikaaleilta, jotka vahingoittavat ihoa, kun se altistuu epäpuhtauksille ja UV-säteilylle. C-vitamiini ei ainoastaan suojaa auringon säteilyltä, vaan voi myös heikentää sen haitallista vaikutusta. Siksi se on ykkösvalinta kesäiseen ihonhoitoon. Kosteuttaminen on tärkeää ympäri vuoden. Kesällä olisi houkuttelevaa luistaa siitä, koska voiteet tuntuvat iholla raskailta ja tahmaisilta. Kannattaakin panostaa geelipohjaisiin kosteusvoiteisiin, jotka sisältävät hyaluronihappoa. Ne kosteuttavat kevyesti.

Voiko kesällä käyttää tuotteita, jotka sisältävät retinolia tai A-vitamiinin muita johdannaisia?
– A-vitamiinilla on monia myönteisiä vaikutuksia: se edistää ihosolujen uusiutumista ja tekee juonteista ja pigmenttimuutoksista huomaamattomampia. Valitettavasti A-vitamiinin kanssa pitää kuitenkin olla erityisen varovainen kesällä, koska se tekee ihosta herkemmän auringolle ja voi aiheuttaa auringonpolttamia, pigmenttiläikkiä ja ihon kesimistä.

Onko muita ainesosia, joita auringossa pitäisi välttää?
– On hyvä idea käyttää varoen tuotteita, joilla on kuoriva vaikutus. AHA-hapot (maitohappo ja glykolihappo) ovat yksi esimerkki. Happoja ei kuitenkaan tarvitse karsia ihonhoitorutiineista kokonaan. Riittää, jos niiden käyttöä välttää ainoastaan aamulla ja päivällä. Aurinkosuoja on luonnollisesti tärkeä, vaikka happoja käyttäisi vain illalla. BHA (salisyylihappo) on poikkeus. Sitä voi käyttää myös päiväsaikaan.

Entäpä tavallinen kuorinta, tekeekö se ihosta herkemmän auringolle?
– Kesällä kannattaa ottaa rauhallisemmin niin kutsutun mekaanisen kuorinnan kanssa. Vaikka kuorinta ei sisältäisi auringossa vältettäviä aineita, se voi ohentaa ihoa ja tehdä siitä siksi herkemmän auringolle. Kuorinta silloin tällöin on tietenkin hyvästä myös kesällä, mutta sitä ei kannata tehdä liian usein.

Jaa

Lue lisää

KICKS Club: pisteitä kaikista ostoksistasi

Jäsenenä hemmottelemme sinua monilla mahtavilla eduilla!

Kotiintoimitus ovelle

Tilaa pakettisi suoraan kotiovellesi.

Asiantuntijaneuvontaa

Verkossa saat asiantuntevaa neuvontaa koulutetuilta kauneuseksperteiltämme.

KICKS Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja ota selvää uusimmista tarjouksista ja trendeistä.

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2023Asiakaspalvelu puh. 09-3489331