Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.
  • Ilmainen toimitus yli 29€
    Ilmainen toimitus yli 29€
  • Pisteitä kaikista ostoksista
    Pisteitä kaikista ostoksista
  • Kotiinkuljetus
    Kotiinkuljetus

11 vinkkiä kuiville hiuksille

Onko sinulla kuivat hiusten latvat tai kuiva päänahka? Björn Axénin parturi-kampaaja ja toimitusjohtaja Johan Hellström antaa parhaat ammattilaisvinkit kuivien tai vahingoittuneiden hiusten hoitoon.

1. Noudata kolmivaiheista rutiinia

Parasta kuiville hiuksille, kuten useimmille hiustyypeille, on kolmivaiheinen hiusrutiini. Shampoopesu on ensimmäinen vaihe, kosteutus hoitoaineella on toinen vaihe ja uudelleenrakentaminen hiusnaamiolla on kolmas vaihe. Käytä hoitoainetta aina sekä hiuspohjassa että hiusten pituuksissa ja käytä naamiota vähintään kerran viikossa. Se tekee hiuksistasi vahvemmat, eivätkä ne vaurioidu yhtä helposti.

2. Huolehdi kuivista kiharoista

Sinulla on kuivat hiukset ja kuivat hiusten latvat joko luonnostaan tai kosteuden hiuksissa säilyttävä hiusvaippa on vaurioitunut esimerkiksi kemiallisten käsittelyiden tai kuumakäsittelyn vuoksi. Kiharat hiukset ovat luonnostaan kuivemmat. Kun ne kuivuvat liikaa, hiusten latvat usein suoristuvat. Anna hiuksille runsaasti kosteutta ja käytä hiuksiin jätettäviä tuotteita säilyttämään kiharien hiuksien joustavuus.

3. Hiukset, jotka eivät koskaan kasva pitkiksi

Kun hiusten suomukerros vaurioituu, kosteus vuotaa niistä ulos. Jos vauriot tulevat liian suuriksi, hiusten latvat rikkoutuvat eivätkä hiukset enää kasva. Ne yksinkertaisesti kuluvat jatkuvasti. Eri hiuksiin on myös ohjelmoitu erilainen kasvusykli. Jotkut hiukset pysyvät vain kaksi vuotta ennen kuin ne irtoavat, kun taas toisilla on jopa viidentoista vuoden sykli. Jos hiustesi kasvusykli on lyhyt, ne eivät koskaan kasva todella pitkiksi.

4. Vaihda hiusnaamioon

Shampoo avaa hiusten suomukerroksen niin, että siitä tulee todella puhdas. Hoitoaine sulkee suomukerrokset hyvin nopeasti, jotta kosteus jää hiuksiin. Hiusnaamio sulkee sen sijaan suomukerrokset hitaasti, jotta kosteus, ravintoaineet ja proteiinit imeytyvät hiuksiin tehokkaammin. Vaihda hoitoaine naamioon, jos hiuksesi ovat erittäin vaurioituneet, jolloin hiukset saavat mahdollisimman paljon kosteutta.

5. Hoitoaine hiusnaamion jälkeen

Koska sekä hoitoaine että naamio sulkevat suomukerrokset, sinun ei tarvitse käyttää molempia tuotteita saman pesun aikana. Jos hoitoainetta tulee käyttää hiuskuurin jälkeen, siitä on maininta pakkauksessa. Joidenkin proteiininaamioiden jälkeen on hyvä käyttää hoitoainetta viimeisenä vaiheena.

6. Pääse eroon hiusten sähköisyydestä

Talvella kaikki hiustyypit muuttuvat kuivemmiksi. Lämmitetty sisäilma ja alhainen ilmankosteus kuivattavat hiuksia ja tekevät niistä sähköiset. Hiukset sisältävät yleensä noin kolme prosenttia kosteutta. Kun kosteuden osuus on sitä alhaisempi, hiukset muuttuvat sähköisiksi ja niitä voi myös olla vaikea muotoilla. Valitse shampoo ja hoitoaine, jotka säilyttävät kosteuden ja antavat kosteutta. Naamiot ovat myös erityisen tärkeitä ongelman ratkaisemiseksi. Jopa kevyempi öljy tai hiuksiin jätettävä hoitoaine auttavat kosteuttamaan hiukset kunnolla.

7. Pidä huolta hiusten latvoista

Kaksihaaraisia ei ole mahdollista korjata. Kun latvat ovat rikkoutuneet, niitä ei voi korjata, vaan ne on leikattava. Naamioiden ja hiusöljyjen avulla voit kuitenkin estää niitä kulumasta vielä enemmän. Pidä hyvää huolta hiuksistasi ennen vaurioiden syntymistä.

8. Leikkaa latvat

Hiuksia on leikattava säännöllisesti, jotta latvat pysyvät terveinä. Jos hiuksesi ovat vahvat, kolmen kuukauden välein voi riittää. Mutta jos hiukset ovat ohuet tai vaurioituneet, niitä on leikattava usein kaksihaaraisten välttämiseksi.

9. Pääse eroon kuivasta hiuspohjasta

Kuiva hiuspohja on hyvin yleinen ongelma, mutta sen ei tarvitse merkitä hilsettä. Jos hiuspohjasi kutiaa, se on kuiva ja silloin hilseshampoo ei auta. Jos sinulla on kuitenkin hilseilevä päänahka, joka ei kutise, hilseshampoo on oikea valinta. Kuiva hiuspohja tarvitsee sen sijaan ravintoa ja kosteutta. Käytä aina hiuspohjan hoitoainetta, jotta vältät sen kuivumisen.

10. Et tarvitse sulfaatitonta

Sulfaatit eivät ole huonoja hiuksillesi tai hiuspohjallesi. Se on puhdistava, mieto ainesosa, jota on shampoossa. Vahvat sulfaatit, joita löytyy esimerkiksi astianpesuaineesta, ovat haitallisia hiuksille. Mutta hiuksille ei tarvitse valita sulfaatittomia hiustuotteita.

11. Käsittele märkiä hiuksia varoen

Kun hiukset ovat märät tai vaurioituneet, ne ovat joustavampia ja irtoavat helpommin. Ole siksi varovainen, kun selvität hiuksia pesun jälkeen. Käytä hiusharjaa, joka ei kuluta hiuksia tarpeettomasti. Niin sanotun wet hair -hiusharjan piikit ovat pehmeitä ja kaikki harjakset liikkuvat, jolloin se ei revi hiuksia.

Lue lisää:

Lue lisää

KICKS Club: pisteitä kaikista ostoksistasi

Jäsenenä hemmottelemme sinua monilla mahtavilla eduilla!

Kotiintoimitus ovelle

Tilaa pakettisi suoraan kotiovellesi.

Asiantuntijaneuvontaa

Verkossa saat asiantuntevaa neuvontaa koulutetuilta kauneuseksperteiltämme.

KICKS Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja ota selvää uusimmista tarjouksista ja trendeistä.

KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2022Asiakaspalvelu puh. 09-3489331