Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.
  • Ilmainen toimitus yli 29€
    Ilmainen toimitus yli 29€
  • Pisteitä kaikista ostoksista
    Pisteitä kaikista ostoksista
  • Kotiinkuljetus
    Kotiinkuljetus

Miten hoidan auringossa palanutta päänahkaani?

Aurinkoiset päivät voivat olla ihania – mutta mikään ei pilaa euforista kesätunnelmaa yhtä tehokkaasti kuin aristava, auringossa palanut päänahka. Onneksi pelastus on lähellä. KICKS neuvoo, miten suojaat hiuspohjaa auringonpaisteessa ja hoidat punoittavaa päänahkaa.

Aurinkosuoja on lämpiminä kesäpäivinä kaiken A ja O, kun aurinko on päättänyt porottaa. Olet saattanut levittää aurinkovoidetta tunnollisesti sekä vartalolle että kasvoille. Ei kuitenkaan pidä unohtaa, että myös päänahan iho altistuu auringolle niissä kohdissa, joissa hiukset eivät suojaa sitä. Joskus auringossa palanutta hiuspohjaa ei pysty välttämään, mutta useimmiten sitä voidaan ehkäistä oikeilla menetelmillä. Onneksi on olemassa tuotteita, joita voi käyttää, jos vahinko on jo tapahtunut. Pelastus muodostuu kosteutuksesta, viilennyksestä ja palautumisesta. Mitkä siis ovat parhaita hoitokeinoja palaneelle päänahalle?

Aloe vera -suihke viilentää

Viilentäviä ja rauhoittavia ainesosia sisältävä suihke on erityisen hyvä valinta, jos haluat lievittää auringon koettelemaa päänahkaa. Aloe vera on kasvi, joka tunnetaan lääkitsevistä ominaisuuksistaan ja jolla on lisäksi viilentävä vaikutus. Suihkuta aloe vera -suihketta hiuspohjaan, kun kirvely on pahimmillaan. Aloe veralla on myös kosteuttava vaikutus ihoon, mikä on hyödyllistä auringonpolttaman parantuessa. Käytä hajusteetonta suihketta, sillä hajuste voi ärsyttää auringon polttamaa ihoa.

Kosteuta after sun -naamiolla

Palanut päänahka on kivulias ja sen iho voi myös tuntua kuivalta. Pelastus on after sun -naamio, joka sopii käytettäväksi hiuspohjassa. After sun -tuotteilla on viilentävä vaikutus. Naamio myös kosteuttaa ja ravitsee hiuspohjaa, mikä on tärkeää auringonpolttaman ollessa pahimmillaan. Käytä after sun -tuotetta

Vaihda shampoota

Jos olet polttanut päänhakasi auringossa, kannattaa tarkistaa, mitä shampoota käytät. Et nimittäin halua käyttää shampoota, joka kuivattaa päänahkaa, kun auringonpolttama on pahimmillaan. Käytä hellävaraista shampoota, mieluiten ilman sulfiitteja, joilla on taipumus kuivattaa hiuspohjaa. Valitse ravitseva ja kosteuttava tuote.

Vältä kuorivia tuotteita

Jos olet äskettäin polttanut päänahkasi, älä käytä muutamaan päivään lämpötyökaluja tai kuorivia hiustuotteita. Hiuspohja tarvitsee aikaa palautuakseen. Kannattaa siis suosia viilentäviä ja kosteuttavia tuotteita mahdollisesti päänahkaa ärsyttävien vaihtoehtojen sijaan. Kun päänahka on parantunut, voit alkaa käyttää hiustenkuivaajaa ja kuorinta-ainetta uudelleen tavalliseen tapaan.

3 tapaa suojata päänahkaa auringossa

Monissa tapauksissa vahinkoja on helpompi ehkäistä kuin korjata. Tämä koskee erityisesti auringon aiheuttamia vaurioita. Vaikka palanut iho parantuu aikanaan, suojautuminen on tärkeä keino ehkäistä syöpää, pigmenttimuutoksia, ihon ikääntymistä ja tietenkin auringonpolttamia. Näin suojaat päänahkaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Käytä päänahalle sopivaa aurinkosuojaa

Aurinkosuojan avulla voit nauttia auringon ihanista säteistä polttamatta itseäsi. Valittavana on monia erilaisia vaihtoehtoja. Levitä päänahkaan sopivaa aurinkosuojaa noin 30 minuuttia ennen aurinkoon menoa ja lisää tuotetta joka toinen tunti parhaan tehon saavuttamiseksi. Näin päänahka pysyy suojassa.

Hakeudu varjoon

Varjo on oikea paikka sekä sinulle että päänahallesi erityisesti silloin, kun auringon säteet ovat voimakkaimmillaan klo 11–15. Jos olet rannalla, valitse paikka aurinkovarjon alta, jos et halua polttaa päänahkaasi auringossa. Muuten voit istua puun alle tai muuhun viileään ja varjoisaan paikkaan.

Hattu päähän

Laajalla lierillä varustettu hattu on yksi parhaista suojista, joita voit käyttää, jotta et vahingoittaisi päänahkaa voimakkaassa kesäauringossa. Lisäksi sen suojaa kasvoja ja hiuksia. Hattu sopii erinomaisesti sekä rannalle että kaupungille. Käytä sitä rannalla, kun aurinko on voimakkaimmillaan tai kun kuljet kaupungilla.

Lue lisää

KICKS Club: pisteitä kaikista ostoksistasi

Jäsenenä hemmottelemme sinua monilla mahtavilla eduilla!

Kotiintoimitus ovelle

Tilaa pakettisi suoraan kotiovellesi.

Asiantuntijaneuvontaa

Verkossa saat asiantuntevaa neuvontaa koulutetuilta kauneuseksperteiltämme.

KICKS Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja ota selvää uusimmista tarjouksista ja trendeistä.

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2022Asiakaspalvelu puh. 09-3489331