Hoitoainemetodi - kaikki mitä sinun tulee tietää aloittaaksesi! - KICKS
  • Ilmainen toimitus yli 29€
    Ilmainen toimitus yli 29€
  • Pisteitä kaikista ostoksista
    Pisteitä kaikista ostoksista
  • Kotiinkuljetus
    Kotiinkuljetus

Tuote lisättiin ostoskoriin

Henkilökohtainen tarjous ei ole aktivoitu
Voimassa viimeistään

Muista kirjautua sisään nähdäksesi henkilökohtaiset tarjouksesi!

Hoitoainemetodi - kaikki mitä sinun tulee tietää aloittaaksesi!

Tuleeko hiuksistamme kauniimmat ja terveemmät, jos jätämme shampoon pois? Kyllä, suositun hoitoainemetodin kannattajat uskovat, että asia on näin. Toimiiko hoitoainemetodi sinulle, ja mitkä tuotteet ovat tällöin parhaita? KICKS ottaa asiasta selvää.
Jaa

Mikä hoitoainemetodi oikein on?

Hoitoainemetodi on termi, joka tarkoittaa, että peset hiuksesi hoitoaineella ja jätä shampoon kokonaan pois. Hoitoainemetodi tai no poo, kuten sitä myös kutsutaan (lyhenne englannin sanoista no shampoo), on lisännyt suosiotaan viime vuosina. On monia syitä, miksi yhä useammat ovat alkaneet käyttää hoitoainemetodia. Jotkut eivät halua käyttää monista shampoista löytyviä sulfaatteja (palaamme siihen), toiset haluavat käyttää kylpyhuoneessa mahdollisimman vähän tuotteita terveydellisistä syistä tai siksi, että he haluavat ekologisesti kestävämmän hiustenhoitorutiinin. Monet hoitoainemetodia käyttävät ajattelevat, että sekä hiukset että päänahka tuntuvat ja näyttävät paremmilta ilman shampoota, että hiukset saavat lisää volyymia ja että sekä hiusten pesemisen että lisämuotoilutuotteiden tarve vähenee.

Onko shampoon käyttäminen haitallista hiuksille?

On vaikea tietää, milloin hoitoainemetodi tarkalleen keksittiin. Tiedämme kuitenkin, että nykyaikainen shampoo lanseerattiin 1930-luvulla ja että päivittäiset suihkut ja hiustenpesut ovat vielä nykyaikaisempi keksintö. Hoitoainemetodin käyttävät ajattelevat usein, että shampoo kuivattaa hiuksia ja päänahkaa, jolloin hiuspohjan talirauhaset alkavat kompensoida sitä ja tuottaa yhä enemmän rasvaa. Lopputulos? Hiuspohja ja hiukset tuntuvat nopeammin rasvaisilta ja likaisilta, jolloin alamme pestä hiuksia yhä useammin. Hiukset päätyvät tällöin noidankehään, jota voi olla vaikea korjata - tai pestä - pois. Miksi sitten hiukset ja päänahka kuivuvat tavallisista shampoista? Monet shampoot (mutta eivät suinkaan kaikki) sisältävät sulfaatteja, rasvaa liuottavia ainesosia, jotka pois huuhdeltunakin voivat samalla kuivattaa sekä hiuksia että hiuspohjaa. Hoitoainemetodin tärkeä sääntö on siis jättää pois shampoot ja muut sulfaatteja sisältävät hiustenhoitotuotteet. Jos pelkäät sulfaattien vaikuttavan negatiivisesti hiustesi terveyteen, tätä ainesosaa on suhteellisen helppo välttää, sillä monet shampoovalmistajat tarjoavat nykyään tuotteita, jotka ovat täysin sulfaatittomia. Yleensä shampoopulloon on selvästi painettu, jos kyseessä on sulfaatiton tuote, ja muuten voit perehtyä asiaan ainesosaluettelosta. Katso, onko ainesosaluettelossa esimerkiksi nimiä sodium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate, natriumlauryylisulfaatti, SLS ja SLES.

Miten saan hiukseni puhtaiksi hoitoainemetodilla?

Jos olet kiinnostunut hoitoainemetodista, hiusten pesemiseen on useita eri menetelmiä. Yleisin on hiusten pesu hoitoaineella tai vedellä, mutta usein käytetään myös kotitalouden aineksia, kuten ruokasoodaa, kookosöljyä ja omenaviinietikkaa. Lisää vinkkejä hoitoainemetodista löydät netin keskusteluryhmistä, joissa on paljon jäseniä ja jossa seuraajat kertovat mielellään onnistuneimmista resepteistä ja pesumenetelmistä. Kannattaa muistaa, että tuotteet, jotka eivät sisällä sulfaatteja, vaahtoavat usein huomattavasti vähemmän kuin sulfaatteja sisältävät tuotteet. Koska hoitoaineet eivät yleensä sisällä lainkaan sulfaatteja, tuttua vaahtoamista ei kenties ilmene ollenkaan, jos päätät pestä hiukset hoitoaineella tai muulla hoitoainemetodin mukaisella tavalla.

Sopiiko hoitoainemetodi kaikille?

Shampoon jättäminen väliin ja hiusten pesu hoitoaineella on täysin vaaratonta, joten jos tämä trendi kiinnostaa, kokeileminen on täysin vaaratonta. Jos sinulla on kuitenkin erityisen herkkä iho, kärsit ihottumasta tai muista ihosairauksista tai hiuspohjassasi on huomattavia ongelmia, kannattaa neuvotella lääkärin tai ihotautilääkärin kanssa ennen hoitoainemetodin aloittamista. Jos päätät jättää shampoon hyllylle, on tärkeää muistaa, että hiuksesi voivat alkaa tuntua normaalia rasvaisemmilta. Tämä on tavallinen reaktio, joka tulee esiin, kun hiukset ja päänahka sopeutuvat olemaan ilman shampoota. Hoitoainemetodin kannattajat ajattelevat usein, että tämä sopeutumisaika on ehdottoman välttämätön, sillä se auttaa päänahkaa palauttamaan luonnollisen öljyntuotannon ja vasta sitten oppii tuottamaan oikean määrän öljyä juuri sinun hiuksillesi. Tämä on prosessi, joka voi kestää muutaman viikon, joten on tärkeää olla kärsivällinen (ja käyttää ehkä lippistä tai hattua tilapäisen kurjuuden piilottamiseksi). On myös tärkeää tietää, että läheskään kaikki hiukset eivät voi yhtä hyvin hoitoainemetodilla. Jos sinulla on ohuet ja hienot hiukset, jotka litistyvät ja rasvoittuvat nopeasti, hoitoainemetodi ja sen sopeuttamisjakso voivat tuntua suurelta haasteelta. Jos sinulla taas on paksut ja/tai kiharat hiukset, hiuksesi voivat hyvin nopeasti tuntua paljon pehmeämmiltä ja vähemmän pörröisiltä.

Mihin tuotteisiin minun kannattaa sijoittaa, jos haluan kokeilla hoitoainemetodia?

Hoitoainemetodissa käytetään vain tuotteita, jotka eivät sisällä sulfaatteja, mineraaliöljyjä, kuivattavaa alkoholia ja silikoneja. Jälkimmäiset näkyvät usein ainesosaluettelossa nimellä dimethicone, cyclomethicone, ceteraryl methicone tai muilla -come-päätteisillä nimillä. Jos et halua pestä hiuksiasi vedellä tai kotitalouden aineilla, on hyvä vinkki käyttää kahta eri hoitoainetta, joissa hoitava (ja usein hieman rasvaisempi) sopii hiusten pituuksiin paremmin, kun taas hoitoaineissa, jotka eivät ole erityisen hoitavia, on yleensä hieman kevyempi koostumus, joten ne sopivat paremmin päänahalle ja hiusjuurille. Kokeile itse, onnea yritykselle!

Jaa

Lue lisää

Jaa artikkeli

Jaa tämä artikkeli ystävillesi, jos pidit tästä artikkelista

/inspiration/experttips/hoitoainemetodi---kaikki-mita-sinun-tulee-tietaa-aloittaaksesi

Tämä artikkeli on jaettu 0 kertaa

Lisää tuote odotuslistalle

Anna sähköpostiosoite, johon haluat ilmoituksen tuotteen varastoon saapumisesta lähetettävän:

Tilapäisesti loppu

Tuote on tilapäisesti loppu

Klikkaa "lisää odotuslistalle" niin saat sähköpostin kun tuote on taas saatavilla.

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2024