Perusteellinen opas: näin lakkaat kyntesi - KICKS
Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.
 • Ilmainen toimitus yli 29€
  Ilmainen toimitus yli 29€
 • Pisteitä kaikista ostoksista
  Pisteitä kaikista ostoksista
 • Kotiinkuljetus
  Kotiinkuljetus

Morphe -20%! Voimassa 26.3 saakka, ainoastaan verkkokaupassa. 

Kynsilakkakoulu: näin lakkaat kynnet kuin ammattilainen

Haaveiletpa sitten klassisesta ranskalaisesta manikyyristä tai erityisen trendikkäällä värillä lakatuista kynsistä, hyvät valmistelut ja kiireettömyys ovat kaiken A ja O. KICKS opastaa, miten lakkaat kauniit kynnet kotona.
1
Jaa

Miksi kynnet kannattaa lakata?

Lakkaamalla kynnet niihin saa sekä piristävän värin että väliaikaisesti vahvemman ja paremmin kolhuja kestävän pinnan. Essie Weingarten, joka on perustanut kynsilakkamerkki Essien, sanoi kerran tuntevansa olonsa alastomaksi ilman kynsilakkaa. Hänen sanoissaan on perää, sillä kynsilakka voi kiistatta tuoda hieman glamouria tavalliseen tiistaipäivään tai saada juhlatyylin tuntumaan vieläkin juhlallisemmalta. Psst! Sormenkynsien lakkaamista kutsutaan manikyyriksi ja varpaankynsien lakkaamista kutsutaan pedikyyriksi. Sekä sormien että varpaiden kynsiin käytetään kuitenkin samanlaisia lakkoja.

Mitkä ovat parhaat vinkit kynsien lakkaamiseen?

Jos aiot lakata kynnet kotona, on tärkeää, että tutkit ensin kynsiäsi ja valitset sen perusteella, minkä tyyppistä kynsilakkaa käytät. Miten kynnet voivat? Halkeilevatko ne, onko niissä rumia värjäytymiä vai tuntuvatko ne oikeasti voivan todella hyvin? Jos sinulla on kuivat ja helposti halkeilevat kynnet, vahvistava kynsilakka yhdessä kynsiöljyn kanssa (lakkauksen jälkeen!) on hyvä vinkki. Jos kynsissäsi on värjäytymiä, kirkastava kynsilakka voi olla hyvä ostos. Jos haluat lakata kynnet värikkäällä sävyllä, on tärkeää, että laitat ensin alle aluslakan (engl. base coat), joka suojaa kynsiä värjäytymiseltä ja saa värillisen kynsilakan sekä kiinnittymään paremmin että kestämään pidempään. Päällyslakka (engl. top coat) antaa värilliselle kynsilakalle lisäsuojaa kulumiselta ja saa sen pysymään hyvänä hieman pidempään.

Miten lakkaan kynnet kauniiksi ilman sotkua?

Paras vinkki tähän on se, että varaa runsaasti aikaa manikyyrin ja/tai pedikyyrin tekemiseen, koska sotkua aiheuttavia virheitä tapahtuu yleensä silloin, kun lakkaa kiireessä. Toinen hyvä vinkki on kastaa pumpulipuikko kynsilakanpoistoaineeseen ja olla valmistautunut korjaamaan nopeasti mahdolliset virheet ja sotkut. Mutta! Jos vahinko kuitenkin tapahtuu ja lakkaat kynnen ulkopuolelle, on hyvä tietää, että kynsilakka kiinnittyy ihoon erittäin huonosti. Jos siis vahingossa lakkaat reunan yli, anna kynsilakan kuivua kunnolla, jolloin saat usein poistettua ylimääräisen värin iholta helposti kynnenkärjen avulla.

Miten kynsilakkaa käytetään? Kolmen helpon vaiheen pikaopas

Kynsilakka levitetään puhtaisiin, kuiviin kynsiin, jolloin se muodostaa värillisen tai läpinäkyvän kalvon, joka kuivuu kynteen ja muodostaa siten kolhuja kestävän ja suojaavan kerroksen. Kynsilakka voi sekä tarjota piristävän väritehosteen että vahvistaa hauraita kynsiä ja tehdä niistä väliaikaisesti vahvemmat. Valmiina, paikoillanne, lakataan!

 • Vaihe 1: Puhdista kynnet

Aloita puhdistamalla kynnet saippualla ja vedellä. Jos kynsissäsi on vanhoja kynsilakan jäämiä, on hyvä puhdistaa kynnet huolellisesti kynsilakanpoistoaineella. Muotoile sitten kynnet haluamaasi muotoon kynsiviilan avulla. Pyyhi lopuksi kynnet puhtaiksi vielä kerran.

 • Vaihe 2: Pohjusta aluslakalla

Lakkaaminen kannattaa aloittaa niin kutsutulla aluslakalla (engl. base coat). Se tekee kynsien pinnasta vahvemman ja tasaisemman ja antaa usein hienon kiillon, minkä lisäksi aluslakka estää seuraavaksi laitettavaa värillistä kynsilakkaa värjäämästä kynsiäsi. Aluslakalla on usein vahvistavia ominaisuuksia, ja sitä voidaan käyttää yksinään tai muiden kynsilakkojen alla.

 • Vaihe 3: Levitä kynsilakka

Anna aluslakan kuivua ja ota sitten esiin värillinen kynsilakka. Ravista pulloa ennen avaamista, jotta koostumuksessa ei ole rumaa värikerrosta pinnalla, vaan se on käyttövalmis. Levitä kynsilakka kolmella tasaisella vedolla: ensin kynnen keskelle ja sitten ulkoreunoille. Anna kuivua kunnolla. Jos haluat voimakkaamman värin, voit lisätä vielä yhden tai kaksi lakkakerrosta. Muista varmistaa, että jokainen lakkakerros on kuivunut kunnolla ennen seuraavan levittämistä.

 • Vaihe 4: Parempi kestävyys

Haluatko antaa kynsillesi lisää kiiltoa ja kestävyyttä kolhuja vastaan? Viimeistele manikyyri tai pedikyyri päällyslakalla (engl. top coat). Sillä varmistat myös, että värillinen kynsilakka kestää pidempään. Eikös tämä ole jo win-win-win-tilanne?

1
Jaa

Lue lisää

KICKS Club: pisteitä kaikista ostoksistasi

Jäsenenä hemmottelemme sinua monilla mahtavilla eduilla!

Kotiintoimitus ovelle

Tilaa pakettisi suoraan kotiovellesi.

Asiantuntijaneuvontaa

Verkossa saat asiantuntevaa neuvontaa koulutetuilta kauneuseksperteiltämme.

KICKS Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja ota selvää uusimmista tarjouksista ja trendeistä.

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2023Asiakaspalvelu puh. 09-3489331