KICKSIN suuri opas: hapot ja aurinkosuojakerroin (SPF) - KICKS
Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.
 • Ilmainen toimitus yli 29€
  Ilmainen toimitus yli 29€
 • Pisteitä kaikista ostoksista
  Pisteitä kaikista ostoksista
 • Kotiinkuljetus
  Kotiinkuljetus

Morphe -20%! Voimassa 26.3 saakka, ainoastaan verkkokaupassa. 

Suuri opas: näin käytät happoja ja aurinkosuojakerrointa

Ovatko hapot osa jokapäiväistä ihonhoitorutiiniasi? Et ole ainoa. Vaikka hapot voivat tehdä ihostasi kauniimman, niitä ei ole hyvä käyttää kesäauringossa ilman UV-suojaa. KICKS opettaa sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää hapoista ja aurinkosuojakertoimen tärkeydestä.
1
Jaa

Mitä ovat ihonhoidossa käytettävät hapot?

Viime vuosina hapoista on tullut yhä yleisempi ja suositumpi ihonhoitotuotteiden ainesosa. Happoihin, joista yleensä puhutaan eniten, kuuluvat esimerkiksi AHA-happo, BHA-happo ja PHA-happo, joilla on muun muassa kuoriva vaikutus. Voit lukea lisää AHA-, BHA-ja PHA-happojen käytöstä täällä.

 • AHA-happo, kuten esimerkiksi maitohappo, mantelihappo ja glykolihappo, auttaa tehostamaan ihon solujen uusiutumista, millä on ihon ikääntymistä ehkäisevä vaikutus siten, että se tekee ihon juonteista vähemmän erottuvat ja himmentää pigmenttimuutoksia. AHA-happo on pääsääntöisesti kaikkein tehokkain happo, ja se ei ole paras ensisijainen valinta, jos sinulla on herkkä iho.

 • BHA-happo tai salisyylihappo, joksi sitä myös kutsutaan, voi supistaa ihohuokosia ja poistaa talia, mikä tekee siitä hyvän valinnan rasvaiselle ja/tai akneen taipuvaiselle iholle. BHA-hapolla on myös ihon soluja uudistava vaikutus, mikä tarkoittaa, että sillä on myös ihon ikääntymistä ehkäisevä vaikutus siten, että se vähentää hienoja juonteita ja ryppyjä sekä himmentää pigmenttimuutoksia.

 • PHA-happo koostuu suuremmista molekyyleistä kuin AHA- ja BHA-happo, mikä tarkoittaa, että se toimii hitaammin iholla ja että sillä ei ole niin voimakas kuoriva vaikutus kuin AHA- ja BHA-hapolla. Tämän takia PHA-happo on täydellinen valinta sinulle, jolla on herkkä iho tai joka et ole tottunut käyttämään happoja ihonhoidossa. PHA-happo sitoo myös kosteutta ihoon ja suojaa ihon kollageenia hajoamiselta.

 • Askorbiinihappo on C-vitamiinin dokumentoiduin muoto, ja se vaikuttaa pigmenttimuutoksiin, tasoittaa ihon sävyä ja antaa iholle ihanaa hehkua. C-vitamiinia on saatavana myös muissa muodoissa, ja sillä voi olla sekä voimakas kuoriva vaikutus että miedompi kuoriva vaikutus. Askorbiinihapon käyttö yhdessä UV-suojan kanssa on erinomainen idea, koska ainesosat tehostavat toisiaan ja suojaavat ihoasi vielä paremmin auringolta.

 • Vinkki: Hyaluronihappo ei ole nimestään huolimatta lainkaan happo, eikä sillä ole myöskään kuorivaa vaikutusta. Hyaluronihapon supervoima on se, että se on ilmiömäinen sitomaan kosteutta ihoon, mikä tekee siitä kosteuttavan (ja lähes korvaamattoman!) ainesosan, joka sopii kaikille ihotyypeille – jopa kaikkein herkimmille.

Miksi minun pitäisi käyttää happoja ihonhoidossa?

Ihonhoitotuotteisiin sisältyvillä hapoilla on kuoriva vaikutus, mikä tarkoittaa, että ne poistavat ihon pinnalla olevia ja hilseileviä vanhoja ja kuivia ihosoluja. Iho, jolla ei yleensä käytetä kuorivia tuotteita, näyttää usein hieman harmaalta ja elottomalta, kun taas äskettäin kuorittu iho näyttää kirkkaammalta ja hyvinvoivammalta usein myös siten, että mukavana bonuksena on ihon ihana hehku. Toinen hyvä syy kuorivien happojen käyttöön on se, että kuivat ja kuolleet ihosolut tukkivat ihoa, mikä tarkoittaa, että muiden ihonhoitotuotteiden on vaikeampi imeytyä syvälle ihoon ja vaikuttaa halutulla tavalla. Jos haluat tehostaa ihonhoitorutiiniasi, saada tasaisemman ja kirkkaamman ihon sävyn, estää näppylöitä kasvamasta suuremmiksi tai torjua hienoja juonteita ja pigmenttimuutoksia, ihonhoitotuotteet, joissa on hyödynnetty happoja, ovat tuotteita, joita sinun kannattaa tarkastella hieman lähemmin.

Voinko käyttää happoja ja viettää aikaa auringossa?

Kyllä, jos olet varovainen ja käytät UV-suojaa. Koska sekä AHA-hapolla, BHA-hapolla että PHA-hapolla on kuoriva vaikutus ihon uloimpaan kerrokseen, ne tekevät ihostasi herkemmän UV-valolle ja on olemassa kohonnut riski siitä, että ihosi sekä palaa auringossa että siihen kehittyy auringon aiheuttamia vaurioita. UV-suojan käyttö on aina tärkeää, mutta jos käytät ihonhoitotuotteita, joissa on hyödynnetty happoja, on toisin sanoen erityisen tärkeää huolehtia siitä, että levität ihollesi ihonhoitotuotteita, joissa on korkea UV-suoja. Mitä korkeampi aurinkosuojakerroin (SPF), sitä parempi. Jos tiedät, että aiot viettää paljon aikaa auringossa, on hyvä idea käyttää happoja vain illalla ja pitää niiden käytöstä taukoa aamurutiinissasi. Voit myös päättää laittaa hapot kokonaan syrjään kesällä (tai aina, kun olet lähdössä aurinkolomalle!) ja käyttää sen sijaan mietoa entsyymikuorintaa kuivan ja hilseilevän ihon parantamiseksi. Muista kuitenkin, että jopa hellävaraisempi kuorinta tekee ihostasi herkemmän auringonvaloll.Jos jatkat happojen käyttöä niin, että ne kuuluvat ihonhoitorutiiniisi kesällä, mutta et käytä UV-suojaa, on suuri vaara siitä, että ihosi sekä palaa auringossa että siihen kehittyy auringon aiheuttamia vaurioita hienojen juonteiden ja pigmenttimuutosten muodossa. Ja sinä! Vaikka happojen käyttö ei kuuluisi ihonhoitorutiiniisi, on hyvä ja elintärkeä idea käyttää aurinkovoidetta, kun vietät paljon aikaa auringossa.

Miten voin käyttää happoja turvallisesti auringossa?

Käytitpä sitten happoja ihonhoidossa tai et, on erityisen tärkeää, että levität ihollesi säännöllisesti korkean suojakertoimen UV-suojaa kesällä, jolloin vietämme erityisen paljon aikaa auringossa ja ihomme myös altistuu erityisen paljon auringolle, kun käytämme ohuita kesävaatteita ja uimavaatteita. Muista myös, että käyttämäsi aurinkovoiteen suoja heikkenee päivän aikana ja tuotetta on levitettävä uudelleen noin kahden tunnin välein, jotta voit suojata ihoasi parhaalla mahdollisella tavalla. Aina kun hikoilet, käyt uimassa tai kuivaat ihoasi pyyhkeellä, sinun on myös levitettävä aurinkovoidetta iholle uudelleen. Mitä ihollesi oikeastaan tapahtuu, kun aurinko paistaa siihen? Kun UV-säteet osuvat ihoon, alkaa prosessi, jossa ihon suojakerros vahingoittuu hitaasti mutta varmasti, mikä johtaa sekä ihon ruskettumiseen että ikääntymisen merkkeihin, kuten hienoihin juonteisiin ja pigmenttimuutoksiin. Happojen käyttö ihon kuorintaan voi myös vaikuttaa negatiivisesti ihon suojakerrokseen. Siksi ihonhoitotuotteet, jotka sisältävät ihon suojakerrosta vahvistavia ainesosia, täydentävät tuotteitasi täydellisesti, kun vietät paljon aikaa auringossa ja myös happojen käyttö kuuluu ihonhoitorutiiniisi. Kiinnitä huomiota esimerkiksi keramideihin, hyödyllisiin rasvahappoihin ja skvalaaniin. Myös niasiiniamidi on hyvä ainesosa, koska se vahvistaa ihon suojakerrosta, lievittää ihossa olevia tulehduksia ja auttaa sekä torjumaan että lievittämään auringon ihoon aiheuttamia vaurioita. Voit myös käyttää UV-suojaasi yhdessä askorbiinihappoa sisältävän ihonhoitotuotteen kanssa, jolloin UV-suojastasi tulee vielä parempi. Entä hyaluronihappo, jonka mainitsimme aiemmin ja joka nimestään huolimatta ei ole lainkaan happo? Tämä tähtiainesosa on enemmän tai vähemmän pakollinen, jos käytät happoja ja/tai vietät paljon aikaa auringossa, koska hyaluronihappo auttaa sekä palauttamaan kosteuden ihoon että säilyttämään kosteuden iholla. Lyhyesti sanottuna voit käyttää happoja kesällä, mutta kannattaa käyttää niitä vain osana iltarutiiniasi ja olla myös erityisen tarkka (säännöllisen) aurinkovoiteen käytön kanssa. Kesä voi olla lyhyt, mutta iho muistaa kaiken. Onnea matkaan!

1
Jaa
Therése Hallberg, Kauneustoimittaja

Therése Hallberg työskentelee Digital Content Editorina ja kirjoittaa artikkeleita sekä KICKS-verkkosivulle että KICKS Magazineen. Hän on työskennellyt kauneustoimittajana vuodesta 2006. Hän on opiskellut journalismia Lundin ja Tukholman yliopistossa. Lue lisää Therésestä LinkedInistä.

Lue lisää

KICKS Club: pisteitä kaikista ostoksistasi

Jäsenenä hemmottelemme sinua monilla mahtavilla eduilla!

Kotiintoimitus ovelle

Tilaa pakettisi suoraan kotiovellesi.

Asiantuntijaneuvontaa

Verkossa saat asiantuntevaa neuvontaa koulutetuilta kauneuseksperteiltämme.

KICKS Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja ota selvää uusimmista tarjouksista ja trendeistä.

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2023Asiakaspalvelu puh. 09-3489331