Totta vai tarua? 10 yleistä myyttiä ihonhoidosta - KICKS
 • Ilmainen toimitus yli 29€
  Ilmainen toimitus yli 29€
 • Pisteitä kaikista ostoksista
  Pisteitä kaikista ostoksista
 • Kotiinkuljetus
  Kotiinkuljetus

Tuote lisättiin ostoskoriin

Henkilökohtainen tarjous ei ole aktivoitu
Voimassa viimeistään

Totta vai tarua? 10 yleistä myyttiä ihonhoidosta

Kurkkua silmien päälle tai hammastahnaa finneihin? Kurkku toki viilentää ja hammastahna voi kuivattaa epäpuhtauksia, mutta pidemmän päälle kumpikaan ei tee ihmeitä. Vinkkien viidakkoon on helppo eksyä ja voi olla vaikea tietää, mikä on totta kaikesta tarjolla olevasta informaatiosta. Nyt avaamme muutamia tavallisimpia ihonhoidon myyttejä!
Jaa
 1. Voit kosteuttaa ihoasi juomalla vettä
  Veden juonti on terveellistä, ja hyvä nestetaso saa sekä kehon että ihon voimaan hyvin. Voit nähdä vedenjuonnin vaikuttavan ihoosi kuitenkin ainoastaan silloin, kun kehossasi on nestevaje. Ihosi tarvitsee kosteutta ulkoisesti ja ihon suojakerroksen tulee toimia kunnolla, jotta kosteus ei pääsisi haihtumaan. Kosteuttavat seerumit ja voiteet auttavat optimaalisen kosteustasapainon saavuttamisessa.

 2. Rasvoittuvalle iholle tulee käyttää kuivattavia tuotteita
  Mikäli iho ei saa riittävästi kosteutusta, voi rasvoittuva iho tuottaa entistä enemmän talia kompensoidakseen tilannetta, tehden ihosta entistäkin rasvaisemman tuntuisen. Kaikki ihotyypit siis tarvitsevat kosteutusta.

 3. Valitse ihonhoitotuotteet ikäsi mukaan
  Ikä ei ole ihotyyppi. 50-vuotiaalla voi olla samoja iho-ongelmia, kuin 20-vuotiaallakin. Valitse siis ihonhoitotuotteet ihotyyppisi ja ihosi kunnon mukaisesti.

 4. Luonnolliset ainesosat ovat paras valinta iholle
  Tutkimuksissa ei ole voitu osoittaa luonnollisten tai luomuainesosien olevan parempia iholle. Puhtaat kasviuutteet voivat olla yhtä allergisoivia, kuin laboratoriossa tuotetutkin. Jokaisen iho on yksilöllinen, eikä yksi vaihtoehto sovi kaikille.

 5. En rusketu, jos käytän aurinkosuojaa
  Mikään aurinkosuoja ei estä UV-säteilyä 100% ja aurinkovoiteet suojaavat yleensä yhden kolmasosan verran UVB-säteilystä, joka vaikuttaa ihon pigmenttiin. Eli käyttämällä aurinkosuojaa voit silti ruskettua, mutta ruskettuminen saattaa kestää hieman kauemmin. Aurinkosuojaa kannattaa siis aina käyttää - riippumatta ihon omasta pigmentistä tai toiveista päivettymisen suhteen.

 6.  Kiristävä iho puhdistuksen jälkeen tarkoittaa, että iho on puhdistunut kunnolla
  Kiristävä tunne iholla kertoo, että iho on pintakuiva ja epätasapainoinen. Se ei ole merkki puhtaasta ihosta, joten valitsethan omalle ihotyypillesi sopivan puhdistustuotteen, joka ei kuivata ihoa.

 7. Suklaa ja pikaruoka aiheuttavat finnejä
  Tutkimuksissa ei ole voitu osoittaa, että suklaa tai pikaruoka itsessään aiheuttaisivat epäpuhtauksia. Suuri sokerimäärä sen sijaan voi aiheuttaa iholle tulehdustilan ja sitä kautta myös epäpuhtauksia. Ravinnon suhteen kannattaa kiinnittää huomiota sen sisältämään sokerimäärään.

 8. Ihonhoitotuotteita kannattaa vaihdella välillä, sillä iho tottuu samoihin tuotteisiin
  Jos sinulla on toimiva ihonhoitorutiini, ei sitä tarvitse muuttaa. Jos otat käyttöön uusia, aktiivisia raaka-aineita sisältäviä tuotteita, on niiden käyttö hyvä aloittaa vähitellen, jotta iho ehtii totutella.

 9. Mustat ihohuokoset ovat likaiset
  Mustapää on talista ja vanhoista ihosoluista tukkeutunut ihohuokonen. Sen tummuus ei liity ihon likaisuuteen, vaan hapelle altistuminen on saanut värin muuttumaan mustaksi. 

 10. Korkein pitoisuus aktiivista raaka-ainetta toimii aina parhaiten
  Raaka-aineiden pitoisuuden perusteella ei voida suoraan määritellä tuotetta tehokkaaksi tai omalle iholle sopivaksi. Miedot, korjaavat ja tasapainottavat tuotteet ovat yleisesti ottaen hyviä jokaisen ihon terveydelle ja päivittäiseen hoitoon. Korkeat pitoisuudet aktiivisia raaka-aineita voivat olla hyödyllisiä, kun hoidetaan tiettyjä iho-ongelmia, kuten pigmenttimuutoksia.

Ammattilaislaatuisen ihonhoidon suosikkeja

Jaa

Lue lisää

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2024