Miten ja kuinka usein hiukset pitäisi pestä - KICKS
Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.
  • Ilmainen toimitus yli 29€
    Ilmainen toimitus yli 29€
  • Pisteitä kaikista ostoksista
    Pisteitä kaikista ostoksista
  • Kotiinkuljetus
    Kotiinkuljetus

Morphe -20%! Voimassa 26.3 saakka, ainoastaan verkkokaupassa. 

Suuri hiustenpesuopas: miten ja kuinka usein hiukset pitäisi pestä

Suuri hiustenpesuopas: miten ja kuinka usein hiukset pitäisi pestä

Kysymys, joka on esitetty miljoonia kertoja ja johon on yhtä monta vastausta: kuinka usein hiukset pitäisi pestä? Ja millä? KICKS päätti selvittää kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää hiusten pesemisestä.
Jaa

Oletko yksi heistä, jotka pesevät hiuksensa kahdesti kuukaudessa? Tai niinkin usein kuin joka toinen päivä? Kysymys siitä, kuinka usein itse asiassa on tarkoituksenmukaista pestä hiukset, on ollut pitkään tapetilla eikä siihen näytä olevan yksiselitteistä vastausta. Jotkut väittävät, että hiukset voivat parhaiten, kun ne pestään harvoin, kun taas toisten mielestä pesutiheydellä ei juuri ole merkitystä. Joten, miten asia todella on? KICKS päätti tutkia asiaa tarkemmin. Selvitimme, kuinka usein ja millä tavalla hiukset pitäisi pestä, jotta ne pysyvät terveinä!

Kuinka shampoo toimii?

Ennen kuin vastaamme kysymykseen siitä, kuinka usein hiukset pitää pestä, on tärkeää tietää, mikä tuote sopii parhaiten hiusten pesuun. Vastaus ei ehkä ole kovin yllättävä: sehän on shampoo. Shampoon tärkein tehtävä on puhdistaa ennen kaikkea päänahka, mutta myös pituudet rasvasta, liasta ja muista epäpuhtauksista. Shampoo avaa hiusta suojaavan suomukerroksen, mikä tarkoittaa, että hiukset on mahdollista puhdistaa perusteellisesti.

Kuinka usein hiukset pitää pestä?

Vastaus laajaan kysymykseen ei ole niin yksinkertainen kuin miltä se saattaa näyttää – kuinka usein sinun on pestävä hiuksesi, riippuu yksinkertaisesti siitä, minkä tyyppiset hiukset sinulla on ja mitä hiuksesi tarvitsevat. Lisäksi on hyvin yksilöllistä, kuinka nopeasti hiukset rasvoittuvat. Tästä huolimatta voidaan antaa joitakin suuntaa antavia neuvoja. Jos hiuksesi ovat paksut, voit pestä ne harvemmin. Kerran tai kaksi viikossa riittää riippuen siitä, kuinka paljon muotoilutuotteita käytät ja kuinka nopeasti hiuksesi likaantuvat. Jos hiukset ovat ohuet, on kuitenkin parempi pestä ne hieman useammin, noin 3-4 kertaa viikossa. Tämä johtuu siitä, että ohuet hiukset imevät helpommin päänahan tuottamaa rasvaa, mikä puolestaan johtaa siihen, että hiukset rasvoittuvat nopeammin.

Näin peset hiukset: 5 askelta kiiltäviin hiuksiin

Kun tiedät kuinka usein hiukset on pestävä, on aika puhdistaa ne! Mutta miten ne kannattaa pestä parhaan tuloksen saavuttamiseksi? Opastamme sinua vaihe vaiheelta.

1. Huuhtele hiukset vedellä

Ennen kuin aloitat tuotteiden levittämisen, varmista, että hiuksesi ovat kastuneet. Huuhtele siksi hiukset huolellisesti – jokaisen hiukset tulee olla märkä.

2. Levitä shampoo

Nyt hiukset ovat valmiit shampoolle! Levitä sopiva määrä kämmenellesi ja hiero tuotetta hiuksiin. Seuraavassa vaiheessa kerromme sinulle, kuinka saat pestyä hiukset perusteellisesti.

3. Hiero shampoo hiuksiin

Varmistaaksesi, että jokainen hius puhdistuu perusteellisesti, hiero shampoot hiuksiin pyörivin liikkein, alkaen ohimoilta ja jatkaen kohti niskaa. Niskahiukset on erityisen tärkeä puhdistaa, koska monet käyttävät esimerkiksi huivia tai kauluksellista takkia.

4. Huuhtele ja käytä lopuksi hoitoainetta

Kun hiukset on puhdistettu kokonaan, on aika huuhdella shampoo pois vedellä. Viimeistele hiukset kosteuttavalla hoitoaineella.

Pitääkö minun pestä hiukseni useammin, jos treenaan?

Toinen esiin nouseva kysymys on, mitä treenaajan tulee ottaa huomioon hiusten pesemisessä. Olet ehkä jättänyt treenit väliin, koska kävit suihkussa edellisenä päivänä tai suunnittelet suihkun ajankohdan treeniaikataulusi mukaan. Mutta koska hiki koostuu enimmäkseen suolasta, sen ei välttämättä tarvitse tehdä hiuksista rasvaisempia – eikä sinun siis tarvitse pestä niitä useammin, vaikka harjoitteletkin säännöllisesti. Vähentääksesi likaisten hiusten tunnetta juoksumatolla hikoilun jälkeen, voit suihkuttaa hiuksiin kuivashampoota ennen treeniä ja käyttää hiuspantaa.

Jaa

Lue lisää

KICKS Club: pisteitä kaikista ostoksistasi

Jäsenenä hemmottelemme sinua monilla mahtavilla eduilla!

Kotiintoimitus ovelle

Tilaa pakettisi suoraan kotiovellesi.

Asiantuntijaneuvontaa

Verkossa saat asiantuntevaa neuvontaa koulutetuilta kauneuseksperteiltämme.

KICKS Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja ota selvää uusimmista tarjouksista ja trendeistä.

Toimitustavat
Kotiinkuljetus ja noutopiste
Maksutavat
Klarna, verkkomaksu ja kortti
KICKSillä on yksi Suomen laajimmista meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita kattavista tuotevalikoimista. KICKSillä voit shoppailla meikkejä, hajuvesiä ja muita tuotteita johtavilta tuotemerkeiltä sekä verkossa että myymälöissä. Ammattitaitoiset kosmetologit ja meikkitaiteilijat auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet myös verkkokaupan puolella.
Copyright © KICKS 2023Asiakaspalvelu puh. 09-3489331