Perusteellinen opas: näin puhdistat meikkisiveltimet - KICKS
Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.
 • Ilmainen toimitus yli 29€
  Ilmainen toimitus yli 29€
 • Pisteitä kaikista ostoksista
  Pisteitä kaikista ostoksista
 • Kotiinkuljetus
  Kotiinkuljetus
Perusteellinen opas: näin puhdistat meikkisiveltimesi!

Perusteellinen opas: näin puhdistat meikkisiveltimesi!

Likaiset meikkisiveltimet eivät ole vain kasvualusta vanhoille meikeille ja bakteereille, vaan lika myös heikentää meikkauksen lopputulosta. Siksi on tärkeää puhdistaa meikkisiveltimet säännöllisesti! KICKS opastaa.
Jaa

Miksi meikkisiveltimet pitää puhdistaa?

Et ehkä tule kovin usein ajatelleeksi sitä tosiasiaa, että meikkisiveltimesi ovat todennäköisesti täynnä likaa, bakteereja ja pölyä – ehkä jopa sieniä – ja juuri tälläkin hetkellä. Huh huh! Paitsi että se kuulostaa ällöttävältä, likaisten ja epähygieenisten meikkisiveltimien seurauksena myös meikkauksesi lopputulos on oikeasti huonompi. Koska likaisten meikkisiveltimien harjakset ovat jo täynnä vanhoja meikkijäämiä, muuta likaa ja pölyä, uusien pigmenttien on vaikea kiinnittyä, kun levität meikkiä. Tämä tarkoittaa sitä, että poskipuna, meikkivoide tai luomiväri on kaikkea muuta kuin täydellinen. Lisäksi meikkisiveltimien bakteerit ja lika voivat aiheuttaa kasvoille näppyjä ja ihottumaa. Mikä siis ratkaisuksi? Puhdista meikkisiveltimet säännöllisesti! Sen lisäksi, että se on hygieenistä ja tekee ihollesi suuren palveluksen, myös meikkauksesi lopputulos on parempi.

Miten meikkisiveltimet puhdistetaan?

Meikkisiveltimien säännöllinen pesu ei ainoastaan saa niitä tuntumaan raikkaammilta, vaan myös meikkisi näyttää paremmalta. Lisäksi meikkisiveltimien säännöllinen puhdistus pidentää niiden käyttöikää. Niin kutsuttu brush cleaner puhdistaa meikkisiveltimet hellävaraisesti mutta tehokkaasti liasta, bakteereista, vanhoista meikkijäämistä ja pölystä. Lue aina pakkauksen ohjeet ja noudata niitä, sillä ohjeissa kerrotaan, miten juuri kyseistä brush cleaneria pitää käyttää parhaan tuloksen saamiseksi. Jos sinulla ei ole kotona brush cleaneria, mieto saippua, hellävarainen kasvojenpuhdistusaine tai mieto sampoo voi toimia yhtä hyvin. Ole varovainen pestessäsi siveltimiä, jotta et vahingossa irrota niistä harjaksia.

Vaihe vaiheelta: paras tapa puhdistaa meikkisiveltimet

Oletko valmis saamaan hygieeniset meikkisiveltimet, joilla yllät huippusuorituksiin? Mahtavaa!

 • Vaihe 1: Vettä ja saippuaa
 • Vaihe 2: Hiero pyörein liikkein
 • Vaihe 3: Huuhtele ja toista
 • Vaihe 4: Purista pois ylimääräinen vesi
 • Vaihe 5: Kuivaa oikein

Vaihe 1: Vettä ja saippuaa

Aloita kostuttamalla meikkisivellin haalealla vedellä. Älä kastele siveltimen vartta ja harjaspään kantaosaa vedellä ja saippualla, sillä siveltimen harjakset on usein liimattu kiinni varteen. Jos liima joutuu kosketuksiin veden kanssa, se voi alkaa liueta, mikä voi saada harjakset irtoamaan siveltimestä.

Vaihe 2: Hiero pyörein liikkein

Levitä pisara puhdistustuotetta kämmenellesi ja hiero sitten meikkisiveltimen päätä kämmentä vasten pyörein liikkein.

Vaihe 3: Huuhtele ja toista

Huuhtele puhdistusaine pois haalealla vedellä ja toista sitten vaiheet 1–2, jotta varmasti pääset eroon liasta ja bakteereista.

Vaihe 4: Purista pois ylimääräinen vesi

Purista meikkisiveltimestä varovasti pois ylimääräinen vesi puhtaan froteepyyhkeen tai talouspaperin avulla (älä käytä wc-paperia, koska siitä voi jäädä muruja meikkisiveltimeen).

Vaihe 5: Kuivaa oikein

Tarkista, että meikkisiveltimen harjakset ovat normaalissa asennossa, ennen kuin asetat siveltimen puhtaalle froteepyyhkeelle. Anna meikkisiveltimien kuivua "ilmassa", eli laita ne pesualtaan tai pöytätason reunalle siten, että harjasosa menee reunan yli. Vältä kuivattamista tasaisella pinnalla, kuten pyyheliinan päällä, koska sen seurauksena voi alkaa muodostua hometta. Vältä myös kuivattamista pystyasennossa sivellintelineessä, koska vesi voi valua varteen ja aiheuttaa harjaksia kiinni pitävän liiman haurastumisen, minkä seurauksena harjakset alkavat irrota.

Kuinka usein meikkisiveltimet pitäisi puhdistaa?

Monet levittävät meikkiä meikkisiveltimillä joka päivä, mutta ovat huomattavasti huonompia puhdistamaan ne yhtä säännöllisesti. Jos haluat, että meikkisiveltimet tuntuvat hygieenisiltä, toimivat parhaalla mahdollisella tavalla ja pysyvät hyvinä mahdollisimman pitkään, yleisenä suosituksena on puhdistaa siveltimet noin kerran viikossa tai joka toinen viikko. Päivittäin käytettävät meikkisiveltimet, varsinkin pohjustustuotteisiin käytettävät, tulisi tietysti puhdistaa useammin kuin harvemmin käytettävät siveltimet.

Osta uusi siveltimien puhdistusaine KICKSiltä!

Oletko valmis aloittamaan meikkisiveltimien säännöllisen pesemisen ja saamaan kaupan päälle paremman lopputuloksen? KICKSiltä löydät brush cleaner ‑puhdistusaineita useilta tunnetuilta tuotemerkeiltä sekä suihkeena että geelinä. (Psst! Jos käytät mieluummin mietoa sampoota, hellävaraista kasvojenpuhdistusainetta tai mietoa saippuaa, löydät tietysti myös sellaisen meiltä). Vieraile verkkokaupassamme tai tervetuloa myymäläämme.

Jaa

Lue lisää

KICKS Club: pisteitä kaikista ostoksistasi

Jäsenenä hemmottelemme sinua monilla mahtavilla eduilla!

Kotiintoimitus ovelle

Tilaa pakettisi suoraan kotiovellesi.

Asiantuntijaneuvontaa

Verkossa saat asiantuntevaa neuvontaa koulutetuilta kauneuseksperteiltämme.

KICKS Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja ota selvää uusimmista tarjouksista ja trendeistä.

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2023Asiakaspalvelu puh. 09-3489331