Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.
  • Ilmainen toimitus yli 29€
    Ilmainen toimitus yli 29€
  • Pisteitä kaikista ostoksista
    Pisteitä kaikista ostoksista
  • Kotiinkuljetus
    Kotiinkuljetus

Hiusöljy – nopein tapa saada pehmeät ja kauniit hiukset

Hiusöljy muuttaa kuivat ja elottomat hiukset välittömästi pehmeiksi ja upeiksi. Miten hiusöljyä käytetään ja millainen öljy sopii parhaiten juuri sinun hiuksillesi? KICKS ottaa asiasta selvää.

Kuinka hiusöljyä käytetään?

Hiusöljy ei ainoastaan anna kosteutta ja kiiltoa kuiville hiuksille, vaan se voi myös vähentää pörröisyyttä, suojata lämpökulumiselta ja auttaa ehkäisemään hiuslatvojen haaroittumista. Hiusöljy tekee hiuksista pehmeämmät, ja sillä on myös vahvistavia ominaisuuksia, jotka saavat hiuksesi sekä tuntumaan että näyttämään terveemmiltä. Jotkin hiusöljyt toimivat lisäksi lämpösuojana ja voivat suojata jonkin verran myös UV-valolta. On makuasia, missä vaiheessa hiustenhoitorutiinia hiusöljyä käytetään. Voit esimerkiksi käyttää sitä kosteuttavana tehokuurina kosteisiin hiuksiin tai lisätä öljyn kuiviin hiuksiin muotoilun viimeisenä vaiheena. Hiusöljyä levitetään pääsääntöisesti hiusten pituuksiin, mutta on olemassa myös hiusöljyjä, joilla on erinomainen vaikutus kuivaan ja kutiavaan hiuspohjaan. Kannattaa aina lukea hiusöljyssä olevat ohjeet ja noudattaa niitä, jotta saat parhaan tuloksen juuri kyseisellä öljyllä.

Onko hiusöljyä pakko käyttää?

Ei tietenkään, vaikka hiusöljyn lisäämisestä hiustenhoitorutiiniin on vain hyötyä. Aivan kuten ihosi, myös hiuksesi tarvitsevat säännöllistä kosteutusta voidakseen hyvin ja näyttääkseen hyviltä. Vaikka karvatupet tuottavat luonnollisia öljyjä, se ei yleensä riitä kosteuttamaan hiuksia ja pitämään niitä terveinä. Syynä tähän on se, että kohtelemme hiuksia usein melko kovakouraisesti erilaisilla kemiallisilla käsittelyillä ja lämpimillä muotoiluraudoilla. Tällöin hiuspohjan luonnollinen öljy ei riitä, ja hiukset tuntuvat kuivemmilta ja elottomammilta. Hiusöljy täydentää siis loistavasti omia luonnollisia hiusöljyjä. Hiusöljyllä saa suuren muutoksen nopeasti, ja se myös auttaa suojaamaan hiuksia tulevalta kulumiselta.

Levitetäänkö hiusöljyä märkiin vai kuiviin hiuksiin?

Tee niin kuin itse haluat! Hiusöljy nimittäin toimii hyvin sekä kosteissa että kuivissa hiuksissa. Annostele muutama tippa hiusöljyä kädellesi ja laita sitten kämmenet yhteen lämmittääksesi öljyä hieman. Hankaa tai hiero kämmeniä kevyesti yhteen ennen hiusöljyn levittämistä. Jos levität hiusöljyn kosteisiin hiuksiin, hiukset on helpompi kammata ja takut saa selvitettyä helpommin. Voit myös jättää hiusöljyn kosteisiin hiuksiin, jolloin se toimii tehokkaasti kosteuttavana hiushoitona. Huuhtele öljy pois noin kymmenen minuutin kuluttua, tai anna sen olla hiuksissa yön yli, valinta on sinun. Kosteissa hiuksissa hiusöljyllä voi olla myös lämpösuojaominaisuuksia, jos haluat föönata hiukset tai muotoilla ne suoristusraudalla tai kihartimella. Kuiviin hiuksiin levitettäessä hiusöljyllä on välitön vaikutus, sillä se tekee hiuksista pehmeämmät ja kiiltävämmät, ja ne tuntuvat vähemmän kuivilta ja vähemmän pörröisiltä. Voit myös kuljettaa hiusöljyä mukanasi ja tarvittaessa parantaa pehmentävää ja kiiltoa lisäävää vaikutusta päivän aikana. Psst! Jos ulkona on kosteaa, hiusöljyn säännöllinen käyttö voi olla todella hyödyllistä, sillä se taltuttaa ja ehkäisee ei-toivottua pörröisyyttä.

Näin valitset hiuksillesi sopivan hiusöljyn

Erilaiset hiusöljyt sopivat eri tavoin erilaisille hiuksille ja erilaisiin tarpeisiin, koska öljyissä on oikeasti eroja. Joillakin öljyillä on paksumpi koostumus, ja ne sopivat paremmin paksuihin kampauksiin ja karheammille hiuksille. Kevyemmät öljyt ovat pääsääntöisesti parempi valinta ohuille hiuksille, koska ne eivät latista hiuksia niin paljon kuin paksu öljy. Koska erilaisia hiusöljyjä on niin paljon, kannattaa valita vaihtoehto, joka on tarkoitettu erityisesti sinun hiustyypillesi ja sinun hiustesi tarpeisiin. Lue siksi huolellisesti hiusöljystä, mille hiustyypille se on tarkoitettu – esimerkiksi paksuille, kuiville tai kemiallisesti käsitellyille hiuksille – ja millaisia vaikutuksia sillä on hiuksiin, eli antaako se vaikkapa kiiltoa tai kosteutta vai suojaako se lämmöltä.

Näin vältät yleiset hiusöljyihin liittyvät virheet

Hiusöljyn käyttö on helppoa kuin mikä, mutta jos käytät sitä väärin, tulos voi olla kaikkea muuta kuin kiiltävä. Tässä on kolme yleistä virhettä ja ohjeet niiden välttämiseen.

Et viitsi lukea hiusöljyssä olevaa tekstiä

Hiusöljyjen välillä on oikeasti eroja. Jos käytät hiusöljyä, joka ei sovi hiustyypillesi tai hiustesi tarpeisiin, tulos ei ole hitti vaan huti. Paksut ja karheat hiukset eivät muutu pehmeiksi ja joustaviksi liian kevyellä hiusöljyllä, ja ohuet hiukset puolestaan tuntuvat raskailta ja rasvaisilta, jos niihin levitetään aivan liian paksua hiusöljyä. Ota tavaksi lukea aina ensin etiketti ja käyttää tuotetta vasta sen jälkeen.

Levität liikaa hiusöljyä

Jos sinulla on todella kuivat ja elottomat hiukset, voi tuntua houkuttelevalta idealta levittää hiusöljyä oikein runsaasti. Kultainen keskitie on paras, sillä liian suuri määrä hiusöljyä voi latistaa hiuksia ja saada ne tarttumaan yhteen. Aloita levittämällä muutama herneen kokoinen tippa. Jos hiuksesi tarvitset enemmän öljyä, voit lisätä useita tippoja, yhden tai muutaman kerrallaan.

Levität hiusöljyä liian lähelle hiuspohjaa tai hiuspohjaan

Osa hiusöljyistä on tarkoitettu levitettäväksi hiuspohjaan, mutta eivät läheskään kaikki. Yleensä hiusöljy on tarkoitettu levitettäväksi yksinomaan hiusten pituuksiin, ja se on pidettävä kaukana päänahasta. Hyvä vinkki on aloittaa hiusöljyn levittäminen suunnilleen korvien korkeudelta, josta siirrytään alaspäin. Jos satut laittamaan hiuspohjaasi tai sen lähelle hiusöljyä, jota ei ole tarkoitettu päänahalle, on suuri riski, että hiuksesi näyttävät rasvaisilta ja likaisilta. Mikä siis ratkaisuksi? Parasta on mennä suihkuun ja pestä hiukset. Eikö aika riitä? Voit yrittää poistaa ylimääräisen öljyn imupaperilla tai suihkuttamalla hiuksiin kuivasampoota, mutta valmistaudu siihen, että tulos ei ehkä ole kaikkein paras. Voit myös sitoa hiukset taakse tiukaksi, tyylikkääksi ponnariksi. Eikö mikään auta? Harmillista. Valitettavasti joudut peittämään koko surkeuden lippalakilla tai hatulla, kunnes ehdit tarttua sampoopulloon.

Lue lisää

KICKS Club: pisteitä kaikista ostoksistasi

Jäsenenä hemmottelemme sinua monilla mahtavilla eduilla!

Kotiintoimitus ovelle

Tilaa pakettisi suoraan kotiovellesi.

Asiantuntijaneuvontaa

Verkossa saat asiantuntevaa neuvontaa koulutetuilta kauneuseksperteiltämme.

KICKS Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja ota selvää uusimmista tarjouksista ja trendeistä.

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2022Asiakaspalvelu puh. 09-3489331