10 vinkkiä rasvaisille hiuksille - KICKS
Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.
  • Ilmainen toimitus yli 29€
    Ilmainen toimitus yli 29€
  • Pisteitä kaikista ostoksista
    Pisteitä kaikista ostoksista
  • Kotiinkuljetus
    Kotiinkuljetus

Morphe -20%! Voimassa 26.3 saakka, ainoastaan verkkokaupassa. 

10 vinkkiä rasvaisille hiuksille

Rasvoittuvatko hiuksesi nopeasti? Björn Axénin parturi-kampaaja ja toimitusjohtaja Johan Hellström antaa parhaat ammattilaisvinkit rasvaisten hiusten hoitoon.
Jaa

1. Hoida hiuspohjaa samalla tavalla kuin ihoasi

Hiuspohjassa on paljon talirauhasia, jotka tuottavat rasvaa, joka voitelee sekä hiuksiasi että hiuspohjaa. Hiusten nopea rasvoittuminen johtuu epätasapainoisesta talintuotannosta. Useimmiten ihmisillä, joiden hiuspohja on rasvainen, on myös rasvaisuuteen taipuvainen ihotyyppi. Jotta hiuksesi eivät rasvoittuisi heti pesun jälkeen tai jo yhdessä päivässä, niistä on huolehdittava oikeilla tuotteilla. Aivan kuten kasvojen rasvoittuvaa ihoa hoidettaessa, on tärkeää sekä puhdistaa perusteellisesti että kosteuttaa.

2. Käytä hoitoainetta

Älä käytä liian vahvaa shampoota, joka kuivattaa hiuspohjaa, äläkä koskaan jätä hoitoainetta väliin. Silloin talirauhaset tuottavat vielä enemmän rasvaa kompensoidakseen. Riskinä on rasvaisten hiusten lisäksi myös kuiva ja kutiava päänahka. Käyttämällä kosteuttavaa hoitoainetta pituuksiin ja hiuspohjaan voit sen sijaan vähentää rasvoittuvien hiusten ongelmia. Valitse mieluiten volyymia antava hoitoaine, joka ei tee hiuksistasi liian painavia ja litistyneitä.

3. Valitse oikeat tuotteet

Vältä öljyjä ja muita raskaampia hiustuotteita äläkä koskaan jätä hoitoainetta väliin. Suolavesisuihke pituuksiin on loistava tapa lisätä rakennetta ja vähentää hiusten rasvaisuuden tunnetta. Suolasuihkeen sisältämä suola auttaa tasapainottamaan talintuotantoa. Kuivashampoo auttaa pitämään juuri pestyjen hiusten tunnun pidempään, ja sitä voidaan käyttää heti pesun jälkeen.

4. Älä jätä shampoopesua väliin

Kuivashampoo on loistava tuote, jos hiuksesi rasvoittuvat nopeasti. Mutta älä jätä hiusten pesua väliin. Pese hiuksesi shampoolla vähintään kahdesti viikossa, jotta pääset eroon tuotejäämistä, jotka voivat muuten ärsyttää hiuspohjaa.

5. Käytä hoitoainetta hiuspohjaan

Hiuspohjan hoitoaine on tärkeä myös rasvoittuville hiuksille. Kosteuttavat ainesosat rauhoittavat talintuotantoa ja tekevät hiuksistasi vähemmän rasvoittuvat pitkällä aikavälillä. Valitse kevyt tai volyymia antava balsami, joka ei sisällä öljyjä.

6. Pese hoitoaineella

Pese hiukset hoitoaineella shampoon sijaan silloin tällöin, jos sinusta tuntuu, että sinun täytyy pestä hiuksesi joka päivä. Myös se puhdistaa hiukset, mutta hellävaraisemmin kuin shampoo, eikä se kiihdytä talintuotantoa.

7. Ei vain hoitoainemenetelmää

Hoitoaine sopii rasvaisille hiuksille, mutta shampoon korvaaminen täysin hoitoaineella ei ole suositeltavaa, sillä se voi lopulta saada hiukset tuntumaan likaisilta. Pese mielellään usein hoitoaineella, mutta käytä välillä shampoota saadaksesi raikkaamman tunteen. Älä unohda hoitoainetta hiuksiin pesun jälkeen.

8. Rasvainen hiuspohja ja kuivat latvat

Hoida hiuksiasi samalla tavalla kuin jos ne olisivat rasvoittuvat, mutta anna pituuksille ja latvoille lisäkosteutta heti shampoopesun jälkeen. Hiuksiin jätettävät tuotteet, kuten silotushoito, muotoiluvoide ja arganöljy auttavat ravitsemaan kuivia latvoja. Käytä myös hiusnaamioita säännöllisesti. Naamiot sopivat sekä rasvaiselle hiuspohjalle että kuiville latvoille.

9. Riippuvaisuus kuivashampoosta

Hyvistä tuotteista on helppo tulla riippuvaiseksi. Jos käytät kuivashampoota oikein, sen toistuva käyttö ei ole ongelma. Rasvoittuville hiuksille paras tapa on suihkuttaa pieni määrä kuivashampoota hiuksiin heti hiustenpesun jälkeen. Siten se pysyy puhtaana pidempään ilman tarvetta annostella liikaa. Muista myös valita hellävarainen tuote, niin voit käyttää sitä päivittäin. Liian suuri määrä kuivashampoota tai liian vahva kuivashampoo voivat aiheuttaa ongelmia hiuspohjaan. Tuotejäämiä kerääntyy ja ne voivat synnyttää bakteereja, jotka aiheuttavat kutinaa tai muita ongelmia. Pese hiuksesi vähintään kahdesti viikossa tuotejäämien välttämiseksi.

10. Kestäviä kampauksia

Rasvoittuvammat hiukset ovat usein ongelmallisia, koska ne ovat liukkaat ja vaikeasti muotoiltavat. Anna hiuksillesi rakennetta suolavesisuihkeella tai rakennevoiteella, jolloin kampaus on helpompi muotoilla. Ne saavat myös kampauksen pysymään paremmin.

Lue lisää:

Jaa

Lue lisää

KICKS Club: pisteitä kaikista ostoksistasi

Jäsenenä hemmottelemme sinua monilla mahtavilla eduilla!

Kotiintoimitus ovelle

Tilaa pakettisi suoraan kotiovellesi.

Asiantuntijaneuvontaa

Verkossa saat asiantuntevaa neuvontaa koulutetuilta kauneuseksperteiltämme.

KICKS Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja ota selvää uusimmista tarjouksista ja trendeistä.

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2023Asiakaspalvelu puh. 09-3489331