Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.
  • Ilmainen toimitus yli 29€
    Ilmainen toimitus yli 29€
  • Pisteitä kaikista ostoksista
    Pisteitä kaikista ostoksista
  • Kotiinkuljetus
    Kotiinkuljetus

Juuri nyt! Tuplapisteet Conscius-kategoriamme suosituimmista brändeistä!

Curly girl – toimi näin!

Monet kiharatukkaiset ja taipuisan hiustyypin omaavat kaipaavat usein erilaisia hiustenhoitomenetelmiä ja -tuotteita kuin suoratukkaiset. Tästä syystä maailmalla tunnettu Curly Girl -metodi on Suomessakin noussut suureen suosioon ja saaneet monet kiinnostumaan tästä hiustenhoitomenetelmästä, jonka tavoitteena on välttää kuivattavia ainesosia, sulfaatteja, silikoneja ja tiettyjä alkoholeja. Pesemällä hiuksesi muulla kuin tavallisella sampoolla tai käyttämällä erityisesti hyväksyttyjä tuotteita hiuksesi voivat tulla sekä kauniimmiksi että tuntua terveemmiltä. Mikä on curly girl -metodi ja mitä tuotteita alkuun pääsemiseksi tarvitaan? KICKS opastaa.

Mikä on curly girl?

Curly girl -metodin lähtökohtana on, että hiusten pesussa ei käytetä sampoota. Sen sijaan käytetään hoitoainetta tai muita, erityisesti hyväksyttyjä hiustenhoitotuotteita. Curly girl -metodista käytetään myös nimitystä hoitoainemetodi tai no poo, joka on lyhenne englannin kielen sanoista no schampo. Curly girlistä on tullut suosittu metodi viime vuosina, ja sillä on paljon seuraajia, varsinkin verkossa. Syitä siihen, miksi niin monet ovat ryhtyneet noudattamaan curly girl -metodia, on useita. Osa haluaa välttää monien sampoiden sisältämiä sulfaatteja (palaamme niihin myöhemmin), ja toiset ehkä haluavat mahdollisimman yksinkertaisen hiustenhoitorutiinin. Ne, jotka pitävät curly girl -metodista ja noudattavat sitä, ovat usein sitä mieltä, että heidän hiuksensa ja hiuspohjansa sekä tuntuvat että näyttävät paremmilta ilman sampoota. Monet kokevat myös, että hiuksiin tulee erityistä ilmavuutta ja että säännöllisten hiustenpesujen ja muotoilutuotteiden tarve vähenee.

Miten pesen hiukseni curly girl -metodin mukaisesti?

Jos haluat kokeilla curly girl -metodia, on olemassa useita erilaisia tapoja pestä hiukset. Yleisin tapa on pestä hiukset hoitoaineella, mutta käytössä on myös muita aineita, kuten kookosöljy, ruokasooda, omenasiiderietikka tai vain tavallinen vesi. Jos haluat pestä hiuksesi hoitoaineella, hyvä vinkki on käyttää kahta erilaista, joista toisen koostumus on hieman ohuempi ja toisen hieman paksumpi. Ohuempi hoitoaine sopii erinomaisesti hiuspohjalle ja hiustyveen, koska sillä ei ole yhtä latistavaa vaikutusta kuin paksummalla koostumuksella. Toisaalta paksummalla hoitoaineella on usein hieman enemmän hoitavia ominaisuuksia ja siksi se sopii hyvin hiusten pituuksiin. Verkossa on iso curly girl -yhteisö, ja esimerkiksi keskusteluryhmistä löytyy paljon lisää puhdistusvinkkejä.

Mitä hyväksyttyjä tuotteita minun pitäisi käyttää, jos haluan noudattaa curly girl -metodia?

Ensinnäkin on hylättävä sampoo ja muut sulfaatteja sisältävät hiustenhoitotuotteet. Sulfaatit ovat ainesosa, jota esiintyy monissa, mutta ei läheskään kaikissa hiustenhoitotuotteissa. Sulfaateilla on rasvaa liuottavia ominaisuuksia, jotka pesevät syvältä, mutta samalla ne kuivattavat sekä hiuksia että hiuspohjaa. Jos haluat välttää sulfaatteja hiustenhoidossa, se on melko helppoa, koska yhä useammat hiustenhoitomerkit ovat lopettaneet ainesosan käytön tuotteissaan. Jos hiustenhoitotuotteesi sisältää sulfaattia, se on mainittu selvästi ainesosaluettelossa. Etsi esimerkiksi seuraavia nimiä: sodium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate, natriumlaurylsulfat, SLS ja SLES. Muita ainesosia, joita curly girl -metodissa ei hyväksytä, ovat mineraaliöljyt, silikonit ja alkoholit, joilla on kuivattavia ominaisuuksia. Silikonien nimenä on usein dimethicone, cyclomethicone, ceteraryl methicone tai muu -cone-päätteinen nimi.

Voinko noudattaa curly girl -metodia, jos minulla on suorat tai lyhyet hiukset?

Totta kai! Sampoon käyttämättä jättäminen ja hiusten pesu hoitoaineella ei vaikuta haitallisesti hiuksiisi, joten jos curly girl kiinnostaa, sen kuin aloitat. Jos sinulla on herkkä iho, saat helposti ihottuman tai ekseeman tai sinulla on suuria ongelmia hiuspohjan kanssa, on hyvä kysyä ensin neuvoa lääkäriltä tai ihoterapeutilta ennen aloittamista. Kun curly girl -metodin noudattaminen aloitetaan, on hyvin yleistä, että hiukset alkavat tuntua tavallista rasvaisemmilta. Tämä on täysin normaali reaktio, joka johtuu siitä, että hiukset ja hiuspohja alkavat sopeutua elämään ilman sampoota. Valitettavasti tämä reaktio voi kestää muutaman viikon, joten kärsivällisyyttä tarvitaan. On tärkeää muistaa, että läheskään kaikki hiustyypit eivät pidä curly girl -metodista. Poikkeuksia tietysti on, mutta yleensä positiivisimman muutoksen curly girlin myötä kokevat hiukset, jotka ovat paksut, karheat ja/tai kiharat. Ne alkavat jonkin ajan kuluttua tuntua huomattavasti pehmeämmiltä ja vähemmän pörröisiltä. Lyhyille, ohuille, hennoille ja suorille hiuksille, jotka rasvoittuvat nopeasti, curly girl voi olla todellinen haaste ja epäonnistunut kokeilu. Mutta! Totta kai tällaisissakin hiuksissa voi tapahtua positiivisia muutoksia. Jos olet kiinnostunut curly girlistä, anna mennä vain (äläkä unohda kärsivällisyyttä). Onnea matkaan!

Lue lisää

KICKS Club: pisteitä kaikista ostoksistasi

Jäsenenä hemmottelemme sinua monilla mahtavilla eduilla!

Kotiintoimitus ovelle

Tilaa pakettisi suoraan kotiovellesi.

Asiantuntijaneuvontaa

Verkossa saat asiantuntevaa neuvontaa koulutetuilta kauneuseksperteiltämme.

KICKS Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja ota selvää uusimmista tarjouksista ja trendeistä.

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2022Asiakaspalvelu puh. 09-3489331